Dolandırıldım ne yapacağım?

11 Ekim 2019'da adliyeden attığım bi hikayeyi göstereyim size :)

WhatsApp Image 2022-12-02 at 02.10.27.jpeg


Ben de konuşmaları inkar edebileceğini belirttim zaten.
Etsin, o korku ona yeter. Amacımız 200 lirayı kurtarmak değil, ders vermek.
 
İnternette buldum. Mahkeme talebi olursa bilgi paylaşıyor sanırım discord da.
68FC4E0B-D30E-4E21-B1EC-DA60B67308E9.png
 
Yav hocam araba hırsızlığıyla sanal dolandırıcılığın ne alakası var konuyu saptırmayın artık ya.

😂😂 Arkadaş hırs yapmış dostum bakma ona ille de ben ille de ben diyor.
 
😂😂 Arkadaş hırs yapmış dostum bakma ona ille de ben ille de ben diyor.
Sizin bu alaycı tavrınızın sebebini merak ediyorum. Avukat olduğunu idda ediyorsun. Burda insanlar sorunlarına çözüm arıyorken sen tartışma yaratıp alaycı bir şekilde saldırgan tavırlar sergiliyorsun. Bir avukatında böyle konuşacağını zannetmiyorum. Burda önemli olan 100 200 TL önemli değil o kişinin bunu yapması ve dava sonuçlanınca paşa paşa cezasını çekmesi. İnsanlar sorunlarına çözüm ararken bu yaptığına ne demeli?
 
Konuyu baştan sona okudum. Bazı arkadaşlar sadece muhalefet olmak için yazı yazmış alay eder gibi. Ayrıca konuyu daha iyi anlamak açısından aşağıya bir link bırakıyorum. Okumanızı tavsiye ederim. Farklı kaynaklar ve sonuçlanmış davalar da var internet üzerinde araştırıp bulabilirsiniz.

ONLİNE OYUNLARDA DOLANDIRICILIK SUÇU

 
Hocam biliyorum bu kanunu fakat discord delil niteliği taşımıyor maalesef. Belirli sosyal medya konuşmaları delil niteliği taşıyor.
Maalesef yanılıyorsunuz. Taşıyor. Discord üzerinden yapılan konuşmalar. Hatta sesli kayıt bile elinizde varsa delil olarak kullanabilirsiniz. Bizzat kendim böyle bir olay ile karşılaştığım için kullandım ve savcılık kabul etti. Birde arkadaşın biri kendini avukat olarak nitelendirmiş dava açamazsınız falan diye :D ama oyun dahi olsa ortada haksız kazanç elde etmeden ötürü ve dolandırıcılık faaliyeti neticesinde dava açılabilir. Yeter ki elinizde kayıt, delil olsun.
 
Sizin bu alaycı tavrınızın sebebini merak ediyorum. Avukat olduğunu iddia ediyorsun. Burada insanlar sorunlarına çözüm arıyorken sen tartışma yaratıp alaycı bir şekilde saldırgan tavırlar sergiliyorsun. Bir avukatında böyle konuşacağını zannetmiyorum. Burada önemli olan 100 200 TL önemli değil o kişinin bunu yapması ve dava sonuçlanınca paşa paşa cezasını çekmesi. İnsanlar sorunlarına çözüm ararken bu yaptığına ne demeli?

Alaycı değil kardeşim ve avukat olmamla da bir alakası yok ben burada olacagini ve neden olmayacağını söylüyorum bazı "bilgili" arkadaşlar hala muhalefet oluyor bende diyolaga girmiyorum şimdi size de yapacağım gibi 😂
 

Geri
Yukarı