Doktorların grev yapması etik mi?

Medyada gördüğüm rakamla alakası yok iki komşumda doktor. Biz ne diyoruz bu ne diyor. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Uzman, pratisyen? Hangi dal, değişkenler çok. Alıyorlarsa da bırakın alsınlar. Yıllarca okumuşlar, uzman olmak için, bölüme göre değişmekle birlikte. 18 yıl üzerinde de 3-4-5 yıl okuyorlar. Gerçi komşularınızdan da bilirsiniz.
 
Babadan oğula geçen bir meslek değil, çalışkan bir öğrenci için Türkiye'de okuması ücretsiz. Mezun olunca çok iyi şartlar altında çok paralar kazanacağını düşünerek okuyup yolun sonunda pişman olmak da cabası olur senin için.

Evet, pilotlar ve doktorlar çoğu kişiden fazla para kazanıyor çünkü tahmin edemeyeceğiniz kadar sorumluluk içeren, artı olarak dünyada geçerliliği olan meslekleri icra ediyorlar. Devlette çalışan ortalama doktorun maaşı 1000 dolar bile etmiyor. Sevinsek mi, ağlasak mı?

Ha 500, 400, 300 dolara çalışan milyonlarca vasıflı da var. Biz neden hakkımızı almıyoruz yerine onlar neden çok kazanıyor düşüncesinden çıkmazsanız sürünmeye devam edersiniz. Her geçen gün bu ülkede bazı zihniyetlerin asla değişmeyeceğine daha çok inanmaya başlıyorum.
Kendi kendinize şekillere girip durmayın burada kimse sorumluluk sahibi değiller demiyor. Biz sorumlulukları yok demiyoruz, sizde kötü paralar kazanıyorlar demeyin.
 
Bu kafa yapısıyla devam.
Aynen ben cahil oldum şimdi :D. Kaç hastaya bakarsa baksın hepsine özenle bakacak. Ayrıca sivilcesi olan insanların sadece yüzünde çıkmıyor bay bilmiş, öyle yüzü süzüp tespitini koymakla olmaz bu işler. Zaten millet dışardan görülebilen tek yerin yüz olduğu için cilt bakımını yapıyor, kremini şusunu busunu kullanıyor daha az çıksın ve ya küçülsün göze batmasın diye. Çoğu kişi sivilce yüzünden özgüvensiz. Cahil amcalar gibi bütün meslektaşını savunamazsın.

Şu adamla muhabbet etmeyin artık, feminist kızlar gibi herkese ağlıyor, saldırıyor.
 
Son düzenleme:
Bir saglık çalışanının yakını olarak söylüyorum. Artık işe gitmesi bile içime korkunun girmesi için yeterli oluyor. Eğer benim gibi birçok insana bu oluyor ise grev ne yazık ki şart oluyor.
 
Size cahil demedim haddime de değil sadece kafa yapınızdan bahsettim.

Bay bilmiş diyorsunuz, size meslektaşlarımla ilgili bildiklerimi söyledim.

Evet her hastaya özenli bakılmalı fakat randevu saat aralıkları ne kadar biliyor musunuz?

Hasta nerede şikayeti varsa zaten dile getiriyor.

Bırakın da ben sizin gözünüzde cahil olayım. 😉
 
İnsanlar hakkını arıyorlar, " etik midir? " sorusuna yanıt vermeye gerek yok.

Ben de randevu almıştım bugüne, disçiye gidecektim... Bakalım ne olacak?
Muayene olmak ücretli olsaydı, o zaman ne şiddet ne de taciz haberleri olurdu.
 
Doktorlar gayet haklı, yerleri kolay dolan bir grup değil. O yüzden şartları iyileştirilmeli. Yoksa uzmanları yurt dışından çoğu ülke alır donanımlı yetişmiş bireyleri hangi gelişmiş ülke istemezki.
 
Beğenmezse çıkar gider, kimsenin tutma hakkı yok.
O zaman sen de 6 yıl tıp eğitimi + 4-5 yıl uzmanlık eğitimi + 2 yıl mecburi hizmet için 12-13 yılını harca, 30+ yaşına geldiğinde elindeki eğitimin sadece tek bir mesleği yapmak için geçerli olduğunu fark et, ona rağmen o kadar yılını ve ilerleyen yaşını göz ardı edip çıkıp gidebilirsen istediğini söyleme hakkın olur.

Her geçen gün bu ülkede bazı zihniyetlerin asla değişmeyeceğine daha çok inanmaya başlıyorum.
Daha önce yüzlerce defa onaylandığı gibi; toplumlar hak ettiği şekilde yönetilir. Topluma bak, bölünmemiş ve diğerine düşman olmayan bir kesim kaldı mı? Benim gibi milliyeti, dini, sosyal statüyü zerre takmayan biri bile bir kısma karşı öfke besliyor durumda.

2 yıl önce de seninle konuşuyorduk bunları, ben hâlâ burada kurduğum çevremi bırakmak istemediğim ve umudumun az da olsa kalmasından dolayı gitmemeyi seçtiğimi söylüyordum. Bu kadar yıldan sonra bu yıl teklifi kabul ettim, birkaç ay sonra da komple gidiyorum artık. Benim de bardağım doldu taştı bazı konularda, gitmemin tek nedeni bundan kaçmak zaten. Bu kadar nefret, bu kadar ayrışma yıllardır yoruyordu.
 
Son düzenleme:
Acilden girebiliyorsun oradan dene eğer hastanedeysen. Etik konusunda da doktorlar zaten bu zorlukları bilerek doktor olmadılar mı? Eskiden farklıydı da şimdi mi değişti sanki her şey.
5000 bin lira zamda aldılar zaten uzman doktor maaşı 15k falan oldu en kolay branşlar bile. Doğuda olan pratisyenler bile 30k alıyolardır şimdi geçen sene 22K alan vardı dolar 8ken falan. Zaten ameliyat parası bıçak parası vsde alıyor ameliyata girenler. Herkesten 1.500 lira biçak parası alsalar(15.000 alan bile var) gunde 2 ameliyat ayda 90bin lira para yapıyor.

Daha neyine protesto yapıyorlar anlamadım. Napalım ülkedeki adamlarımı değiştireceğiz. Ülkedeki insanların kafa yapısı ve çalışma şartları yıllardır böyle zaten bile bilr doktot oldular. Geçen ay doktorluk yapacaksak maddi olarak kafamizın rahat olmasi gerek diye şikayet ediyorlardı 5000 lira zam aldılar. Şimdi de bizim istediğimiz para değil düzgün çalışma şartları diyorlar.
Tam komedi.😂🤣
 

Geri
Yukarı