Dolandırılma hikayelerinizi anlatın

Makaleler
3
Arkadaşlar size bir anımı söyleyeyim: Bundan 2 sene önce PUBG hesabım vardı bayağı iyiydi. hesabı satılığa koydum, biri yazdı dedi ki ilk hesabı ver sonra atayım parayı. Tamam olur dedim (dolandıracaklarını bilmiyordum). Adam hesabı aldı attı engeli. Aradım telefonu bana küfür ediyor kapatıyor. Adanalı kekolar gibi konuşuyorlar.

İkinci olayı anlatayım. 1 sene önce Overwatch hesabımı satmak istedim başka biri yine aynı şeyi söyledi tamam dedim Social Club hesabı verdi karşılık. Ben oyunu yükleyemedim. Tamam parayı öderim dedi. Adamla bayağı güven kurduk. Numarası kayıtlıydı yeni telefona geçtim silindi (eski telefonumda yazsam bile büyük ihtimal engellemişti hiç görmüyordu.) Şimdi günahını almayayım social hesabının şifreyi falan da unuttum. İlk yaşadığım olaya öyle bir sinirlendim ki...

Bir keresinde ise Steam hesabımı Zula hesabıyla takaslamaya kalkışmak gibi bir hata yaptım. Bu adam da kekoydu belliydi beni aramıştı. Yine aynı taktik ilk hesap sonra para. Tamam neyse yaptık. Adam hesabı vermedi çat engel. Steam desteğe yazdım şifreyi falan değiştirmeye çalışmış bu keko. Akşam 4’te ben uyurken hesabı geri verdi Steam. Allah razı olsun. Bu anılarım burada kalsın arkadaşlar siz de başınıza gelenleri anlatın ki böyle durumlarla baş başa kalmak zorunda kalmayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

80TL'ye GeT ile Q6600 almıştım. 2. günde satıcı ilanı kaldırdı. Dedim ki, acaba bu dolandırıcı mı yoksa son ürünü bel aldığımdan mı böyle yaptı. 1 gün geçti daha da şüphelendim, en sonunda yazdım. Ona da cevap vermedi. 1 gün geçti ve kargo geldi, güzel bir rahatlama gelmişti XD.

Bir hikayem daha var. Birisi Steam'den ekleyip *scam* linki atmıştı. Ben de sazan gibi atladım, adamlar fake Steam giriş ekranı yapmışlar. Girince patlattılar hesabımı. Neyse ki Steam Desteğe ticket atınca hallettiler.

Steam'de biri özelden site linki atmıştı siteye baktım çark çevirip oyun veriyorlardı bende çevirdim PUBG çıktı sonra Steam bilgilerimi istediler sonra hesap GG ama Steam destekle konuşup aldım.
Bu dolandırılma değil de benim salaklığım biraz.

Zaten dolandırılmak herkesin biraz salaklığından olur. Ben hiç dolandırılmadım. Yanlış anlaşılmasın lütfen, benim de salaklıklarım var.

Dolandırılma değil de yediğim kazıkları hatırlıyorum. Küçükken Çanakkale gezisine gitmiştik, eve duvara süs alayım dedim ama her yerde 2-3 lira falan. Bir abla dedi 7 lira ama sana 5'e olur. Hemen atlamıştım güzel bir şey alıcam diye :D
Bir de 2. el kulaklık alırken kablosuna bakmamışım kablosu hasarlıymış, indirimli alırdım söylesem ama aldıktan 2 ay sonra kablonun dışı koptu, bantladım. Kablonun sıfırı 1000 lira ben kulaklığı 800'e almıştım :D Ürünün garantisi de yoktu. Neyse bir şekilde orijinal sıfır kablo aldım ama bilsem eski Cloud 2 kulaklığımla devam ederdim. Onu da satmıştım ama işte.

2017'de 4 GB RAM'li 930M ekran kartlı 900p dahili monitörü olan AIO PC'ye 3000 TL verdik...
Aaa bide AIO alıp kazıklanmıştık, sizinki iyiymiş biz 2013'te 3000 liraya i3 4xxx mobil işlemcili HD grafikli pc almıştık. Neyse ki SSD taktık da hala hızlı şekilde kullanılıyor.

2017'de 4 GB RAM'li 930M ekran kartlı 900P dahili monitörü olan AiO PC'ye 3000 TL verdik...

Biz de 2016’da i5 6400T’li R7 240’lı monitör dahil HP sisteme 3000 TL vermiştik... O zamanlar bu paraya çok iyi PC toplanıyordu. Teknosa çalışanları çok iyi ikna kabiliyetine sahipler. (O zamanlar çok şey bilmiyorduk)

Knight Online yazıyorum, daha fazla yazma gereği duymuyorum. FBI tarafından korunsanız bile yine de hesabınız soyuluyor ya da göz açıp kapayıncaya kadar dolandırılıyorsunuz. Bir süre sonra dolandırmayı öğreniyorsunuz. Onun dışında dolandırılmadım. GET denen bir şey var, güvenilir siteler var. İnsanlara güvenip, alışveriş yapan insanları anlamak ayrıca çok zor. Pahalıya ürün alanlar dolandırılmış olmuyorlar, siz kendi ayağınızla satıcıya gitmişsiniz. Biz ona her malın bir alıcısı vardır diyelim. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı