Doktorlar neden grev yapıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk de beni Türk hekimlerine emanet edin demişti. Umarım gelecekte Türk hekim buluruz da onlara emanet oluruz.
 
Hakim örneği hakkında ne düşünüyorsun? Onun hatasını neden devlet ödüyor? Hakim yüzde 50 hata yaparken hekimin 300 binde 1 hatasi yapması oranları hakkında düşüncen nedir? Hakimler yüzde 50 hatayla tazminat ödemezken hekimlerin 300 binde 1 hatayla hayatları kararması hakkında yorum yapar mısın? Sağlık sektörü dışında hangi kurumda şahsa rücu yapılır örneklendirebilir misin?
Hakim konusunu da yanlış buluyorum. Yanlışın başka bir yanlışla kapatılmasını da sevmem o yüzden sorularının çoğu boşa çıkıyor. Sağlık sektörü dışında örnek istiyorsan öğretmen bir hata yaptığında bedelini kendisi öder. Çocuğu döven bir öğretmen görevden alınmıştı mesela ararsan bulursun. Genel olarak Devlet memurlarına verilen cezalar listelidir para, disiplin, işten çıkarma vs. bunlar tüm kurumlar için geçerlidir, incelersen onu da görürsün. 300 binde 1 olan kişi senin annen veya baban olunca eyvallah hekim güzel öldürdü deyip devam mı edeceksin? Çok büyük olan hatalardan bahsediyoruz biz. Sonuçta onlar da insancıl hatalar yapabilir.
 
Çünkü en çok iş koşulları sıkıntı, olması gerekenin üstünde ilgilenilmesi gereken hasta sayısı, nöbetler ve yetersiz güvenlik gibi şeyler.

Hasta sayısını düzelteceklerse ya daha az randevu verecekler ya da daha çok doktor çıkmasını sağlayacaklar ki daha çok doktor çıkmasını sağlamak için daha çok tıp fakültesi, yani daha fazla hoca lazım veya yurt dışından doktor ve hoca getirilmesi gerekiyor. E yurt dışından getirilmesi için daha çok para lazım, daha çok hoca için yine yurt dışından getirileceği için daha çok para lazım, mevcut doktorların koşullara daha az ses çıkarması için yine daha çok para lazım.

Bilin bakalım hükümet en çok neyde kötü? Evet, para.

Doktorlara giderlerse gitsinler diyenlere sesleniyorum, zaten gidiyorlar. YKS'de İlk 500'e girmiş Medipol tıp okuyan kuzenim Dubai'de doktorluk yapmak istiyor, Marmara tıp mezunu abisi uzmanlığını aldıktan sonra Almanya'ya gidecek. Yerlerine gelecek olanlar YÖS(zorluk açısından YKS'nin yanından geçemez ve yabancılar girebiliyor) ile girmiş çoğunluğu kalitesiz(dersleri salladıkları yok, baba parası sağ olsun) yabancı uyruklu mezunlar.
 
Haklarını arıyorlar sonuna kadar destekliyorum.
 
Hayatında kitap açmamış, okumamış bekçiler bile daha fazla maaş alıyor grev yapmasınlar da napsınlar?

Her doktor en az 13 bin lira almıyor. Pratisyenler sadece 6500-7500 TL arası alıyor. En az 13 bin lira alan doktorlar da TUS sınavını tamamladıktan sonra bir 4 yıl daha çalışarak uzmanlıklarını tamamlamaları gerekiyor. Uzmanlığını tamamlamasa bile 6 yıl tıp okumuş birisine asgari ücretten bir tık üst maaş vermek saçma. Uzmanlara denecek bir şey yok zaten. Sağlık sektöründe hiç kimsenin hakkı ödenmiyor.

Diğer ülkelerde doktorlar asgari ücretin kaç katı maaş alıyorlar diye bakmayı geçtim diğer ülkelerde asgari ücretle neler alınabiliyor gelin ona bakın. Yani, geçtim maaş dengesini en başında alım gücü çok kötü durumda. İçler acısı bir tablo.

Üstüne de ülkedeki adalet saraylarının maymun sirkine dönmesinden kaynaklı her gün hastanelerde terör estiren aşağılık tipler var.
E durum bu olunca doğal olarak, doktorlar isyan ediyor. Niye etmesin? Onlar da insan.
Tıp okumak kolay bir şey değil. Latince öğreniyorsunuz, 2-3 günde Arctic LF 2 radyatörü kalınlığında kitaplar bitiriyorsunuz vb. bu 6 senede mental sağlığını koruyamayıp şizofren olduğu için TUS'a çalışamayanlar var. Bu konuya bile değerli hekimlerimize laf eden tek başarısı meslek lisesine girmek olan arkadaşlara duyurulur.
Onların hakkı bu değil. Ve hakettikleri bunlar değil.
 
Simdi samsunda tip fakultesinde bir bolum baskani var. Ayni zamanda ozel bir hastanede de muayene yapiyor. Siz tip fakultesine muayeneye gidiyorsunuz diyorlar ki bu ameliyati ozel hastanede ... isimli doktora yaptirabilirsiniz. Bir umit o doktora gidiyorsunuz. Aaa bi bakiyorsunuz ... isimli doktor tip fakultesinde bolum baskani. Ameliyat icin sizden 30.000 tl istiyor.

Maddi durumunuz yok. Koskoca tip fakultesinde doktor bu ameliyati yapamiyor(!). Ne hikmetse ozele yonlendiriyorlar.


simdi istediginiz kadar grev yapin. icinizde insanlik yoksa toslayacaginiz duvar vicdaniniz olacaktir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı