Dini inancınız ve var oluş tanımız nedir?

İnancınız nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    374
  • Anket kapandı .
Dostum, bak okumuyorsun, ilk emir oku. Ben kurbandan bahsetmiyorum. Ben doğadan bahsediyorum. Ayı'nın geyiği parçalamasını, bir kuşun bir fareyi canlı canlı yutmasını, bir köpekbalığının başka birini ikiye bölmesini ve bunların hepsi "yaratılmış" sistem.

Yani hani yaratık filmleri filan var, of ne kan vahşet iğrenç diyorsun, aslında doğa da aynısı sadece belki aslanın tipi biraz daha güzel.

Böyle bir sistemi yaratmış olan varlık, "iyi" olamaz. Kötü de değildir belki ama iyi olamaz. Siz, din savunucularının şu dünya ve sistemlerinin ne kadar çiçek böcek, güzel, muhteşem olduğunu savumanızı görmekten çok sıkıldım çünkü yok öyle bir dünya.

Kadınlar erkeklerden daha unutkan? Kuran o zaman bilime ters düşüyor. Ben bir erkek olarak sana dün yediğin yemeği sorayım bir de eşime tanıştığımız zaman üzerimde olan şeyleri. Hangisi hatırlar sence?

Kuran'ın zamanında peygamber tarafından tescilli bir şekilde yazıya dökülmemesi ve köleliğin kaldırılmaması, Kuran'ın net olmaması, her cümlesinin 500 farklı anlamda yorumlanabilmesi bunlar düşünen insana hep ters gelecek şeylerdir.

Hocam, anlatmıyorsunuz ki şimdi, yapmayın. Erkeklere huri vadedilen bir kitaptan bahsediyoruz. Yüce bir tanrı bu kadar basit düşünemez. Ben yok demiyorum, ama bu değil.

Kitaplarda okuyoruz, ben de araştırdım, okudum. Hep hikayelerde Allah, bizzat İbrahim soyuna kendini göstermiş, o ailede inanmış yaymış dinleri. Bana da göstersin. Benim neyim eksik, senin neyin eksik, hepimiz eşitsek, neden 1500 yıldır bir işaret almıyoruz. Hiç göstermese tamam, ama ben de görmek istiyorum. İbrahim soyu o kadar sağlamsa, onlarda görmeden inansaydı, değil mi?

Gereksiz acı problemine bende çok mantıklı bir açıklama getiremedim ama kadın erkek sahitliği eşittir ayrıca hangi ayetlerden bahsettiğinizi söylerseniz daha iyi olur.

Dostum keşke yan yana olsak orda tüm bildiklerimi sana aktarabilsem. Ama burdan mesajlaşarak zor.
Bu arada,

Allah’a (cc) en fazla yakınlaşan Zat, Miraç Mucizesi'nin sahibi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir (asm). Peygamber Efendimiz (asm) “dünya gözü ile ahirette” Cenab-ı Hakk’ı görmüştür.

Bildikleriniz Kuran, ben Kuran'ı biliyorum. Hz. Muhammedin geçmişini de hadisleri de araştırdım. Maalesef umduğum cevaplardan çok uazak yerlere gittim.

Ankete katılmanız sosyal ailesi ve genel kuşak hakkında bilgilendirici olacaktır diye düşünüyorum. Var oluşumuzu veya yaratılışımızı araştırmak son zamanlarda gereksiz gibi görünse de benim fikrim bu iki düşünceyi sorgulamanın felsefeye giriş de halen en büyük rolü üstlendiğidir. Ankete katılmanızı rica ediyorum.
1- Hristiyanlık (Bu din önceden değişmiş ve papazları cennetden arsa satma gibi şeyler olduğu için hiç bakmadım ve olmayı düşünmedim)
2- İslam (Çok kısıtlayıcı bir din ve çok şiddet içeriyor ve kitlesi aşırı kötü.
3- Diğer dinler küçük olduğu için gerçek olduklarını düşünmüyorum gerçek olsa tekrar inandırmak için bir kanıt falan yollardı Tanrı tüm insanları yakacak hali yok ya? Yani dinim yok.

Çok karışık. Aklımda çok soru işaretleri var. Ama popüler kültür işte, Bu ülkenin çoğunluğu yahudi olsaydı herkes yahudi olurdu ama artık insanlar buna karşı geliyor. %10 ateist var ülkede.

Gereksiz acı problemine bende çok mantıklı bir açıklama getiremedim ama kadın erkek sahitliği eşittir ayrıca hangi ayetlerden bahsettiğinizi söylerseniz daha iyi olur.
Bakın,

Âyet şöyle diyor: “… erkeklerinizden iki şâhidin tanık olmalarını sağlayın. Eğer iki erkek şâhit olmazsa, razı olduğunuz şâhitlerden bir erkek ve -biri doğrudan saptığında diğer şâhit ona hatırlatsın diye- iki de kadın şâhit olsun…” (Bakara: 282).

Kadının neden diğer kadına doğrudan saptığını açıklaması gerekiyor da, erkek de böyle bir zorunluluk yok?

Çok net değil mi?

Çok karışık. Aklımda çok soru işaretleri var. Ama popüler kültür işte, Bu ülkenin çoğunluğu yahudi olsaydı herkes yahudi olurdu ama artık insanlar buna karşı geliyor. %10 ateist var ülkede.
Herkes serbest. Ailen farklı dine mensup olsa bile kendin farklı dine inanabilirsin.

1- Hristiyanlık (Bu din önceden değişmiş ve papazları cennetden arsa satma gibi şeyler olduğu için hiç bakmadım ve olmayı düşünmedim)
3- Diğer dinler küçük olduğu için gerçek olduklarını düşünmüyorum gerçek olsa tekrar inandırmak için bir kanıt falan yollardı Tanrı tüm insanları yakacak hali yok ya? Yani dinim yok.
Bizim hocalardan da arsa satan çok var, çok farklı değil. Her dinde standart. İncil diye bir kitap hiç olmadı, Roma hristiyanlığa geçmeden önce yaklaşık 50 din kitabını toplattı ve kendilerine uygun 4 kitaba indirgedi. Kuran, değiştirilmediği iddia ediliyor ama Peygamberimiz maalesef Kuran'ı kitap olarak görmedi ve teyit etmedi. Kuran, peygamberimiz daha ölmeden bağlayan çıkar çatışmaları sonrası yazıldı.

Bizim hocalardan da arsa satan çok var, çok farklı değil. Her dinde standart. İncil diye bir kitap hiç olmadı, Roma hristiyanlığa geçmeden önce yaklaşık 50 din kitabını toplattı ve kendilerine uygun 4 kitaba indirgedi. Kuran, değiştirilmediği iddia ediliyor ama Peygamberimiz maalesef Kuran'ı kitap olarak görmedi ve teyit etmedi. Kuran, peygamberimiz daha ölmeden bağlayan çıkar çatışmaları sonrası yazıldı.
Ya İslam gerçek olsa bile ben gene bu kitle ve bu kurallar ile yaşamak istemem. Daha kitle kendisiyle çelişiyor başkalarına mı yayacak bir de dini? Madem kitap yolluyorsun kendini gösterecek kanıtlayacak bir şey de sunabilirdi diyorum Müslüman birine onu diğer dünyada öğrenirsin diyor. Sonra niye dinim 1. sırada değil niye millet ateist.

İncil ve kuranı okudum ve kuran bana mantıklı gelmedi ve arkadaşımla tartışıyorum o bana benim attığıma ayetin tam tersini attı ve iş burada koptu. İnanç konusunda Hristiyan'lık yarı yarıya mantıklı gelsede deist sayılırım sanırsam.

1- Hristiyan'lık (Bu din önceden değişmiş ve papazları cennetden arsa satma gibi şeyler olduğu için hiç bakmadım ve olmayı düşünmedim)

İncil değişti olayı çok büyük bir yalan değiştirilemez çünkü dünyada yüzbinlerce milyonlarca incil varken bunu yapamazlar ve tarihi kaynak yok. Bu yalan 9. yüzyılda ortaya atılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı