Evet ama o yalanlar 9. yüzyılda atılıyor yani çok imkansız bir şey gibi geliyor bana.
Ayet var zaten mekke ve çevresi sorumluymuş kurandan, yani İstanbul'daki ben değilim sanırsam
Hristiyan'lık medyada ne kadar özgürlükçü propagandası yapılsada İslam'dan çok da farkı yok gibi geldi bana okuduğum zaman.
Tarihin değişmeyen bir kuralı vardır.
"Tarihi kazananlar yazar."
Hz. Muhammed, kazanamasaydı, şu an çok farklı konular konuşuyor olurduk.
Eşitlik konusunda bu videoya da bakmanızı öneririm. Detaylı bir anlatım ve sorularınızın cevabı da açık.
Bakın, nasıl desem, ben de size çok sağlam videolar atabilirim. Herkes duymak istediğini linkler, sonu gelmez. Ben size tek gerçek kabul ettiğiniz Kuran'dan direk alıntı yapıyorum ve Kuran ne kadar net olmayan bir kitap olsa da, burası gayet net.
Onu geçtim arkadaş, Cariye diye bir durum var. Köle kadın, istediğin kadar alabiliyorsun, istediğini yapabiliyorsun. Geç 2 kız 3 erkek olayını, bunu bana bir baba yiğit savunsun erkekse.
"Müslüman dünyasındaki cariyelik, bir erkeğin bir kadınla, kadının köle
[1] bazen de özgür olduğu evlilik olmaksızın birlikte yaşadığı uygulamayı,
[2] kapsıyordu.
[3][4][5] Cariye bir çocuk doğurursa,
Ümmü Veled olarak bilinen daha yüksek bir statüye kavuşurdu.
Kölelerin sahipleri tarafından cinsel sömürüsü
Eski Yakın Doğu ve Akdeniz toplumlarında yaygın bir uygulamaydı ve antik çağlardan beri belirgin yasal farklılıklarla birlikte üç
İbrahimi din arasında varlığını sürdürdü.
[6] İslam hukuku gelenekçi ve modern yorumlara sahiptir:
[7] ilki erkeklerin cariyeleriyle cinsel ilişkiye girmesine izin verirken,
[8] modern Müslümanların çoğu cariyeliği Modern dünyada kabul edilebilir olarak görmez.
[9] Cariyelik,
Emeviler, Abbasiler,
Memlükler,
Osmanlılar,
Timurlular ve
Babürler tarafından yaygın olarak uygulandı. Uygulama, köleliğin
kaldırılmasıyla geriledi."
Bu da ayet:
Türkçe Anlamı Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan cariye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
Neyi tartışıyoruz?
Gururla bahsettiğimiz, Cihadın en üstünü Osmanlı tamamen Cariye üzerineydi. Hadi ben, sen yanlış biliyoruz, anlamadık, koskoca padişahlar da mı İslamı yanlış yorumladı?
Yapmayın etmeyin..