Direksiyon sınavından yine kaldım

Süper zeka, hangisine başvurursan onu veriyorlar.

Ehliyeti olmayan adamlar yorum yapmaya gelmiş.

Babama sormuştum, ben otomatik istiyorum demesine rağmen manuel kullandırmışlardı demişti :D

Otomatiğe yazılmam için en az 2-3 ay sonra tekrar yazılı sınava ondan 1-2 ay sonra da pratik sınava girmem lazım ama heralde 4 tane hak varmış yani 2 hakkım daha var şu debriyajın ayarını çözebilsem sıkıntı kalmayacak.
Odaklan, arabanın titremesini hisset.

Araç titremeye başladıktan sonra bir yandan hafifçe gaz verirken bir yandan da debriyajdan ayağını yine hafifçe kaldır.

Otomatiğe yazılmam için en az 2-3 ay sonra tekrar yazılı sınava ondan 1-2 ay sonra da pratik sınava girmem lazım ama herhalde 4 tane hak varmış yani 2 hakkım daha var şu debriyajın ayarını çözebilsem sıkıntı kalmayacak.

Fazlasıyla pratik yaparsan alışırsın. Bir hatan vardır muhakkak debriyajı kavrama noktasına geldikten sonra fazladan az daha çekiyorsundur bu da panik oldugun için ya da bilmediğin içindir pratik önemli.

Arkadaşlar bu 2. sefer girişim. Parklarda geri geri gitmede vs. hiçbir sorunum yok. Ama bugün ışıklarda durduktan sonra ilkinde biraz geç kaldırdım, ikincisinde araç geri kaydı diye hoca indirdi. Giden paraya üzülmüyorum ama erkek halimle 3. sefere kalmama, eş dost akraba sorunca ne diyeceğimi bilmiyorum bir insanın elinden hiçbir iş gelmez mi? Ayrıca o debriyajı kim icat ettiyse çok güzel fikirlerim var onun için... Her neyse kesinlikle soluduğum hava bile israf benim...

Benim abim 11 yasindan beri araba kullaniyormus babam soyluyordu. Ama 4.denemesinde gecmis sinavdan. Halbuki her yere bizi o goturuyordu trafikte de bir sorun yasamamisti. Heyecan yapiyordu cok fazla. Ama bir şekilde geçti.

Muhtemelen sebebi gazdna korkuyor olmanızdır kendim alırken hocam "sınavdan kalan bütün öğrencilerim gazdan korktukları için kaldı" demişti o yüzden evde manuel bir araba varsa bir durduğu yerde bağırtın birazcık arabayı arabanın bağırmasından korkmayın.

Ayrıca o debriyajı kim icat ettiyse çok güzel fikirlerim var onun için...
Debriyaj güzel bir icat aslında. Kullanmasını bilince arabayı araba değil, senin beynin ve ayakların yönetiyor. Aracı geri kaydırmamak için de burada gazı fazla verebilirdin veya frenden gaza geçerken daha seri olabilirdin. Debriyajın bir suçu yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı