DLSS 3 2000 ve 3000 serisi kartlara gelecek mi?

Bu kafayı anlamak zor. Adamlar yeni bir kart çıkarıyor ve bu kartın içine her zaman kullandıklarından da ileri bir teknoloji koyuyorlar en azından bunu vadediyorlar. Sonra kullanıcılar bu neden daha önceden satın aldığımız ürünlerde yok diye kendini yiyor. Zaten her şey önceki nesle uyarlanabilir olsa 4X serisinin ne gereği kalırdı ? Ki adamlar DLSS3.0 ü besleyen ayrıca yeni bir çipten bahsettikleri halde bu yorumlar yapılıyor. Garip.

Ayrıca FSR - DLSS'ten iyi değil.

3X serisinin de fişi falan çekilmedi. 3070Ti Laptop 150W Edition'da bile Ultra Presetten aşağı düşmüyorum bu işin masaüstü tarafını hele söylemeye gerek bile yok. Ki adamlar 4X serisine parası yetmeyen 3X'ten devam etsin şimdilik 4X'te giriş seviye bir şey yok demeye getirdiler dün. Bu durumda nasıl olurda 3X serisini bitirmek isteyebilir firma ?

@Girdap birader her 2 senede bir kartmi değişecez neden dlss 3.0 bizim kartlara gelmicek 3080 almışım amiral gemisi 2 yıl beni idare etsin diye mi alayım ?

Bu kafayı anlamak zor. Adamlar yeni bir kart çıkarıyor ve bu kartın içine her zaman kullandıklarından da ileri bir teknoloji koyuyorlar en azından bunu vadediyorlar. Sonra kullanıcılar bu neden daha önceden satın aldığımız ürünlerde yok diye kendini yiyor. Zaten her şey önceki nesle uyarlanabilir olsa 4X serisinin ne gereği kalırdı? Ki adamlar DLSS3.0'ü besleyen ayrıca yeni bir çipten bahsettikleri halde bu yorumlar yapılıyor. Garip.

Ayrıca FSR - DLSS'ten iyi değil.

3X serisinin de fişi falan çekilmedi. 3070 Ti Laptop 150W Edition'da bile Ultra Presetten aşağı düşmüyorum bu işin masaüstü tarafını hele söylemeye gerek bile yok. Ki adamlar 4X serisine parası yetmeyen 3X'ten devam etsin şimdilik 4X'te giriş seviye bir şey yok demeye getirdiler dün. Bu durumda nasıl olurda 3X serisini bitirmek isteyebilir firma?

AMD hala RX 580'e destekte bulunuyor. Yazilimsal problemlerini aşarsa neden 2 senede bir kart eskiten NVIDIA'yi tercih edeyim ki?

@megatrown21 NVIDIA istediği kadar zorunda kalsın DLSS 3.0 yeni nesil tensor çekirdeklerinden güç alıyorsa NVIDIA'nın bu teknolojiyi eski ürünlere getirme şansı yok, ne yapacak tüm ürünleri kullanıcılardan geri alıp yenisini mi gönderecek?

Hocam anlamak istemiyor musunuz yoksa yeni serinin fanı falan mısınız? Diyorum ki o elbetki tensor Core ile daha yüksek FPS alacak ancak yeni yazılımsal geliştirmelerle 3xxx serisi de yükseğe yakın alabilir. DLSS extra verdiği FPS değerinde %40-50 fark etsin donanımsal olarak. Ancak bunun bir de yazılım tarafı var unutuyorsunuz. DLSS1 ile DLSS 2 aynı mı mesela?

Hocam anlamak istemiyor musunuz yoksa yeni serinin fanı falan mısınız? Diyorum ki o elbetki tensor Core ile daha yüksek FPS alacak ancak yeni yazılımsal geliştirmelerle 3xxx serisi de yükseğe yakın alabilir. DLSS extra verdiği FPS değerinde %40-50 fark etsin donanımsal olarak. Ancak bunun bir de yazılım tarafı var unutuyorsunuz. DLSS1 ile DLSS 2 aynı mı mesela?
Bence sen anlamak istemiyorsun, DLSS 1 ve 2 yazılım tarafından güç alıyor olabilir. Sadece yazılımla DLSS 2 sağlanıyor olabilir ancak DLSS 3 gücünü yazılımdan değil donanımdan alıyorsa hiçbir şey yapılamaz.

DLSS 1 ve 2 yazılımla yapılabiliyor diye DLSS 3.0 da yazılımla yapılacak diye bir kaide yok sonuçta. DLSS 2 ile yazılımla alınabilecek en iyi verimi aldılar şimdi de donanımla artış sağlamaya çalışıyorlar belli ki bunu anlaması çok zor olmasa gerek.

Ek olarak RTX3060 Ti kullanıcısıyım ve yükseltmeyi de düşünmüyorum, olaya dramatik olarak yaklaşmayı bırakıp gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşıyorum senden farklı olarak. Sen, bu teknoloji senin kartına gelmeyeceği için sinirlisin sadece. Ben de donanımsal bir özelliğin eski ürünlere gelemeyeceğinin farkında olduğum için sinirli falan değilim aramızdaki fark bu diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bence sen anlamak istemiyorsun, DLSS 1 ve 2 yazılım tarafından güç alıyor olabilir. Sadece yazılımla DLSS 2 sağlanıyor olabilir ancak DLSS 3 gücünü yazılımdan değil donanımdan alıyorsa hiçbir şey yapılamaz.

DLSS 1 ve 2 yazılımla yapılabiliyor diye DLSS 3.0 da yazılımla yapılacak diye bir kaide yok sonuçta. DLSS 2 ile yazılımla alınabilecek en iyi verimi aldılar şimdi de donanımla artış sağlamaya çalışıyorlar belli ki bunu anlaması çok zor olmasa gerek.

Ek olarak RTX3060 Ti kullanıcısıyım ve yükseltmeyi de düşünmüyorum, olaya dramatik olarak yaklaşmayı bırakıp gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşıyorum senden farklı olarak. Sen, bu teknoloji senin kartına gelmeyeceği için sinirlisin sadece. Ben de donanımsal bir özelliğin eski ürünlere gelemeyeceğinin farkında olduğum için sinirli falan değilim aramızdaki fark bu diye düşünüyorum.

Haklısınız kısmı olarak. Kızdığım yok çıktığı gün 4080'e geçebilirim sıkıntı yok benim için. DLSS 2 ile en iyi çözümü aldıklarını düşündüğüne göre NVIDIA'da çalışıyorsun sanırım. Bir arkadaşın sözüyle veda edeyim buraya.
Vay be, mısır'da vefat eden amcamdan miras kalan kart ile 874 FPS alıyorum." denilsin diyen yok. Ortam çok kötü.
Siz gibi düşünenler oldukça daha bu firmalar kârlarına kâr eklerler 😃

Yeni nesil 3060ti geleceği konuşuluyor. Bir ihtimalle onda olabilir.
3060'ta aynı şekilde, yeni ram'leri ile tekrar satışa sunuluyor. Performans artışı da olacaktır.

Dosya Ekleri

• 3060ti next gen.jpg
    3060ti next gen.jpg
    163,7 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
Yeni nesil 3060 Ti geleceği konuşuluyor. Bir ihtimalle onda olabilir.
3060'ta aynı şekilde, yeni RAM'leri ile tekrar satışa sunuluyor. Performans artışı da olacaktır.

3060 Ti çıksa ne olacak bu saatten sonra. Alacak olsam 2. el 3080 alır 1080p de uygun işlemciyle uzun süre götürürüm. Piyasadaki fiyatlar çok güzel düştü malum mining bitti. Eğer satış hedeflerine ulaşamazsa DLSS 3 diğer serileride zamanla destekleyecektir. Tepki de gelmesi lazım tabii ama insanlar abi yaaa yeni seri nasıl olsun derse devam eder böyle.

3060 Ti çıksa ne olacak bu saatten sonra. Alacak olsam 2. el 3080 alır 1080p de uygun işlemciyle uzun süre götürürüm. Piyasadaki fiyatlar çok güzel düştü malum mining bitti. Eğer satış hedeflerine ulaşamazsa DLSS 3 diğer serileride zamanla destekleyecektir. Tepki de gelmesi lazım tabii ama insanlar abi yaaa yeni seri nasıl olsun derse devam eder böyle.
Ocagi bekleyip 4070 almakta mantikli olabilir. Butce isi biraz bu pahali parcalar ne desekte alacak kisinin durumuyla ilgili.

Haklısınız kısmı olarak. Kızdığım yok çıktığı gün 4080'e geçebilirim sıkıntı yok benim için. DLSS 2 ile en iyi çözümü aldıklarını düşündüğüne göre NVIDIA'da çalışıyorsun sanırım. Bir arkadaşın sözüyle veda edeyim buraya.
Vay be, mısır'da vefat eden amcamdan miras kalan kart ile 874 FPS alıyorum." denilsin diyen yok. Ortam çok kötü.
Siz gibi düşünenler oldukça daha bu firmalar kârlarına kâr eklerler 😃
Siz gibi düşünenler olduğu sürece de hiçbir noktada kendimizi geliştiremeyiz maalesef. Çünkü her şeye bir komplo teorisi her şeyin altında bir sinsilik aramakla bir yere varamazsın. Adamlar DLSS 3.0 yeni nesil Tensor çekirdeklerinden ve OFA denilen yeni bir donanımdan güç aldığını söylüyor.

Eğer bunun yanlış bir bilgi olduğu kanıtlanabilirse, NVIDIA'nın bilerek bu şekilde bir açıklama yapıp millete 4000 serisi kartlar aldırmak için yaptığı kanıtlanırsa zaten herkes anlar neyin ne olduğunu. Ancak ortada böyle bir iddia bile yokken senin "NVIDIA bilerek yaptı eminim ben buna" demen komik yani. Neden bu kadar eminsin? Kartın içini açıp güncel donanımlara baktın mı? Veya DLSS 3.0 teknolojisini bir de bu yeni nesil çekirdekler olmadan denedin mi?

Hayır, hiçbir şey yapmadın ve elinde hiçbir veri yok sadece komplo teorisi üretmeyi seviyorsun belli ki. Elinde hiçbir veri yokken hiçbir konu hakkında bu kadar kesin konuşamazsın ki. At buraya DLSS 3.0'ın bu çekirdekler olmadan sergilediği performansı bakalım harbiden öyle miymiş. Öyleyse zaten sen haklısın demektir, ama dediğim gibi ortada böyle bir veri yok işte.

Benim DLSS 3.0'ın yeni nesil donanımlardan güç aldığını düşünmemin bir sebebi var, internette bir ton veri var buna dair. Ancak senin aksini düşünmen için hiçbir sebebin yok çünkü buna dair hiçbir kanıt, veri yok ortada neden bu kadar diretiyorsun anlamış değilim. Bu olayın aksi kanıtlanmadığı sürece de NVIDIA'nın söylemiş olduğu veya internette yazan veriler hep doğru kalacak. Üzgünüm yani sırf senin aklına yatmadı diye bir şey yalan, yanlış olacak değil ya.

Yalan olabilir mi? Elbette olabilir, sonuçta bu firmaların tek amaçları daha çok para kazanmak. Ancak yalan olduğu kanıtlanmadığı sürece kimseye iftira atamayız demek istediğim de bu. Yalansa yakın zamanda kokusu çıkar zaten ortaya.

Reis kafada problem var mı? G-SYNC'te sadece donanımsaldı. Bak FSR'ye NVIDIA bile kullanabiliyor. İstenince her şey oluyor. Yeter ki tepkini göster.

Reis ne 1080'i 2kda döktürüyor :)) Bizzat yeni aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı