Dolar 2.58 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merkez Bankalarının yapısını bilmek önemli. Merkez bankası bize söylendiği gibi bağımsız değildir. İsviçre'ye bağlıdır. Bağımsız olan halkın iradesi olmalıdır.
Halkın parasının kontrolü şuan kimde ona bakmak lazım. Parayı normalde devlet basmalı ama öyle değil. Darphane sadece bozuk para basıyor ki hiçbir ehemmiyeti yok. Parayı devlet adına (1990larda belirsiz süreli olarak bu yetki merkez bankasına verilmiştir) merkez bankası basar.
Ben merkez bankasını meclisin, başbakanın, cumhurbaşkanının üzerinde bir güç olarak görmek ve bana karışmayın parayı ben yönetirim ha şeklinde demoklesin kılıcını bize hissettirmesini istemiyorum. Faizlerin düşmesi bencede 1. öncelik olmalı ardından dövizin düşmesi olmalı.

Devlette artık bir motor bir işlemci fabrikası açılması için gereğini yapmalı. Bu kadar döviz ödemesi yapmayalım yurt dışına artık.
 
Öncelikle diğer arkadaşlar için söylüyorum siyasi bir tartışma değildir. Mehmet kardeş "başkan" ? Ülke rejimi Cumhuriyettir.
Önce olaya gelelim, faizleri düşürmek için TCMB ile yapılan toplantıyı en başta yapsalardı bugün dolar yine artardı ancak 2.45'in üzerine çıkmazdı emin olabilirsiniz. Kamera karşısında olumsuz cümlelerle yapılan baskı, yabancı yatırımcıların gitmesine sebep oldu ve 2 hafta önce borsadan çıkan yabancı paranın, o haftaki toplamı 731 milyon dolardır. Bu sadece 5 günlük toplam. Baskıların başladığı günden bu yana haliyle dolar da artışlarla 2.64 gibi bir tarihi rekora imza attı.
İlk başta kamera karşısında olumsuz baskılar yapılması hataydı, bunun ispatı olarak da merkez bankası toplantısı sonrası doların biraz daha düştüğünü gözlemlemek yeterli oldu.
Bilgisayar toplayacak arkadaşlar için de şunu söyleyim, ekonomi uzmanları yıl sonu dolar tahminlemesini 2.90'dan yapıyor; TCMB ise 2.61 olarak belirledi.
Bana sorarsanız, 2.55'in altına inerse 2.5-2.55 arası seyreder ve 2.50'nin de altına ineceğini zannetmiyorum. Herkese iyi forumlar.
Ben yazdığım şeyi farklı anlamda kullanmadım. Cumhur demek millet demektir. Milletin başkanı oluyor Cumhurbaşkanı. Başkan desen de Cumhurbaşkanı desen de aynı şey.
 
Reisicumhur, cumhur reisi , cumhu' r başkanı hepsi aynı şey ya fark etmiyor ki pek.
 
An itibariyle dolar 2.55'e kadar geriledi. Dikkatinizi çekerim dediğim gibi euro yükseldi. Euro dolar paritesi arttıkça dolar düşer.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son durum: 2,5475
 
Yavaş yavaş eski haline dönecektir. Türkiye'nin önemli hedeflerinden biri de 10 büyük ekonominin içinde yer almaktır.
 
Son durum: 2,5475

Tamam iyi güzel ama , vatan bilgisayar 2,57 üzerinden hesaplıyor . Gerçekten vatan bilgisayar dan şu ana kadar , 1.318 tl lik alışveriş yaptım. Müşteri memluniyetine önem veren bir şirket ama gerçekten 2 baz puan fazladan hesap yapıyor.
 

Dosya Ekleri

  • VATAN BİLGİSAYAR - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'u (1).png
    VATAN BİLGİSAYAR - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'u (1).png
    49,2 KB · Görüntüleme: 367
Tamam iyi güzel ama , vatan bilgisayar 2,57 üzerinden hesaplıyor . Gerçekten vatan bilgisayar dan şu ana kadar , 1.318 tl lik alışveriş yaptım. Müşteri memluniyetine önem veren bir şirket ama gerçekten 2 baz puan fazladan hesap yapıyor.
0.01 Bile artsa hemen düzeltme yapıyorlar. Düşünce bekletiyorlar. 1 Hafta içinde kur ile aynı fiyatta olur.
 
Biraz daha düşer sonra aynı aralıkta seyreder dolar büyük ihtimal ile.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı