Dolandırıldım, ne yapmalıyım?

Bu sabah adliyeye gittim. Bilişim suçlarına yönlendirdiler. Baya zaman aldı işlemler ama cumhuriyet başsavcılığına dilekçe yazıp gönderdim. 2 aya kadar evime bir kağıt yollayacaklarmış. Yollamazlarsa tekrar gidip o kağıdı isteyecekmişim. Bilişim suçları savcısıyla biraz muhabbet ettim. Savcının söylediğine göre bulunması biraz zaman alabilir ama illaki bulunacakmış.
Helal olsun size. Böyle insanlara dava açılmadığı sürece akıllanmayacaklar.

Bu sabah adliyeye gittim. Bilişim suçlarına yönlendirdiler. Baya zaman aldı işlemler ama cumhuriyet başsavcılığına dilekçe yazıp gönderdim. 2 aya kadar evime bir kağıt yollayacaklarmış. Yollamazlarsa tekrar gidip o kağıdı isteyecekmişim. Bilişim suçları savcısıyla biraz muhabbet ettim. Savcının söylediğine göre bulunması biraz zaman alabilir ama illaki bulunacakmış.
Ne kadar sürerse sürsün değer. Sadece kendi paranızı kurtarmaya çalışmıyorsunuz şu anda bu ve bunun gibi insanların başka insanların parasına el sürmesini de engellemeye çalışıyorsunuz. Toplum olarak "ne olacak ya 5TL altı üstü" bile desek bu dolandırıcıların kazanmasına izin vermiş oluyoruz ancak farkında olmadığımız şey giden sadece bizim kendi paramız değil bu kişinin cezasız kalmasına izin verirsek nice 5TL'ler gidecek. Yaptığınız şey sadece size değil bütün topluma fayda sağlayacak yani. Gelişmeleri merakla bekliyorum.

Evet, beklenilen gün geldi :D. Gelişmeleri paylaşıyorum. 1 hafta önce adliyeye gittim. Çünkü dava ilk açıldığında 2-3 ay içinde evine bir kağıt gelecek gelmezse tekrar uğrarsın demişlerdi. Gittim sordum dava savcı tarafından onaylanmadı arada sırada gelip uğra kontrol et dediler. Orada biraz umudum kesilir gibi olmuştu. Ülkede ki adalet sistemini falan sorguladım. Ama zaten bu işlerin 1 sene sürdüğünü falan duyduğum için o kişinin yakalanacağından emindim. Bugün Instagram üzerinden bir mesaj geldi parayı attığım kişi numaramı istedi. Konuştuk ve bana Papara hesabını anonim bir kişiye kiraladığını hiçbir şeyden haberinin olmadığını söyledi. Dediğine göre polis okuluna gidiyormuş ve sicili onun için çok önemliymiş. Bayağı yalvardı davayı çekmem için. Yeminler falan etti onun yapmadığına dair. Ve bana 2000 TL ücrette bulundu. Bende ona düşüneceğimi söyledim. Sizce ne yapmalıyım? Tek isteğim yapan kişinin gerekli bütün cezaları yemesi. Ama ya o yapmadıysa? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Evet, beklenilen gün geldi :D. Gelişmeleri paylaşıyorum. 1 hafta önce adliyeye gittim. Çünkü dava ilk açıldığında 2-3 ay içinde evine bir kağıt gelecek gelmezse tekrar uğrarsın demişlerdi. Gittim sordum dava savcı tarafından onaylanmadı arada sırada gelip uğra kontrol et dediler. Orada biraz umudum kesilir gibi olmuştu. Ülkede ki adalet sistemini falan sorguladım. Ama zaten bu işlerin 1 sene sürdüğünü falan duyduğum için o kişinin yakalanacağından emindim. Bugün Instagram üzerinden bir mesaj geldi parayı attığım kişi numaramı istedi. Konuştuk ve bana Papara hesabını anonim bir kişiye kiraladığını hiçbir şeyden haberinin olmadığını söyledi. Dediğine göre polis okuluna gidiyormuş ve sicili onun için çok önemliymiş. Bayağı yalvardı davayı çekmem için. Yeminler falan etti onun yapmadığına dair. Ve bana 2000 TL ücrette bulundu. Bende ona düşüneceğimi söyledim. Sizce ne yapmalıyım? Tek isteğim yapan kişinin gerekli bütün cezaları yemesi. Ama ya o yapmadıysa? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dişe diş kana kan. Yüksek miktarda para teklif edin, kabul etmezse verin gitsin. Size acımayana siz acımayın.

Kırmızı siteden biriyle anlaşmıştık. Adam ehliyeti kimliği vs. her şeyi attı. Parayı gönderdim zaten kargonun önündeydi. Parayı atar atmaz kimliğin fotoğraflarını silip engelledi :D. Benim WhatsApp Plus olduğu için silinen mesajlar silinmiyor yani her şeyi elimde. Ne yapmalıyım?

Polise gidin onu da mı biz diyek heheh (!)
Bana kalırsa adamları bir yerden korkutabiliyorsanız korkutun ama eğer olmaz ise gidin dava edin.

Ne yapacağın sana kalmış. Ben olsam üzerine normalden biraz fazla faiz hesaplar, öyle paramı isterdim. Verirse geri davayı çekerdim.
Adam süründürmekten zevk alıyorsanız dava yolunda devam.
Dolandırıcıları tabiki de süründürmekten zevk alırım ama o yapmadıysa çocuğa boş yere sıkıntı çıkacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı