Donanım hakkında bilgi öğrenmek istiyorum

Cydus

Centipat
Selamlar. Ben bilgisayar toplamak istiyorum ama arkadaşlarıma ya da başkasına muhtaç olmadan kendim karşılaştırıp toplamak istiyorum. Bunun için donanım hakkında bilgi öğrenmem gerek ama nasıl öğreneceğim bilmiyorum. Ne yapmam gerek?

Technopat Sosyal "Bilgisayar Toplama" bölümünü takip edebilirsin 😉

İlk seferlerde hata yaptığında birkaç tane "Kızgın" yiyebilirsin bunlara aldanma. Sonrasında daha sistemi söylenirken bile iyi ya da kötü olduğunu anlayabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'da birçok video var önce orayı izle sonra aklına takılanları konu aç sor bana da sorabilirsin çok fazla bilgim var diyebiliriz sana bir tavsiyem darboğaz konusunu iyi kavra çok hata yapılıyor o konuda ya da işlemciyi çok iyi alıp ekran kartını kötü almak gibi(oyun için)
@Zakramoreas'in dediği gibi "bilgisayar toplama" bölümünü takip ederek öğrenebilirsin ama kapsamlı bilgi birikimine sahip olman biraz zaman alır. İlk defa bilgisayar toplayacaksan tecrübe kazanman için bilgisi olan birilerinden yardım alman senin açından daha iyi olacaktır.

Hocam bu arada 3500X kullanıcısınız render ile uğraşıyor musunuz işlemci modellemeli programlar ile ben 2600X ile 3500X arasında kaldım 3500X'de beni korkutan 6 çekirdek olması hyperthreating olmaması çoklu çekirdek performansını düşürüyor ama 32MB önbellek olması geleceğe yatırım anlamında daha iyi ve 3200MHz bellke ve 7Nm'de cabası.

Ürünler arasında belirli skalalar var. Mesela X570 anakartlar üstünden örnek vereyim.

Low, Mid ve Top Tier şeklinde ayırırsak hangi bütçede hangi modelin en iyisi olduğu bildiğin gibi direkt bu olabilir diye belirtebilirsin.

Mesela Top Tier özellikleri olup Mid düzey fiyatı olan da var, Mid Tier bir ürün olup üst düzey anakartlardan daha pahalı olanlar var.

Biraz da ihtiyaç ve bütçe meselesine gidiyor.

Mesela 5900X için anakart öneri konusu geldi diyeli. İşte şu model yetmez, bu model iyi ama pahalı gibi kafanda karşılaştırabilirsin.

Karşılaştırdıktan sonra önerini belirtebilirsin.

Biraz düşünce belirtip olumlu/olumsuz geri dönüş gerektiriyor.

@Zakramoreas'in dediği gibi "bilgisayar toplama" bölümünü takip ederek öğrenebilirsin ama kapsamlı bilgi birikimine sahip olman biraz zaman alır. İlk defa bilgisayar toplayacaksan tecrübe kazanman için bilgisi olan birilerinden yardım alman senin açından daha iyi olacaktır.

Mühendislik ve tasarım uygulamaları için uğraşacağım. Kağıt üstünde 2600X %15 (ortalama) geçiyor ama bana pratik sonuç gerek, ne kadar hissederim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu arada 3500X kullanıcısınız render ile uğraşıyor musunuz işlemci modellemeli programlar ile ben 2600X ile 3500X arasında kaldım 3500X'de beni korkutan 6 çekirdek olması hyperthreating olmaması çoklu çekirdek performansını düşürüyor ama 32MB önbellek olması geleceğe yatırım anlamında daha iyi ve 3200MHz bellke ve 7Nm'de cabası.
Konu açmalısınız. AutoCAD, SolidWorks için kullanıyorum; problem yaşamadım.

Forumlar da aktif ol. ''Bilgisayar Toplama'' bölümünü takip edin. Ben önceden bilgisayar cahiliydim. Ekran kartının monitöre takıldığını sanıyordum. 5 aydır forum'da üyeyim ve artık daha fazla bilgim var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı