Dolandırıldım ne yapmalıyım?

Cimere gidin, polise gidin.
Teşekkür ederim arkadaşlar yarın hemen gideceğim.

Lütfen yapmayın arkadaşlar şunu aşırı sıkıntı içerisindeyim. Size kötü bir manada demiyorum sadece durum biraz ciddi olunca o yüzden hani...

Her şey duruyor telefon numarası iban dekont konuşmalar.

Polise gidebilirsin ikinci el sitelerinde dolandırmak öyle kolay değil sonuçları var. Aslında kolay olan şekli de var mesela ayıplı mal satarsın bende düzgün çalışıyordu alan kişi bozmuş dersin sıyrılırsın. Ama burada para verdiğin halde gönderim olmamış paranın gönderildiği ve ürünün gelmediği ispatlanır cimer mimer uğraşma direk polise git.

Daha bugün bir haber gördüm kadının biri yine senin gibi ikinci el telefon bulup parasını önce göndermiş, karşıdaki Türkçe sözlük göndermiş, polise başvurmuş sonra.

Büyük paralar söz konusuysa ilk önce parayı gönderme.
Yaptım bir hata işte ders olsum bu da bana get açmayandan ürün almam artık.
Cimere gidin, polise gidin.
Yarın direkt gideceğim. Zar zor kazanılan parayı böyle almak hiç mi zorlarına gitmiyor bu insanların.
Güzel ve yardımcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Arkadaşlar merhaba. En sonunda patlak verdi :) sahibinden sitesinden uzun zamandır zorla biriktirdiğim üniversite için kullanmak için laptop alacaktım. Neyse buldum sonra adamla konuştuk vs hesabına parayı aktardıktan sonra parayı kargoya gidip kargoya vereceğini söyledi. Attım parayı sonra biraz durdu hani engel falan atmadı konuştuk yine. Sonra kargoyu verip vermediğini sordum cevap gelmedi. Arıyorum açmıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Parayı geri alabilir miyim? Nerelere gitmeliyim? Yardımcı olabilir misiniz? Çok çaresiz kaldım. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Hocam öncelikle sakin olun, zor bir olay yaşamışsınız Allah sabır versin. Elinizde direk kanıt oluşturabilecek ne varsa ( ekran görüntüsü vs) toplayıp polise gidin. Ayrıyaten adamın ismini, numarasını falan biliyorsanız direk polise eşgalini verin. Sonra suç duyurusunda bulunun. Gerisi adaletin işi.

Aynı senaryo, aynı anlatış şekli ve aynı yardım isteyiş. Ürünü görmeden para göndermek günümüzde kumar oynamaktan farksızdır. Kazanabilirsin veya kaybedebilirsin. Kendi paranı gidipte nasıl bir şans oyununa kör körüne yatırmıyorsan, tanımadığın insanlara da para göndermemelisin. Geçmiş olsun. İlgili yerlere müracaat edin.

Hocam öncelikle sakin olun, zor bir olay yaşamışsınız Allah sabır versin. Elinizde direk kanıt oluşturabilecek ne varsa ( ekran görüntüsü vs) toplayıp polise gidin. Ayrıyaten adamın ismini, numarasını falan biliyorsanız direk polise eşgalini verin. Sonra suç duyurusunda bulunun. Gerisi adaletin işi.
Numara ve konuşmalar duruyor. Hat hala açık hatta beni engellenmemiş bile sadece açmıyor. Whatsappta çift tik oluyor. Iban var hocam dekont vs. onun izinden bulurlar diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı