Şimdi, durum şu.
Sen bir insana ve bir şekilde bugüne kadar gelmiş kitabına inanıyorsun. Ben Allah'a olabilir diyorum ama varsa da bu kitaptaki kadar küçük olamaz diyorum. Ben mühendislik okumuş bir insanım, bilime de yakınım, sorguluyorum da. Yani günümüz filan değil olay, bu sadece mantıklı sorgulama.
Mesela bana halen kopyalaya yapıştır yapıyorsun ama cevap veremiyorsun. Bir Allah neden bir Anne kadar olamıyor diyorum, cevabın yine o kitap.
Bunu geçtim, daha fazla konuşmaya gerek yok. Ama şu dediğin şey:
Eğer benim inandığım gerçekse sen inanmadığınla çok şey kaybedersin . Ama ben inanarak haşa gerçek olmasa bile bir şey kaybetmem.
Bu zaten senin içindeki inancın, Allah ya da islam için değil, kendi şahsi kazancın için olduğunu gösteriyor. Bu daha da acı. Ama bu genel bir kanı da. Yani hadi inanalım ne kaybederim ki dersen, eğer islama inanıyorsan, bence Allah bunu bilecektir.
Ey kulum, sen zamanında inanırsam ne kaybederim diye düşündün mü diye sorarsa, sen haşa dediğinde bu sayfa önüne gelirse ne diyeceksin? Bu aldatmaca değil mi? Bence bu inanmamaktan büyük bir günah olmalı.
Cennet için mi inanıryorsun yani? Olay şaraptan nehirler mi yok sa huriler mi, hangisi? Yanmim yeter mi diyorsun?
Bak ben de müslümanım, şaadet getirdim, iyi de bir insanım. Ama gerçekten öbür taraf varsa, benim de sorularım olacak. Sorularım da sizin gibileri de soracağım. Allah'ım benim inancım zayıftı, ama sırf cennette huri var diye müslüman olanlar benden iyi miydi, diyeceğim. Bakalım ne cevap alacağız.