Dolar düşer mi?

Düşer mi ?

• Düşmez.

Oy: 59 64,1%
  • Düşer

Oy: 6 6,5%
  • Ekmeği dolarla mı alıyoruz ?

Oy: 27 29,3%

• Oy verenlerin toplamı
    92
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seçim sonucuna bağlı demiş. O "yine" seçilirse tabii ki düşmez.

Kim gelirse gelsin dolar düşmez, ekonomiyi iyi yönetip de her para bulamadığında karşılıksız para bazmazsa dolar yatay seyreder. Artık doları düşüremezsin çünkü, piyasaya karşılıksız para sürülüyor, sürüldü, onu geri çekemezsin. Bu hırsızlıktır, bunu düşürebilen yok, bak Japonya'ya 2 sıfır fazlası olana kadar değer kaybetmiş parası, sonra kemer sıkma falan filan, dolar yatay seyrediyor artık, düşürmenin yolu yok. Ya 2 sıfır atacaklar yada alıştıkları yoldan gidecekler, iki seçenekte de değişen bir şey olmuyor rakamlardan başka. Siz 2006'da 1.5 milyona kadar değer kaybeden bir paranın 1 TL'ye düştüğünü mü sanıyorsunuz, yooo, sadece rakamlar değişti. Öyle olsa idi, 500 milyon maaş, 1 TL ekmek gibi olurdu, trilyoner olurduk.

Biz TL değer kaybederken, çok büyük protesto etmemiz lazımdı ama iş işten geçti, yıllık zam yapılıyor, senin 420 doların, 350 dolara düştü. Bir daha para bulunmazsa bir daha karşılıksız para basar, daha da düşer. Ekonomiyi iyi yönetmek lazım ama satacak bir şey de kalmadı, yeni gelen olursa işi zor.

Hem paranı ha bire değer kaybettirmeyecek hem de senin yıllık dolar bazında gelirinin artması lazım. 350 dolar ne yahu, 250 euro asgari ücretle, %42 insan geçinmek zorunda, bu bazı ülkelerin işzizlik parasından daha aşağı bir para. Ama din tüccarlarına göre bu paraya gece gündüz çalışıp, evlenip, çoluk çocuk yapacakmışsın, daha dün duydum bir TV'de.

Son düzenleme:
2020`de dusecek. Amerika`nin dayanacak gucu kalmayinca dolarin balon olduguna artik iyice ikna olup, ne var ne yok Cinden direk gelmeye baslayinca anca dusecek dolar.

Hatta dolarin dusmesine bir de siz destek olun ve Ali Expres`ten siparislerinizi verin.

Doların düşmesini iş gücü, üretim sağlayacak. Çiftçiye devasa yatırım, teşvik falan yapılırsa tarım ekonomisi fırlayacak, ihracat rekoru kırışacak. İhracat, ithalatı ne kadar geçerse o kadar paran değerlenir.

Yükselen ve düşecek olan şey dolar değil. Yahu TL değer kaybediyor.

Bu millete yüksek fiyatlar her zaman müstehak. Sebebi mi? Daha geçenlerde birden fazla başıma gelmiş bir olayı anlatayım. Şimdi diyorum dolar 4.50 olmuş diyorum ve oradan bir akıllı diyor ki "Ohh iyi düşmüş güzel" diyor. Siz bu millete bir şey anlatamazsınız. Adamlar Türk milletini çözmüş. İlk önce bindirim yapıyorsun misal 4 liradan 5 lira yapıp tekrar 4.5 yapıyorsunuz ve millette o indirim gibi kalıyor. Yav abi düne kadar 1.8 di bu? Her şeyi geçtim adamlar borç içinde yüzüyor ama umurlarında değil çünkü millet kredi kartı kullanıp asgarisini ödüyor ve kendini kazançlı hissediyor Benzim olmuş 6 küsur TL. Düşmeyecek ve aksine hep artacak.

Yükselen ve düşecek olan şey dolar değil. Yahu TL değer kaybediyor.

Bize balyozla vuran krizler elbet birgun baskalarina da vurmaya baslayacak, bize aci veren ekonomik kriz buna direnci olmayan ulkeleri perperisan edecek.

TL neden deger kaybediyor ? Dolarin blofunu hala yiyor cunku.

Size baska bisey soliyim :
Avrupa`da herkez 3 jenerasyondur 1 cocuk yapiyor. Anne-baba 2 kisi, olup gittikleri zaman 2 kisi arkasinda 1 kisi birakmis oluyor. Bu ne demek Avrupa artik tukeniyor demek. Ordusu da yasli, isgucu de yasli. Almanya neden cocuk yapinca masraflarini karsiliyor saniyorsunuz ? Cunku durum vahim hale geldi artik.

Yani Euro da blof yapiyor bize.

Onumuzdeki yillarda kokusu yavas yavas cikacak. 2023 ironiktir ama dananin kuyrugunun da kopacagi yil olacak . Hersey su zuyune cikacak

Dolar, ancak Amerika`nin bizim dustugumuz durumdan daha kotu duruma dusmesi ile duser. Farkinda degiliz ama Amerika`da suc orani cok yuksek. Egitim orani da hayli dusuk. Trump gibi siyasete golf oynamak icin giren birini sectiler yahu. Bu adamin arkasindaki guc Trump uzerinden ulke islah etmek niyetinde degil. Cine tasinan dunya ticaret borsasinin Amerika`yi kendi kaderine hapsetmesi demek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…