Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OnurB

Kilopat
Yer
A, A
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bazı sorularım olacak. Dini inancınızı kendinizin mi seçtğine inanıyorsunuz ? Amerika 'da doğup Hristiyan olarak yetiştirilseydiniz genede müslüman olur muydunuz ?

Dinlerin seçimi konusundaki düşünceleriniz neler ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah insanları düşünebilen, ayırt edebilen birer varlık olarak yaratmıştır. Yani sizin doğdunuz yerin benimsedikleri dinin, doğru mu yanlış mı olduğunu düşünerek ayırt edebiliriz değil mi? Şuna da değinmek istiyorum. Müslüman bir ülkede mesela Türkiye'yi örnek verelim doğdunuz ve müslümansınız ama müslüman biri gibi davranmıyor iseniz müslüman olmanızın hiçbir faydası yoktur bence. Şu soruna da cevap vermiş olduk, (Amerika 'da doğup Hristiyan olarak yetiştirilseydiniz gene de müslüman olur muydunuz ?) insanlar düşünebiliyor ve ayırt edebiliyor ise farklı dinleri araştırıp, okuyup o din ile ilgili bilgi edinebiliriz. Hele ki 21. y.y'da internetin fenomen olduğu bir dönemde kimse çıkıp bana demesin ben müslüman bir ülkede doğdum fakat Amerika'da doğan birine göre şanslı değil miyim. Bu bir ayrıcalık değil midir demeyin. Her dini araştırıp doğruyu seçebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macit ben öyle düşünmüyorum. Sende kabul et ki eğer ailen ermeni olsaydı. Hristiyan olurdun. Ailen alevi olsaydı. Sende alevi olurdun. Ailen ateist olsaydı sende ateist olurdun. Din bölgelere göre değişir. Gelişir.

Aslında ne yalan söyleyeyim, hristiyan bir aileden gelsem bende öyle olurdum, müslüman bir aileden geldiğim için müslümanım fakat şöyle bir şey var, daha sonradan dinleri çok sorguladım ve en mantıklı, en akla yatanın müslümanlık olduğu kanaatına vardım.

Macit ben öyle düşünmüyorum. Sende kabul et ki eğer ailen ermeni olsaydı. Hristiyan olurdun. Ailen alevi olsaydı. Sende alevi olurdun. Ailen ateist olsaydı sende ateist olurdun. Din bölgelere göre değişir. Gelişir.
Bu söylediğine inanma bence. Hiç hristiyan birinin müslüman olduğunu görmedinmi? Öyleyse bu kişi senin gibi düşünen biri de olabilir.

Din tanrı ile kul arasındaki bir olaydır. Buna kimse karışamaz. Sen neden inanıyorsun, neden müslümansın, niye inançsızsın diye kimse birbirini yargılayamaz. İnsan istediği dine inanabilir. Bu onun kendi seçimidir.

Aslında ne yalan söyleyeyim, hristiyan bir aileden gelsem bende öyle olurdum, müslüman bir aileden geldiğim için müslümanım fakat şöyle bir şey var, daha sonradan dinleri çok sorguladım ve en mantıklı, en akla yatanın müslümanlık olduğu kanaatına vardım.
Hah işte dinleri araştırdım ve en mantıklı, en akla yatanın müslümanlık olduğunun kanaatinde olan bir arkadaşımız. Düşünebilmiş, ayırt edebilmiş, mantığın yolunu izlemiş ve inşallah mantıklı seçtiği dinini, gerektirildiği gibi de yaşıyordur.

Tam olarak yaşamasamda, yaşamaya çalışıyorum en azından(elimden geldiğince) keşke çok daha fazlasını yapabilsem.

Tam olarak yaşamasamda, yaşamaya çalışıyorum en azından(elimden geldiğince) keşke çok daha fazlasını yapabilsem.
İstek varsa olur. Yani düşünün arkadaşlar, koskoca evren, içerisinde milyarlarca galaksiler, yıldızlar, sistemler ve biz canlılar bütün bunların yaratıcısı Allah(c.c) bizlerden beklentisi 5 vakit namaz, müslümanlığa yaraşır şekilde davranışlar. Çokmu sizce?

Korkularından besleniyorsunuz dinin. Bence hiç mantıklı değil. Eğer tanrı yanımızda olsaydı müslüman ülkeler 2. sınıf konumunda olmazdı. Hristiyanlar sömürmezdi bizi. Hristiyanların köpekleri olmazdık. İyi düşünün. Dediklerinizi hristiyanlar budistlerde diyor. Müslüman dogsaydım terörizmi sorgular budist olurdum diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı