Tabii ki haram buna da karşı çıkmayın, inek de haram, çünkü pahalı. Tavuk sevap sevap tavuk yiyin(!).
Kararı kuran mı veriyor mezhepler mi?Hanefi mezhebine göre helal değil, çünkü balık suretinde değiller.
Kararı kuran mı veriyor mezhepler mi?
Şu mezheplere göre karar almayı bırakın artık. İslamı lekeliyorsunuz.
Kolay neden olmasın. Yüce Allah kuranda her şeyi açıkladık diyor. Kuran eksik mi de onun dışında karar alacağız? Ben bunu kabul edemiyorum maalesef hocam..Mezhep dediğimiz sistem büyük bir ilim, kafadan uydurulmuş yargılar değiller.
Bir mezhebe inanırsınız ya da inanmazsınız, ancak bunların bir anda kafadan çıkma unsurlar olmadığını bilmek gerek. "Şu mezheplere göre karar almayı bırakın artık. İslamı lekeliyorsunuz." demek de kolay değil ayrıca.
Kolay neden olmasın. Yüce Allah kuranda her şeyi açıkladık diyor. Kuran eksik mi de onun dışında karar alacağız? Ben bunu kabul edemiyorum maalesef hocam..
Kuran mezhepleri yasaklamıştır. Bununla alakalı bir çok ayet vardır.
Doğru söylüyorsunuz, namaz zaten bir ritüeldir. Amacı allahı anmaktır. Bunun nasıl olacağının bir önemi yok zaten. Umre/Hac giderseniz zaten herkes neredeyse farklı şekilde namaz kılıyor.Kur'an'ın dışında karar almıyorsun ki. Mezhepçilik için olmasa da en büyük örnek farz kılınan namaz ve namazın kılınma biçimi, rekatları ve kuralları. Bunlar da Kur'an'da yok mesela.
Amacım tartışmak değil, düşüncenize saygı duyuyorum. Ancak yüzeyde kalmayıp işin derinlerine de bakmak gerek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.