Dolandırıldım, ne yapmalıyım?

Evet, beklenilen gün geldi :D. Gelişmeleri paylaşıyorum. 1 hafta önce adliyeye gittim. Çünkü dava ilk açıldığında 2-3 ay içinde evine bir kağıt gelecek gelmezse tekrar uğrarsın demişlerdi. Gittim sordum dava savcı tarafından onaylanmadı arada sırada gelip uğra kontrol et dediler. Orada biraz umudum kesilir gibi olmuştu. Ülkede ki adalet sistemini falan sorguladım. Ama zaten bu işlerin 1 sene sürdüğünü falan duyduğum için o kişinin yakalanacağından emindim. Bugün Instagram üzerinden bir mesaj geldi parayı attığım kişi numaramı istedi. Konuştuk ve bana Papara hesabını anonim bir kişiye kiraladığını hiçbir şeyden haberinin olmadığını söyledi. Dediğine göre polis okuluna gidiyormuş ve sicili onun için çok önemliymiş. Bayağı yalvardı davayı çekmem için. Yeminler falan etti onun yapmadığına dair. Ve bana 2000 TL ücrette bulundu. Bende ona düşüneceğimi söyledim. Sizce ne yapmalıyım? Tek isteğim yapan kişinin gerekli bütün cezaları yemesi. Ama ya o yapmadıysa? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bana sorarsanız, gerekli bütün cezaları yemesi gerekir. Para her türlü bulunur. Size kötülük yapanı cezasız kalmasını mı istersiniz? Para her şey demek değil? Hakkınızı arayın. Kendisi de çeksin ki aklı başına gelir. Yarın bir başkasına yapar. Kimseye güven olmaz.

Dolandırıcıları tabii ki de süründürmekten zevk alırım. Ama o yapmadıysa çocuğa boş yere sıkıntı çıkacak.
Hayır. Hesabına sahip çıksaymış. Kaldı ki hesabını bir zahmet kontrol etseymiş bu sürede. Bence yalan söylüyor haberi olmama konusunda.

Evet, beklenilen gün geldi :D. Gelişmeleri paylaşıyorum. 1 hafta önce adliyeye gittim. Çünkü dava ilk açıldığında 2-3 ay içinde evine bir kağıt gelecek gelmezse tekrar uğrarsın demişlerdi. Gittim sordum dava savcı tarafından onaylanmadı arada sırada gelip uğra kontrol et dediler. Orada biraz umudum kesilir gibi olmuştu. Ülkede ki adalet sistemini falan sorguladım. Ama zaten bu işlerin 1 sene sürdüğünü falan duyduğum için o kişinin yakalanacağından emindim. Bugün Instagram üzerinden bir mesaj geldi parayı attığım kişi numaramı istedi. Konuştuk ve bana Papara hesabını anonim bir kişiye kiraladığını hiçbir şeyden haberinin olmadığını söyledi. Dediğine göre polis okuluna gidiyormuş ve sicili onun için çok önemliymiş. Bayağı yalvardı davayı çekmem için. Yeminler falan etti onun yapmadığına dair. Ve bana 2000 TL ücrette bulundu. Bende ona düşüneceğimi söyledim. Sizce ne yapmalıyım? Tek isteğim yapan kişinin gerekli bütün cezaları yemesi. Ama ya o yapmadıysa? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ben olsam vaat ettiği kartı sana yollamasını isterdim gerisini o düşünsün.
Aynen yalan da söylüyor olabilir.
%90 Yalan.

Bu hukuk işlerini bilmiyorum ama davayı geri çekersen mahkemeyi oyalamaktan falan ceza kesmiyorlar mı? Ya da ne bileyim masraflar falan?

Hocam muhtemelen attığı bilgiler sahte olabilir. Biz 7 sene önce bu tip şeylerle Metin2'de hesap item çalıyorduk doğru bir şey yapmıyorduk ama çocukluk işte şimdi olsa dokunmam her neyse attığımız bilgiler ekipten birinin bulduğu şeyler oluyordu bunun gibi yapmış olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı