Dolar kaça kadar düşer?

yani dolara yapacağına git risk almadan altına yap. Altın beni hiçbir zaman üzmedi :D
Altın en mantıklısı oluyor genelde. En zirveden alsanız bile en fazla 2 yıl sonra o seviyede çünkü.
Hem altın yükselsin diye dua edersen hala milliyetçi olabilirsin :D.

Bu 5 diyen arkadaşları şaşkınlıkla izliyorum. Ülke en normal halindeyken bile 5.80-90'dı bu dolar, şimdi nasıl bir şey olacakta 1.70 TL'lik düşüş bekliyor merak ettim. Tavsiyem alacağın bir şey varsa bekletmeden al, hadi dolar en kral 20-25 kuruş düşsün bu fiyatlara yansımayacak. Büyük bir düşüş de olmayacağına göre beklemek boşadır.

TR nin Katar tarzı ülkeler ile yaptığı swaplar doları söndürmez. TR şu an para basarak ekonomi döndürmeye çalışıyor. Para basmak o ülkenin diğer para birimlerine karşı değerini düşürür. TR ile swap yapan avrupa ülkesi yok diye biliyorum.
Tüm olumsuzluklara bakıldığında doların bu seviyeye gelmesi enteresan.
Dolar her zaman test ettiği ve gördüğü seviyeyi tekrar görür..
Umarım TL dolar karşısında değerlenir, alım gücü artar ancak bana göre uzak bir ihtimal
(YTD)

1591165890209.png

Yapılacak en mantıklı yatırım her zaman altındır zaten.

Altın değer kaybetse de altındır ama doların yarını yoktur. Hesap yaparken de şunu dikkate alın. Altının ons fiyatı dolar üzerindendir. Dolayısıyla dolar çıktığında bunun altına etkisi de olur. Ama altının fiyatı arttı diye dolar artmaz.

Örnekle açıklayayım şu anda tüm dünyada altın ons fiyatı üzerinden değer bulur. Bu da bu gün itibarıyla 1.720 dolar civarıdır. Sizin 1720 dolarınız varsa 1 ons altın alırsınız. Burada doların fiyatı ne olursa olsun sizin 1 ons alabilmek için vermeniz gereken miktar 1720 dolardır. Ons fiyatı da dalgalanmaya maruz kalır ama uzun vadede hep yukarıya doğru ilerler. Son 5 yılda ons 1100 dolardan 1700'e çıkmıştır. Son bir yılda ise 400 dolar gibi bir artış olmuştur.

Tekrardan eski günleri görmek mümkün değildir dolar bu civarlarda dolaşacak. Amerika'nın içerisinde bulunduğu durum maksimum birkaç hafta sürecek ve sonra eski haline dönecek arkadaşlar yani sizin dediğiniz gibi bile olsa Türkiye'nin süper güç olacağına inananlar var :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı