Din dersi zorunlu olması doğru mu?

Rowns

Centipat
Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
927
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorum başlıktaki gibi sizce bu doğru bir şey mi? Bence değil zorunlu olsa bile farklı dinlerinde anlatılması gerektiğini düşünüyorum çok isteyen varsa imam hatip var her yerde ve bu şekildede sorgulama şansımız olduğunu düşünmüyorum. İlkokuldan liseye kadar zorunlu bir ders daha verim almak için bence hocaların tarafsız ve daha düşünceli yaklaşması lazım sorulara. Derste başkan dinleri kötüleyen örnekler veriyorlar bence çok yanlış bir şey bir şey. Soru sorunca ses tonunu yükseltip ayet okumaya başlıyorlar.
 
Türkiye'de zorunlu din dersi yok zaten, zorunlu İslam dersi var. Devlet her ne kadar "biz eşit eğitim veriyoruz" dese de, pratiğe baktığımızda okullarda spesifik olarak İslam eğitimi verdiğini görüyoruz.

Önemli olan dinlerin eşit bir bakış açısıyla anlatılması.

Din dersinin zorunlu olmasına pek de karşı değilim çünkü din, dünyadaki çoğu insan için önemli bir faktör zira din, insanların 24 saatini nasıl yaşayacağını belirler. Nasıl bir dine inandığını bildiğiniz kişi veya kişilerin dünyaya bakış açılarının nasıl olduğunu, neler düşünebileceğini önceden bilmek avantajdır.
 
Keşke din dersi dedikleri en azından tüm dinleri kapsasa. Diğer dinleri azıcık verip İslam ile karşılaştırmaktan başka bir şey değil. Önceliğin İslam olduğu apaçık ortada. Din dersinin okulla bir alakası bence olmamalı. Daha ilkokuldaki bir çocuğun kafasına İslam'ın aşılanması; allah ve cehennemden korkmalarının sağlanması o yaştaki bir çocuk için travmadan başka bir şey değil. Din araştırılarak, keşfedilerek kişinin isteğine bağlı öğrenmek ve seçim yapmak istediği bir alan. Ne zaman dine meraklanırsa o zaman araştırır öğrenir.
 
Olay zaten dersin adının din dersi olmasıyla yanlış. Herkes bir dine inanmak zorunda mı? İnanç dersi gibi bir şey olup çeşitli inançlar tanıtılsa şimdikinden daha iyi olurdu. Ayrıca bence bu da olmaması lazım ama şimdiki din dersi yerine geçecek olsa kesinlikle daha iyi olurdu.

Ayrıca din dersini müslüman ilahiyat mezunu hocalar veriyor. Kim mantıklı bir soru sorsa olayı en son kalemin amacına ya da portakalın soyulmasına bağlıyorlar. Müslümanlık hakkında bir şey öğrenmek istesen bile en fazla arapça sure ezberlersin.
 
Din dersi diye bir şey olmamalı. Müslümanım şimdi pis ateist diyen tipler çıkacak ama Türkiye gibi Laik bir devlette din dersi olamaz. Çünkü din derslerimizde beynimizi sulandırıp arap propagandası yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Ayrıca ateist öğrencilerde var.
 
Din dersi olmalı ama nasıl olmalı? Şöyle diyeyim dersin içeriği geniş tutulmalı Nuhun sopayla denizi ayırmasının anlatilmasından sıkıldı herkes. Tüm dinlerin ortaya çıkışı ve gelişimi anlatılmalı. Ayrıca din dersinde sınav olmamalı. Ne kadar Müslüman olduğumuzu ölçüyorlar galiba.
 
Din dersi diye bir şey olmamalı. Müslümanım şimdi pis ateist diyen tipler çıkacak ama Türkiye gibi Laik bir devlette din dersi olamaz. Çünkü din derslerimizde beynimizi sulandırıp arap propagandası yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Ayrıca ateist öğrencilerde var.
+ olarak rum öğrencilerde var(ortodoks hristiyan)
 

Geri
Yukarı