Dolar dengesizliği

Eğer paraya ihtiyacınız yoksa, ben olsam şahsen tutardım ki tutacağım. Dolar isterse 1 TL'ye düşsün, 20 TL'ye geri çıkması maksimum 1 ay sürer. (YTD)

Hocam bunlar yatırımcılar zarar görsün diye bilerek yapıyorlar. Ne olursa olsun, bozdurmamaya karar verdim. Teşekkür ederim.

Eğer paraya ihtiyacınız yoksa, ben olsam şahsen tutardım ki tutacağım. Dolar isterse 1 TL'ye düşsün, 20 TL'ye geri çıkması maksimum 1 ay sürer. (YTD)
Neden elde tutmayacağiz ki zaten ? Dolar düşerse tüm fiyatlar düşüyor. Alım gücün artıyor zaten. Bu kadar oynak kur varken TL de tutmak mantıksız . İphone 13 pro aldım mesela ,5 bine yakın zam geldi. TLde tutsam alamayacaktım. Ama satış fiyatı dolar olunca ne kadar zam gelirse gelsin alırım.

Büyük ihtimal yine 5-10 milyar $ satmışlardır.
5-10 milyar dolar satsalar merkez bankasında para kalmaz. Direkt rezervlerin 10/1 satmak o yüzden düşmemiştir. 1-2 milyar dolar satmışlardır. Maliye bakanlığın açıklamasından dolayı müdahale gelecek korkusu yüzüden panik satışı olmuştur.

5-10 milyar dolar satsalar merkez bankasında para kalmaz. Direkt rezervlerin 10/1 satmak o yüzden düşmemiştir. 1-2 milyar dolar satmışlardır. Maliye bakanlığın açıklamasından dolayı müdahale gelecek korkusu yüzüden panik satışı olmuştur.
Yatırım tavsiyesi değil ama en mantıklı cevap bu. İktidara güvenmek hata olur. Hele ki meslekten uzak insanların ağzından çıkan laflara.

Dolardaki oynamanın sebebi Maduro olabilir.

Bence şu anlık müdahaleye hazırlık için, bir deneme yapıyorlar. Asıl müdahalenin yarın akşam olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Dolardaki oynamanın sebebi maduro olabilir.

Bence şu anlık müdahaleye hazırlık için, bir deneme yapıyorlar. Asıl müdahalenin yarın akşam olacağını düşünüyorum.
Müdahale olacaksa bence bu gece olur. Yarın devam eder ama umarım döviz satmazlar.

Ya da kukla Kavcıoğlu ve şaklaban Nabati'yi görevden alabilirler büyük ihtimal. Bu bile müdahale olur mesela örnek Berat Albayrak istifa etti. Dolar 8.60 civarından 7.50 civarına düşmüştü.

@Patrixcs büyük ihtimalle nureddin nebati görevden alınacak.
Bende öyle düşünüyorum yerine eski merkez bankası başkanı Naci Ağbal'ı verirler. Kavcıoğlu'nda alırlar görevden merkez bankası içinden güvenilir adamı koycaklar büyük ihtimal.

Erdoğan her sıkıştığında bunu yapıyor. Bunları alacak görevden faiz artışı yapacak faizleri yükselttik diyecek sonra. Şu an faizi %25 yapsalar ve devamı olacak deseler. Kur cidden düşüşe geçer. Ülke büyümesi biraz durur ama alım güçü artar en azından. Vatandaş bir tık rahat nefes alır. Umarım yaparlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı