Dönercide çalışmak

recep güler

Hectopat
Daha fazla  
Selam, burada yazdığım 3. hikayem. 15 16 yaşlarında senden adam olmaz diye yaz ayında zorla dönercide çalışmak zorunda kaldım. Başlarda istemesem de gittim dönercide işim yerleri silmek masaları silmek masaları toplamak müşteriye dönerleri servis etmekti. Bu işleri yaparken yaz sıcağında isyan etsem de olmuyordu. Dönerci dönerleri keser ekmeğe koyar bana verir ben de ayran kola ister misiniz diye sorardım. Esas mutfak vardı mutfağa girdiğimde etrafta uçuşan sinekler o sineklerin arasında bulaşık yıkamak çöpleri atmak tuvaleti temizlemek çok kötüydü 2 3 kuruşa iş yapıyordum ve değmiyordu. Her neyse derslerim kötüydü ben de eşeklik etmiştim çalışmasan tembellik yaparsan bu olur her neyse yine bir gün aynı işleri yaparken dönercide birisi şlak diye ekmeği yere düşürdü. Oradan dönerci olum ne yapıyorsun sen abi dur bi dedi ekmeği kaldırıp içine döneri koyup müşteriye verdi. Dönerci hiçbir şey demedi, müşteriye servis götürdüm aklımdan yeme bunu yere düştü desem mi diye geldi ama işten atılırsan ailem kızacak diye demedim. Ama içimde vicdan azabı, müşteri yerken rahatsız oluyordum olan olmuştu sonra işleri yaparken yine mutfaktayım döner hazırlanıyor bu döneri hazırlayan baya beceriksiz biri zaten sürekli düşürüyor ya da tembel istemeyerek yaptığı her yerinden belli. Ellerine ne eldiven takıyor ne de yıkadığını gördüm. Böyle pis birisiydi, işte sonra dedi al bunu ***** müşteriye götür dedi neden küfür ediyorsun dedim sanane deyip yolladı. Müşteriye verdim sonra dükkanı kapatma saati gelmişti eve gittim artık iyice bıkmıştım aileme bu işi yapmak istemediğimi söyledim ama dinlerler mi? Tekrar yarın yine iş var, ben de bastım küfrü, bu ne ya diye. Sonra döner işleri hakkında biraz bilgi sahibi olmaya başlamıştım, dönerciye gelen döneri bir kamyon getiriyordu. Malzemeleri de manavdan, pazardan alıyordu. İşte yeşillik, domates ekmeği fırından alıyoruz sanırım. Fırıncı bizim dönerci sayesinde ayakta kalıyordu. Çünkü en çok ekmek alan bizim dönerciydi. Ayran, kola gibi içecekleri de marketten alıyorduk.

İşte yine mutfaktayım yine o üşengeç hazırlıyor bu beceriksiz yere domatesi düşürmesin mi. Hiçbir şey olmamış gibi kaldırmasın mı. Yeter be dedim ne beceriksiz adamsın sen dedim. Bana, sen kimsin velet dedi. Ben de git işine dedim, dönerciye istifa ediyorum ***** diye küfür bastım gittim. Dönerci arkamdan ****** ***diye bağırdı. Eve gittim işi bıraktım, dedim olayı anlatayım ama ailem sanırım pek takmadı, başka iş bulursun dedi. Burger King'de çalışsam mı diye düşündüm ve evet onu yapacaktım. Tabii ki oranın bundan daha beter bir iş olduğunu anlamam uzun sürecekti.

Not: İyi döner aşağı yukarı 5 TL'den başlarmış diye duymuştum. 2-3 TL'ye yediklerimiz aslında kıkırdakmış.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiki çocukları anlamak zor, herşey zor geliyor.
Benim zamanımda babam araba tamircisine vermişti, derslerim kötü geldi diye. Üstüm başım leş gibi simsiyah oluyordu. Okul tatili boyunca full çalışmıştım.
Lokantada çalışmıssın, ona bile ağlıyorsun yazık gerçekten. Adam yere düşürüyorsa domatesleri sanane, sen işini yap.
Senin içinden gelmiyor zaten, zoraki çalışıyorsun, işten çıkmak için bahane bulmussun.
Şimdiki çocuklara herşey zor geliyor ağlıyorlar, demekki baban seni araba tamircisine verse, neler yapıcağını düşünemiyorum. :D

Şimdiki çocukları anlamak zor, herşey zor geliyor.
Benim zamanımda babam araba tamircisine vermişti, derslerim kötü geldi diye. Üstüm başım leş gibi simsiyah oluyordu. Okul tatili boyunca full çalışmıştım.
Lokantada çalışmıssın, ona bile ağlıyorsun yazık gerçekten. Adam yere düşürüyorsa domatesleri sanane, sen işini yap.
Senin içinden gelmiyor zaten, zoraki çalışıyorsun, işten çıkmak için bahane bulmussun.
Şimdiki çocuklara herşey zor geliyor ağlıyorlar, demekki baban seni araba tamircisine verse, neler yapıcağını düşünemiyorum. :D
Vicdan sahibi olmak zorluk mu? Yere düşen şeyi müşterinin yemesi zorunda gidiyor ve bundan rahatsızlık duyuyorsa helal olsun demek yerine ağlıyor diyorsan sorun açık ve net sende.

Torment Ne diyorsun sen arkadaşım? Yere düşen domatesi-ekmeği senin benim yediğimi düşünsene. Hastalansak iyi mi olur? Ya o yemeği yiyen adam öğrenciyse. Ya YGS ya da LYS sınavına girmeden 1 gün önce hastalanıp yataklara düşse? Adamın hayatıyla oynamış olursun. Bu en basit örnekler. Duyarlı olun biraz. Marifet araba tamircisine çalışmak değil. Marifet hangi işte olursa olsun insan olabilmektir. Ne söylediğinizi bilin.

@Waifu Impact, sana aynen katılıyor ve arkadaşımızın doğru bi harek yaptığını teyit ettiğinden dolayı da onun adına teşekkür ederim sevgili kardeşim.:)

Fakat @Manic Depressive'e de katılıyorum bi bakıma...
Yanılmıyorsam o daha çok "kendi geçimini, rıskını sağlamak adına bazı şeylere katlanmak gerek" gibisinden yorumlamış.

Fakat @Manic Depressive'e de katılıyorum bi bakıma...
Yanılmıyorsam o daha çok "kendi geçimini, rıskını sağlamak adına bazı şeylere katlanmak gerek" gibisinden yorumlamış.
Bir insanın sağlığıyla geleceğiyle oynayacağıma dürüst olur işsiz kalırım daha iyi. Bir insana bile bile pislik yediren insanın ve ona göz yuman insanın insanlığından şüphe ederim.

Bir insanın sağlığıyla geleceğiyle oynayacağıma dürüst olur işsiz kalırım daha iyi. Bir insana bile bile pislik yediren insanın ve ona göz yuman insanın insanlığından şüphe ederim.
Elbette, bu konuda kesinlikle haklısın, sözkonusu saglik olunca para AUTO arka planda kalıyor.

Domates zaten yerde bitiyor, bi yere düşmeyle birşey olur muydu ki acep?:D

Çoluk çocuk bana tepki vermiş ama, siz hiçbirşey görmemişsiniz bu hayatta.
Yere düşen şeyi bırak sen evlat, daha ne şeyler dönüyor. Hiçbirşey olmaz yere düştüyse.
Eğer gerçekten birşey olsaydı askerdeki yemeklerden ölmemimiz gerekiyordu bizim. Acemi birliğinde Askerde ceza alıp yemekhaneye gittiğimde gördümki, adam şeyini karıştırıp sonra tekrar yemegi pişiriyor.
Usta birliğinde Tuvalet fırçasıyla tablotları yıkayan askerleri yakalamıştım, alt devre oldukları için bulaşık yıkamaktan bıkmışlar, gıcıklık olsun diye tuvalet fırçasıyla yıkıyolardı adamlar.
Gıda sektöründe neler dönüyor neler, tarihi geçmiş ürünleri tekrar fabrikaya gönderip, satılabilir hale getirip tekrar satıyorlar.
Acemi birliğinde 3.5 ay banyo yaptırmadılar. Tuvalet'te sabun yoktu. Askerler sabunlukları bozdukları için, yenisini takmamışlar ceza olarak. Bilecik 2. Jandarma Tugay Komutanlığına buradan selamlarımı gönderiyorum :)
Şu haberi bir oku bakalım. Eve gelip bilgisayarın başına oturup asosyalliğin dibine vurup, her konuya mantıklı cevaplar yazıyormuş gibi atmak kolay tabi :)
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı