Diyanet işleri başkanlığı: Midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz türündeki deniz hayvanlarını yemek haramdır

Kamuda tasarruf önlemleri genelgelerine karşın Elazığ’ın 8 bin nüfuslu AKP’li Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın 600 bin TL değerinde 2016 model AUDI marka makam aracı aldığı ortaya çıktı. Sözcü’ye konuşan AKP’li Yılmaz, ”Ortada lüks bir araba yok, gidip Şahin alacak halimiz yok ya. Ben gidip 1 buçuk milyona sıfır AUDI marka araç da alabilirdim” diyerek kendini savundu.

E9yiYotXsAELNcU.png

Sorsan bu helal. 👆

Kamuda tasarruf önlemleri genelgelerine karşın Elazığ’ın 8 bin nüfuslu AKP’li Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın 600 bin TL değerinde 2016 model AUDI marka makam aracı aldığı ortaya çıktı. Sözcü’ye konuşan AKP’li Yılmaz, ”Ortada lüks bir araba yok, gidip Şahin alacak halimiz yok ya. Ben gidip 1 buçuk milyona sıfır AUDI marka araç da alabilirdim” diyerek kendini savundu.

Eki Görüntüle 1150055

Sorsan bu helal. 👆
Şükürler olsun 600K'lık araba almış. Uzay aracı da kiralayabilirdi. Şükredin arkadaşlar.

Son düzenleme:
WUT?
Deniz ürünleri yenilebilir diye kuranda yazıyor.
" Deniz canlıları ve ürünleri ile ilgili olarak Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: “Deniz avı ve onun yiyeceği size de yolculara da bir geçimlik olarak helal kılınmıştır.” (Mâide, 5/96) Bu ayete göre deniz hayvanlarının, yani suyun altından başka yerde yaşayamayanların hepsi, nerede ve nasıl bulunursa bulunsun; helaldir. Ayrıca ayette geçen “bahr” kelimesi geniş ve çok miktarda suyu içinde barındıran; deniz, nehir, göl, dere ve büyük havuzları kapsamaktadır. Allah’ın elçisinden nakledilen meşhur bir rivayet de şöyledir: “Denizin suyu temiz; meytesi/ölüsü de helâldir.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 41; Tirmizî, Tahâret, 52; Nesâî, Tahâret, 46; İbn Mâce, Tahâret, 38) Bu ayet ve hadise göre her çeşit balık helal olduğu gibi midye, karides, kalamar ve bir tatlı su ıstakozu olarak tanımlanan kerevit gibi kabuklu deniz/su hayvanları da helaldir."

Eki Görüntüle 1150055

Sorsan bu helal. 👆
Şimdi linç yiyeceğim ama bu gayet normal bir şey. Normal öğretmenler ve memurlar bile 200-300 liralık araçlara binebiliyorsa belediye başkanı maaşıyla 600 liralık araca rahatça binilir.
Gidip belediye bütçesinden aldıysa kesinlikle yanlış bir şey, gereği yapılmalı ancak kendi cebinden aldıysa çok normal, o seviyede bir maaşım olsa ben de öyle bir araç alırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı