Donma ve mavi ekran sorunu

Ventolas

Hectopat
Katılım
8 Mayıs 2019
Mesajlar
142
Arkadaşlar bilgisayarı yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Son 2-3 gündür PC sürekli donup mavi ekran veriyor ve kendini yeniden başlatıp BIOS ekranına atıyor. Çok fazla can sıkmaya başladı, umarım donanımsal değil de yazılımsal bir sorundur. Çözümü veya nedenini bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmam lazım sanırım anladığım kadarıyla.
Evet. Temiz kurulum yapın. Disklerinizi tamamen silmenizi öneririm. Önemli olan dosyalarınızı almanız yeterli olacaktır.
 
Teşekkür ederim deneyeceğim. Son olarak format atarken SSD ve HDD ayarlama bölümünde çok sıkıntı yaşıyorum, birbirine karışıyor. Nasıl ayarlarım?

Her ikisini de biçimlendirirsin. SSD'nizi kaç GB ise onu unutmayın. Kurulumu yaparken SSD'yi seçersiniz alanına göre. D diski olarak da HDD'yi atarsınız.
 
Her ikisini de biçimlendirirsin. SSD'nizi kaç GB ise onu unutmayın. Kurulumu yaparken SSD'yi seçersiniz alanına göre. D diski olarak da HDD'yi ata
Hocam denilen herşeyi yaptım ama halen aynı sorun var. Örneğin CS:GO oynarken pc donuyor ve 10-15 saniye öyle kalıyor, ayrıca Fifa oynarken çok tuhaf bir şekilde oyun donuyor ama köşe çizgisindeki bayrak sallanmaya devam ediyor, yağmur yağmaya devam ediyor. Ekran kartıyla alakalı gibi geliyor.
 
Hocam denilen her şeyi yaptım ama halen aynı sorun var. Örneğin CS:GO oynarken PC donuyor ve 10-15 saniye öyle kalıyor, ayrıca FIFA oynarken çok tuhaf bir şekilde oyun donuyor ama köşe çizgisindeki bayrak sallanmaya devam ediyor, yağmur yağmaya devam ediyor. Ekran kartıyla alakalı gibi geliyor.

Mavi ekran aldınız mı yani? Ayrıca WHQL sürüm bir driver mı kurdunuz?
 
Son seferde mavi ekran verdi, minidump klasörü yok ama. AMD'nin kendi sitesinden ekran kartına uyumlu bir tane kurdum hocam.

Sonunda WHQL ibaresi yazıyordu değil mi?
 

Geri
Yukarı