Doların sistem toplamaya etkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer inanıyorsak tam şekilde inanmalıyız Allah denilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah, bu evreni yaratandır ve tektir. Tanrı ise Hristiyanların olağanüstü güçlere sahip yaratıcı olduğuna inandıkları varlık veya "varlıklardır". Tanrı, çoğulcu anlayışın bir tabiridir. Birden fazla yaratıcı olduğuna inananlar. Bu yüzden Tanrı ifadesi Allah kelimesini karşılayamaz.
3 kutsal din olduğunu söyleyen ben miyim? Bunu söyleyende Allah değil mi? Allah'ın kendisiyle çeliştiğini mi ima ediyorsunuz? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Hz.İsa nerede o zaman şuan? Cehenneme mi gitti Allah demediği için? Önce sorgulayın. Körü körüne inanmak bağnazlıktır.

Şuan tek kutsal din İslamdır, diğer dinler geçerliliğini yitirmiştir.

Peki geçerliliğini yitirmişse diğer dinleri neden yarattı Allah? Direk İslam'ı neden göndermedi? Din'in vicdan ve hak olduğunu söyleyen ben miyim? Diğer dinlerin peygamberlerine ne oldu? Birde bir soru soracağım. Kuran'ı tamamen okudunuz mu? İlla Arapça şart değil Mealini okudunuz mu? İslam geçerliliğini yitirmemesine rağmen neden Allah'ın emrettiği dini kimse doğru düzgün yaşamayıp herkes kendine göre bir şeyler ekliyor?
Not: Tekrar söylüyorum ateist değilim ama araştırın. Körü körüne inanç gerçek inanç değildir. Birde sorduğum soruların hepsinin cevabı var cevabı yok değil. Sadece sizden istiyorum cevaplarını o kadar.

Kardeşim ilk önce sakin ol merak etme ben bağnaz felan değilim. Dinler yaratıldı ama insanlarda daha sonra dinleri değiştirdi mesela incilin orjinal hali yok kafalarına göre yazmışlar. Yahudilikte de aynı şekilde değiştirilmiş.

Sakinim kardeş. Kesinlikle bunları yazarken sinirli falan değilim. Hatta ve hatta bu konuları tartışmayı severim. Sadece her cümlenin sonuna :) koymaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Bende diyorum ki diğer dinler deformasyona uğradı lakin neden bu deformasyona uğrayan dinlere inanlar çok daha ileride ve Kuran deforme olmamasına rağmen insanlar Kuran'ı sadece işine geldiği gibi okuyup İslam'ı yaşıyor?

Tek sıkıntı yüzyıllardır bu böyle. Osmanlıda'da bu böyledi yani 13. yüzyılda ve şuan 21. yüzyıldayız durum hala böyle. Fark ettiniz mi bilmem ama Türk Devletleri'ni yıkan etken genelde içişlerine karışan yabancı devletlerdir. Ne bileyim Uygurlar olsun Asya Hun İmp. olsun evlendikleri Çinli prensesler devleti yıkılmaya sürüklemiştir. Aynı şey yaşanan İslam için geçerli olabilir mi? Bakın İslam demiyorum yaşadığımız İslam diyorum.

Bazı Türkler Milliyetçi ruhlarını kaybettiği için bu durumdayız.

Sakinim kardeş. Kesinlikle bunları yazarken sinirli falan değilim. Hatta ve hatta bu konuları tartışmayı severim. Sadece her cümlenin sonuna :) koymaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Bende diyorum ki diğer dinler deformasyona uğradı lakin neden bu deformasyona uğrayan dinlere inanlar çok daha ileride ve Kuran deforme olmamasına rağmen insanlar Kuran'ı sadece işine geldiği gibi okuyup İslam'ı yaşıyor?
Bundan yüzyıllar önce hangi dinler varsa şimdi de aynı dinler var. O zamanlar da İslam'a inananlar dünyaya hükmediyordu. İslama inanmayanlar hala aynı kıtlıkta. Ancak Türkiye gibi bir din devletinden, dini söküp atmaya çalışanlar yüzünden gün geçtikçe geriliyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı