Direkt The Witcher 3'e başlanır mı?

The Witcher serisinin hiçbir oyununu oynamadım ve izlemedim direk 3. süne başlasam bir sıkıntı olur mu? Ve oyun çok uzun sürüyor sizce parası eder mi? Eğlenir miyim? Oyuna bir baktım karışık gibi duruyor.
Şu anda ne kadar bilmiyorum fakat oyunu zamanında üç DLC ile on iki türk lirasına satın almıştım, indirimlerde uygun bir fiyat yakalarsınız. Parasına kesinlikle değer, özellikle DLC'leri gerçekten apayrı bir oyun gibi hissettiriyor, tabii daha kısa. Oyun karmaşık değil, birnevi kasmak istediğiniz sınıfa göre eşya dizilimi, zırh dizilimi yapıyorsunuz. Dünyası çok zengin ve yakın zamanda gelen güncelleme ile grafikleri de iyice taş gibi oldu. Zamanında oynadığımda direkt Witcher 3'ü oynamıştım, hikayede tabii karakterin geçmişini, diğer karakterler ile olan etkileşimini bilmiyor oluyorsunuz fakat eğer ilk iki oyun çok eski gelir ise internetten ilk iki oyunun özetine bakabilirsiniz, idare etmek için yeterli olur. Zaten oyun içindeki görevler pek fazla geçmiş odaklı gitmiyor, karakterlerin bazıları geçmiş hikayeden geliyor tabii.

Kitap serisinde Geralt ölüyor olması lazım. Oyunlarda da ölmemiş haliyle devam ediyoruz.
Evet, Yennefer ile köylüler tarafından öldürülüyor.

Son düzenleme:
Kitap serisinde Geralt ölüyor olması lazım. Oyunlarda da ölmemiş haliyle devam ediyoruz.
Hayır Geralt gene ölüyor ama bir türlü dirilmekte ve hafızasını komple kaybetmekte. Yennefer ise Wild Hunt tarafından kaçırılıyordu. Witcher 1 ve 2 ile de zaten hiçbir şey hatırlamayan bir Geralt var. Witcher 3'te ise 2. oyunun sonundan sonra geri kazandığını öğreniyoruz, zaten 2. oyunda tek derdi buydu.

hayır Geralt gene ölüyor ama bir türlü dirilmekte ve hafızasını komple kaybetmekte. Yennefer ise wild hunt tarafından kaçırılıyordu. Witcher 1 ve 2 ile de zaten hiçbir şey hatırlamayan bir Geralt var. Witcher 3'te ise 2. oyunun sonundan sonra geri kazandığını öğreniyoruz, zaten 2. oyunda tek derdi buydu.

Şimdi daha iyi oturdu hocam. Siz aşina gibisiniz Witcher serisine.

Bence başlanır kesin. Çünkü eski oyunları oynamak günümüz koşullarında eziyet gibi olabiliyor. Hani hikayeyi kaçırmamak niyetine acı çekmektense direkt başlayabilirsin, ne kaybedersin ki? Çok mühim değil bence.

Şimdi daha iyi oturdu hocam. Siz aşina gibisiniz Witcher serisine.
Kitaplarını okuyordum ve İnan Köse kanalını izliyordum baya. Komple biliyorum ama detayları unuttum hep. Yennefer diriltiyor sanırım. (Yanlış olabilir.) Hatta Yen ve Triss gibi karakterler zaten ölü diye geçiyor, Geralt'ta aslında resmi olarak ölü. Witcher 3 BAW DLC'sinde bankada öğreniyoruz bunu. Triss ise büyücüler savaşında öldü diye geçiyor, 12 büyücü içinde.

Hayır Geralt gene ölüyor ama bir türlü dirilmekte ve hafızasını komple kaybetmekte. Yennefer ise Wild Hunt tarafından kaçırılıyordu. Witcher 1 ve 2 ile de zaten hiçbir şey hatırlamayan bir Geralt var. Witcher 3'te ise 2. oyunun sonundan sonra geri kazandığını öğreniyoruz, zaten 2. oyunda tek derdi buydu.
Bunu ilk defa duyuyorum, yani Witcher kitaplarından sonraki zamanda mı geçiyor oyun serisi?

Bence başlanır kesin. Çünkü eski oyunları oynamak günümüz koşullarında eziyet gibi olabiliyor. Hani hikayeyi kaçırmamak niyetine acı çekmektense direkt başlayabilirsin, ne kaybedersin ki? Çok mühim değil bence.

Video özetlerini izleyip başlamak daha iyi. Oyun içerisindeki muhabbetleri anlamadıktan sonra sarmaz o oyun.

Bunu ilk defa duyuyorum, yani Witcher kitaplarından sonraki zamanda mı geçiyor oyun serisi?
Witcher'ın 7 tane kitabı var. Duyduğum kadarı ile 5. veya 6. kitapta Witcher 1 başlıyor, sonrası ise Witcher 3'e doğru gidiyor.
Ciri karakterinin doğuşu 2. ve 3. kitapta var, Yennefer'ıda en iyi tanıdığımız kitaplar oluyor.

The Witcher serisinin hiçbir oyununu oynamadım ve izlemedim direk 3. süne başlasam bir sıkıntı olur mu? Ve oyun çok uzun sürüyor sizce parası eder mi? Eğlenir miyim? Oyuna bir baktım karışık gibi duruyor.

Diğer oyunlarını da oynaman lazım hikayesini izleyip geçersen birçok detayı kaçırırsın ayrıca kitaplarını da okumak lazım tabii bütçen yetiyorsa.

Witcher'ın 7 tane kitabı var. Duyduğum kadarı ile 5. veya 6. kitapta Witcher 1 başlıyor, sonrası ise Witcher 3'e doğru gidiyor.
Ciri karakterinin doğuşu 2. ve 3. kitapta var, Yennefer'ında en iyi tanıdığımız kitaplar oluyor.

Tabii ki hikayenin kitaplardan farklı olmasını sağlayan şey CD Project'in zamanında hikayeye müdahale etme ve değiştirme yetkisini de yazardan yasal olarak almasıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı