Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dünyada Türkiye algısı yüzünden artıyor. Yabancı ülkelerin gözünde Türkiye IŞİD destekçisi, Kürtleri öldüren, her hafta bombaların patladığı bir yer. Hukuksuzluk, ekonomik yasaklar, üretimsizlik eklenince böyle oluyor. Ciddi anlamda 15 Temmuz'dan sonra Türkiye için ciddi bir baskı oluşturuldu. Her durumda hükümet karşıtı olursanız sonumuz Irak gibi olacak.
Bir çok arkadaş haklı veya haksız yorumlarda bulunmuş. Nacizane bende kendi fikrimi belirtmek isterim. Şimdi biliyorsunuz Dolar dediğiniz para Amerikan'ın parası değil aslında, Siyonizm'in parası Dolar.. Ve bu Siyonizm denen örgüt, yapılanma artık adına ne derseniz deyin, bir çok ülke üzerinde planları olan bir kuruluş. Siz kalkıp da bunu görmezden gelip sadece hükümeti suçlarsanız orada bir hataya düşmüş olursunuz. Bu hükümet varken de dolar 1.80 seviyelerinde idi. Burada asıl sorgulanması gereken ne oluyor da bu dolar böyle yükseliyor, onu sormamız lazım. Üretimimiz mi az, dış alımımız mı fazla vs. Herşeyden evvel sorulması gereken soru bence şu.. Neden TL değer kaybediyor.. Kapatılan fabrikalardan mı, şeker bu kadar etkiler mi bu piyası gibi aklınızdan bir sürü soru geçmesi lazım. At gözlüğüyle bakmamak lazım olaylara, bu şu partinin bu partinin sorunu meselesi değil. Burda bizim paramız söz konusu. Paramızın uluslararası komuoyundaki değeri söz konusu. Hele hele böyle şeylere sevinenlerin olduğunu görmek ayrı bir üzüntü verici. Yapmayalım arkadaşlar bu ülke hepimizin, senin olduğu kadar benim, benim olduğu kadar da senin kardeşim.. Bize düşen görev şu arkadaşlar eleştirimizi yaparken ulusal değerlerimizi çiğnemeyelim. Ben de kızıyorum doların fırlamasına, ben de sinirleniyorum. Ama çözümünüz nedir, ne gibi bir planınız var bu konuda. Şu adam gitsin bu adam gelsinlerle bu iş çözülmez. Net söylüyorum çözülmez. Yapmamız gereken vatandaşlar olarak bilinçlenmek. Ve gerçekten üretim olarak zayıf bir ülkeyiz. Hem fikir üretimi hem de maddi üretimlerde zayıfız. Önce bunları halletmeye çalışalım sonrası çorap söküğü gibi zaten gelecektir...
İmam Hatip açmak yerine bilimsel eğitime ağırlık verilebilir. Nasıl fikir? Ama din satarak oy toplayanların işine gelmez değil mi? Geri zekalı bir nesil yetiştirmek varken kim kafası çalışan insanlar ister ki?
Bu ülke benim değil. Ben bu ülkede doğdum sadece. Onun dışında ülke ile aramda bir bağ hissetmiyorum.
Tüketimcilik ve milliyetçilik hepimizin milyonlarca yabancıyla aynı topluluktan olduğumuza, ortak bir geçmişe, ortak çıkarlara sahip olduğumuza ve ortak bir geleceğimiz olacağına inanmamız için uğraşır. ~ Yuval Noah Harari, Sapiens
Bütün papaz erikleri mükemmel bilim projeleriyle imam eriğine dönüştüğünde ve bu üstün zeka rehberliğinde tüm dünyaya üretim ve ihracat yapıldığında eski devlet-ü aliyenin sınırlarına ulaşılacak, papa diz çökecek ve bir TL beş dolar olacak.
Şahsen bu yükselme durumları OHAL'den oluyor, OHAL sürekli uzatılıyor, uzatılmasa düşecek diye umuyorum. Bundan 10 yıl önce dolar 1 TL idi yahu! 1,75 olurdu fazla diye PC toplamazdık falan. Ne güzel günler geçip gitmiş şuan düşündüm de.
Şahsen bu yükselme durumları OHAL'den oluyor, OHAL sürekli uzatılıyor, uzatılmasa düşecek diye umuyorum. Bundan 10 yıl önce dolar 1 TL idi yahu! 1,75 olurdu fazla diye PC toplamazdık falan. Ne güzel günler geçip gitmiş şuan düşündüm de.
Asil daha fazla yükselmemesi OHAL yüzünden oluyor
OHAL süresince yasaklanan iflas erteleme gibi birsey söz konusu. Bayagi bir sirket artik sadece sözde var.
Ülke 2017 de %7 büyümüş yılan hikayesi. Madem öyle 2016 da yıllık gelir 10.800 dolar dı. Şimdi olmuş yıllık gelir 10.500 dolar bi terslik var. Madem %7 büyüdü neden meyve sularına bile özel tüketim vergisi getirdiniz?
Emlak olarak bence kötü değil yani yatırım amaçlı arsa veya ev almanızı tavsiye ederim 5 sene önce evimizin yanındaki arsa 35-45 bin lira arası değişirken şu an net olarak en az 265 bin liradan satılıyor arsalar 350 bin liraya bile satılıyor evimin etrafında bulunan arsalar.
Dolar arttı o fiyat farkı etkisiz diye düşünmeyin sakın Dolar o zaman 1.80 lira civarı geziyordu şimdi 4 lira Arsalar dolar ile orantılı olsaydı 100-120 bin lira arası olurdu fakat ortalama 300 bin lira Bence elinizde bulunan dolar veya türevi dövizleri bozdurup arsalara yatırım yapmanız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Durduk yere girip böyle konulara bakınca insanın içi kararıyor bence fazla girmeyelim
Emlak olarak bence kötü değil yani yatırım amaçlı arsa veya ev almanızı tavsiye ederim 5 sene önce evimizin yanındaki arsa 35-45 bin lira arası değişirken şu an net olarak en az 265 bin liradan satılıyor arsalar 350 bin liraya bile satılıyor evimin etrafında bulunan arsalar.
Dolar arttı o fiyat farkı etkisiz diye düşünmeyin sakın Dolar o zaman 1.80 lira civarı geziyordu şimdi 4 lira Arsalar dolar ile orantılı olsaydı 100-120 bin lira arası olurdu fakat ortalama 300 bin lira Bence elinizde bulunan dolar veya türevi dövizleri bozdurup arsalara yatırım yapmanız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Durduk yere girip böyle konulara bakınca insanın içi kararıyor bence fazla girmeyelim
Kız kardeşim İmam Hatip mezunu şuanda Üniversite okuyor ve okuduğu bölümün İlahiyat ile hiç bir alakası yok. Anne tarafımdan bir akrabamız okul okurken hem de Kuran Kurslarında ders verirmiş ama şuan dünyanın en genç profesörlerinden biri. Dini gerizekalılık olarak görecek ne yaşadınız çok merak ediyorum. Dini gerçekten anlarsanız zaten şuan ülkede din ile alakalı birşey olmadığını da anlarsınız. Sorun dinde değil insanlarda. Din satarak diye bir şey söz konusu değil. Dini alet eden ve ona inanan kişilerin sorunu bu. Herkes kendi gelişimini doğru yolda bir noktalara getirirse kimse kimseye birşey satamaz. Baktığınız da biri Din satarken, diğeri Milliyetçilik,bir başkası Atatürk`çülük satmıyor mu hiç birinin savunduğu şeyler ile alakası yokken.