Direksiyon sınavından yine kaldım

Bazı değişik arkadaşlar yorum atmış. Yok otomatik al yok manuel al. Ehliyet fiyatları ucuz değil, bu arkadaş manuele kaydolmuş. Manuel'i alan zaten otomatikte sürüyor. Sana tavsiyem kendine biraz güven, heyecan yapma arkadaki komisyon üyeleri seni gerecek ama sen sanki kendin yolda gidiyormuşçasına sür. Debriyajı kavrama noktasında kaldır. Ve akraban ya da arkadaşlarından biraz destek iste, arabayı versinler sana. Buradaki süper zekacılara da itimat etme. İnşallah alırsın, başarılar.

Arkadaşlar bu 2. sefer girişim. Parklarda geri geri gitmede vs. hiçbir sorunum yok. Ama bugün ışıklarda durduktan sonra ilkinde biraz geç kaldırdım, ikincisinde araç geri kaydı diye hoca indirdi. Giden paraya üzülmüyorum ama erkek halimle 3. sefere kalmama, eş dost akraba sorunca ne diyeceğimi bilmiyorum bir insanın elinden hiçbir iş gelmez mi? Ayrıca o debriyajı kim icat ettiyse çok güzel fikirlerim var onun için... Her neyse kesinlikle soluduğum hava bile israf benim...
7 yıllık ehliyet sahibiyim, hala yokuş yukarı ışıklarda beklerken ara sıra arabayı stop ettiririm. Çünkü arabanın kavrama noktasını yakalamak aşırı kolay bir şey değil.

Ayrıca manuel araba kullanmaya alışın derim. Neden derseniz, ülkemizde manuel araba sayısı otomatik araba sayısından çok daha fazla. Acil bir durumda araç kullanmanız gerektiğinde manuel araba pratiğiniz yoksa kötü olur.

Amerika gibi yüz ölçümü oldukça büyük, eyaletlerler arası günler, bazen haftalar boyunca yolculuk yapılan ülkelerde %99 otomatik vitesli ve cruise control'a sahip arabalar yaygındır. Ülkenin bir ucundan diğerine gitmek çok uzun sürdüğünden, sürüş kolaylığı açısından manuel arabalar yok denecek kadar azdır.

Ben 2.seferde geçmiştim. Benzer olarak ilk sınavımda parkta kalmıştım. 2.sınava kadar olan telafi derslerinde sadece park üzerine çalışmıştım. Hocanıza siz de öyle söyleyip zayıf olduğunuz alanlarda daha çok pratik yapmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı