Doğru Hava Akışı Nasıl Sağlanır

LiteraryLucky

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2017
Mesajlar
416
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir sene önce bilgisayarımı topladım ancak kasa içerisinde hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde fan satın almadım. Sadece kasanın arkasında bulunan tek bir fan ile sirkülasyon sağlanılıyor.

Şuanda hava sirkülasyonunu daha iyi sağlamak istiyorum ancak ne tür bir kasa fanı alacağım hakkında en ufak fikrim yok. Inwin 303 markasına ait kasayı kullanıyorum. Resimde görülen kısıma üçlü fan alarak sirkülasyonu daha kuvvetli sağlamak istiyorum.

Hem sessiz hem iyi performans sağlayan hemde fiyat performans ürünü bir fan biliyorsanız tavsiyede bulunabilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • 2016-07-07-product-8.jpg
    2016-07-07-product-8.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 59
3 fana bütçenizi belirtirseniz yardımcı ola bilirim.
Aklımda hiç bir tutar yok açıkçası. Fiyat performans ürünü arıyorum tam olarak.
Aynı fanları alttan söküp ön tarafa veyahut yukarı ızgara varsa yukarı takarak yeterli hava akışı alabilirsin.
Ön taraf komple kapalı, yukarıda ise sıvı soğutmanın fanları bulunuyor. Tepe ise komple kapalı.
 
Kasanız altından hava alıp egzoz olarak bahsettiğimiz yerden çıkış yapacak sirküleye sahip daha çok bütün komponentlerde sıvı soğutmaya yatkın görünüyor. Kasa ile ilgili youtube üzerinden yabancı bazlı soğutma tavsiyelerini görerek uygulamanız daha mantıklı bir opsiyon olarak bence düşünülmeli.
 
Görselde ki işlemcinin sıvı soğutucusunun radyatörü mü? Ben sıvı soğutmanın radyatörünü yukarı sağ tarafa bağladım. Kasanın sağ kapığındaki delikler sayesinde daha verimli olacağını düşündüğüm için. Görselde ki ise normal üçlü fan sanıyordum, altındaki radyatöre dikkat etmemişim.

Genel olarak kasa içerisini serin tutmak istiyorum işlemci ve benzeri bileşenler daha çok sıcağa maruz kalıp ısınmasın istiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı