Dinlerin çoğunun genel emirleri aynıysa ibadetlerin amacı ne?

Anlamadığım şeyi okumak biraz mantıksız değil mi?

Anlayamadım doğarken de Türkçe bilmiyordun ne kadar anlardın. Şimdi öğrendin ve biliyorsun ne kadar anlarsın?
Büyük ihtimalle bu dediğimi anlamayacaksın. Kuran asırlardır Arapça ve orijinal hali korunmuş tek din kitabıdır. Hristiyan'lar incili çevirdiler çevirdiler en sonunda ellerinde sadece iyiliği öven bir kitap kaldı bu yüzden İslam yüzyıllardır hakim din şaayet kuran da çevrilseydi belki de başka bir din hakim olacaktı yani sana tavsiyem git Arapça bir Kuran al. Evinde belinin üzerinde konumda bir yere koy birkaç Arapça dersi al. Sonra ufaktan okumaya başla kendi bilinle çevir genelde zaten arapçanın yanında Türkçe meali vardır. Birbirini karşılaştır. Benden bu kadar salacakla kal selamünaleyküm.

@Emrree

Durumun olmamasıyla öğreneme kolayığının alakası nedir çevreden bir imam görsen bile o sana Arapça öğretir. Madem Arapça öğrenmesi zor bir dil o vakit senin bu çıkarımına göre bir incili okumakta zordur zira durumun yok.

@elexonn

Diyanetten okuma Kuran ile alakası olmayan vaazlar veren bir kurumdan zaten Türkçe kuran almak mantık dışı bana bugüne kadar en doğrusunu hocalarım ve ailem gösterdi elbette. Şimdi aklım yettiğince öğrendiğimi anlaşırılır şekilde yorumlamaya çalışıyorum. Belki kuran okuyacak düzeyde bilmesemde az çok okuyabiliyorum ve inanmayacak olsam bile ben bu halimden memnunum en azında 2-3 Arapça kelime biliyorum. Bilgi asla kaybettirmez kazandırır sen zamanını değerli görüyorsun hata ediyorsun. Kuranın ve İslam'ın evrenselliğine gelecek olursak var sayalım ki kuran Arapça değil de Tanrı'nın ve meleklerin anlayabileceği bir dilde olsaydı sen bundan ne anlardın aksinse sen inanmazdın bir takım karalamalar deyip geçerdin ama sen Arapça öğrenebilirsin bir temeli ve bilenleri var. Kuran belki Arapça da inmeyebilirdi bu evrenselliğinden bir şey kaybettirmez. Yusuf Suresi 2.Ayette öyle yazmasının mahlası şudur: Biz Kuran-ı Kerimi Arapça indirdik çünkü siz Arapça öğrenebilir konuşabilir okuyabilirsiniz.
Kuran her zaman tam açıklamasını yapmaz bir kitabı okurken akıl yürütürsün he bir adım sonrasını düşünürsün okurken mantık yürütün düz anlamına odaklanmak okumak değildir. Anlamını genişletin aslına varın iyi günler dilerim.🙂

@Hoaxer

Allah sizi dilimin şerrinden korusun alaycılar illahla kaçış dur kendinden güvenip dur. Ban veya mute yemekten korkmuyorum alayınızı yiyim.
😡

@Shimada Sensei
Oda olsunda alaya vuranları bir yere sereyim.
 
Son düzenleme:
Anlayamadım doğarken de Türkçe bilmiyordun ne kadar anlardın. Şimdi öğrendin ve biliyorsun ne kadar anlarsın?

Elmalılı Hamdi Yazır ve Diyanet işlerinin mealinden okudum. Sırf kuranı okumak için Arapça öğrenecek değilim herhalde. "Evrensel(!)" bir dinin dili Arapça olmamalıdır.
Ayrıca Yusuf Suresi 2. Ayette buyuruyor; Muhakkak ki, biz onu anlayasınız diye Arapça bir kitap olarak indirdik.
Araplara indirilen bir kitap asla evrensel değildir.
 
Dinlere kapitalist bir duzende pazar payi kapmaya calisan firmalar gibi bakarsaniz anlamli aslinda.
Hepsi pazar payini ele gecirmeye calisiyor, ayni urunu biraz degistirip satmaya, rakip firmalarin ayaklarini kaydirmaya ve bu isten kazancli cikmaya calisiyor.
Bu firmalardan herhangi birini tercih eden musteri ise, en dogru tercihi kendisinin yaptigina duydugu yuksek inancla savunma pozisyonu aliyor.
Benzer refleksi Android ~ IOS tartismalarinda da gorebilirsiniz.
 
Allah insanın kaderini de belirlemedi mi? Belirlediyse adamın neye inanacağı, cennete mi cehenneme mi gideceği zaten önceden belli. Ne anlamı kaldı şimdi?
Allah, insanları irade sahibi olarak yarattı. O, geleceği görebilir ancak bizim davranışlarımızı kontrol etmez. Etseydi irade sahibi olamazdık. Geleceği görmekle kaderini belirlemek aynı şey değil.
 
Durumun olmamasıyla öğreneme kolayığının alakası nedir çevreden bir imam görsen bile o sana Arapça öğretir. Madem Arapça öğrenmesi zor bir dil o vakit senin bu çıkarımına göre bir incili okumakta zordur zira durumun yok.
Evet, ben incili savunmadım zaten? Allah aşkına hangi imam sana arapça öğretir? Göster ondan arapça dersi alalım da Kuran'ı anlayalım.
 
İbadetlerin amacını anlamak aslında çok basit. Kişi kedini sürekli Tanrı'ya yakın hissederse kötülük yapma olasılığı düşer. İbadetlerin bir amacı daha var. Herkes aynı hareketleri aynı ortamda senkronize şekilde yapıyor. Aynı eski milletlerde aynı klandan olanların aynı dövmelere sahip olmaları gibi. İbadetlerin buradaki amacı "bak ben de senle aynı gruptanım birbirimize destek olmalıyız." demektir. Bu bizim toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirir.
Yani ilk amaç Tanrı'ya yakın hissetmek 2.si ise toplumsal bağları kuvvetlendirmek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı