Donanım sağlığı nasıl kontrol edilir?

Kuzey212

Picopat
Daha fazla  
Intel'i i5 14400F işlemcim var RTX 4070 Super DDR4 3200 MHz RAM'ım var CS2 de dusuk FPS aldıgını dusundugum ıcın donanım performansını elden gecırmek ıstıyorum ve sağlıklarını kontrol etmek ıstıyorum. Eger bır sorun olursa goturup bakım yaptırtıcam. Nasıl bakabılırım?

Sıcaklık degerlerını pek bılmıyorum fakat yuksek deıldır stress testınde Max 50'yı goruyor.

Buradan mı atayım yoksa ozel mesaj yerınden mı?

Buradan atabilirsiniz hocam. Fakat sıcaklıklar 50'yi geçmiyorsa sorunun işlemciden olacağını pek sanmıyorum ama siz yine de atın ne kadar puan aldığını.

powershelli yönetici olarak çalıştırıp şu kodu yazın Get-WmiObject -Class Win32_WinSAT donanımlarınızın puanlarını göreceksiniz test etmek içinde furmark crystaldiskinfo gibi programları deneyebilirsiniz.
denıyıp sonucları aktarıcam

Buradan atabilirsiniz hocam. Fakat sıcaklıklar 50'yi geçmiyorsa sorunun işlemciden olacağını pek sanmıyorum ama siz yine de atın ne kadar puan aldığını.
tamamdır

şimdi hocam hangı uygulamalar ne için kullanıcam

denıyıp sonucları aktarıcam

tamamdır

şimdi hocam hangı uygulamalar ne için kullanıcam
ekran kartı: furmark
ssd hdd için: crystaldiskinfo
işlemci: Cinebench

Deneyip sonucları aktaracağım.

Tamamdır.

Şimdi hocam hangı uygulamalar ne için kullanacağım.

İlk önce Cinebench ve AIDA64 indirip CPU'yu multi Core testine sokun sonra testte iken AIDA64 ile anakarttaki VRM'lerin sıcaklığınıa bakın.

VRM sıcaklıkşarını nereden gorebılıecegımı bulamadım. kusura bakmayın pek bılmıyorum
1748712628149.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı