Dizüstü bilgisayarlarda "Casper" marka neden tercih edilmez

Casper laptop tavsiye eder misiniz ?

• Evet, tavsiye ederim.

Oy: 4 6,6%
  • Hayır, kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Oy: 57 93,4%

• Oy verenlerin toplamı
    61
5 Yıldır Casper TW9 modelini sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Daha hiç arızadan servise gitmedi. i7 işlemciye sahip olması nedeni ile GTA 4 gibi oyunlarda cihaz ısınıyor ama daha kapanma vs. sorunu yaşamadım. Bence bu Casper ile alakalı değil. Alırken verdiğiniz para ile alakalı. 1.500 TL' lik Casper cihaz ile 3.000 TL' ye aldığınız ASUS, HP vs. cihazları karşılaştırırsanız epey fark çıkacaktır. HP cihaz alıp kronik sorun olan ekran kartının yanması durumuna anakartın değişmesi olanak gösterilen ve 600 USD isteyen firmaya mı iyi diyorsunuz ? Ya da ASUS alıp (Bizzat ben yaşadım) 169 gün serviste kalıp aradığımda sürekli "Tamam Beyefendi" diyen müşteri hizmetleri kalitesini mi savunuyorsunuz ? Ben 4 kere cihazı periyodik bakım olarak fan temizliğine gönderdim, en fazla 1 hafta da geri geldi. Garanti süresinde ise bataryanın yaklaşık 2 saat gitmesi nedeni ile batarya değişimi istedim, hala da kullanıyorum.

Kasa kalitesine gelirsek evet, kalitesiz. Bir çok soyulma deforme oluşması bende de oldu. Ancak ben alırken aynı özellikli Toshiba cihaz, 3.199 TL iken benim bu cihazı sıfır olarak 1.800 TL' ye almış olduğumu da unutmamak lazım.

Sonuçta casper verdiğiniz paraya göre performans verir. Driver güncellemesi yok vs. hikaye. Eğer bilgisayardan anlıyorsanız ve burada laga luga yapıyorsanız donanım kimliğine göre son driverleri bulup yüklemek bence sizin sorumluluğunuzda ;)

Sonuçta Casper işlemcisini, anakartını, rami, chipseti vs. kendi üreten bir firma değil. Asus, hp, sony, dell ne ise casper' de o.

Özelliklerine Gelirsek,
Intel Core i7 720qm 1.6Ghz - 2.8Ghz
8 GB DDR3 1333Mhz RAM
Nvidia GeForce GT-425M
120GB Toshiba SSD + 1TB WD BLACK SCORPİO 7200RPM HDD
15.6 - 1366X768 HD EKRAN

Son sözüm olarak; "Casper Alınmaz", "Casper Pişmanlıktır" diyen arkadaşlarımız, ASUS, HP vs. gibi markalara verdikleri 3.000 TL' cik paraları Casper' i de verseler istediğiniz performansı alırsınız. Casper' i kötülemeyi bırakıp verdiğiniz paraya bakmanızı tekrar öneriyorum.

Casper CSD Modelleri candır!

Casper alıp savunan bir mağdur daha ! Casper son derece kalitesiz mallar kullanıyor. O kadar savunuyorsun da içini açıp hiç baktın mı ne var ne yok diye. Nerde ucuz bi anakart nerde ucuz bi ram varsa koymuş. Arkadaşım almış Casper laptop içinde i7 işlemci 2 gb ekran kartı var diyor :) Masaüstü bilgisayarı iyi yapamayan Laptop'u nasıl iyi yapsın ? 2000 liraya alınan bir Casper 1000 lira bile haketmiyor.

Arkadaşların yorumlarına bende katılıyorum. Reklamlara kendini göstermeye çalışmış bir firma. Bigisayardan tam anlayanların almadığı bir marka. Nirvana adı bulmuşlar, millet: ''oğlum bu Nirvana'' diyor. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı