DotA 2 için Arch mı Debian mı?

okan_odbs_1992

Zeptopat
Katılım
5 Nisan 2024
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, AMD tabanlı sistemde DotA 2 tarzı rekabetçi oyunlar için hangi dağıtımı ve kerneli tavsiye edersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dağıtım çok fark etmiyor. Saf Ubuntu kurmayın yeter. Çok fazla gereksiz hizmet var. Debian kurabilirsiniz. İlla oyuncu dağıtımı adı altında olan bir dağıtım isterseniz Garuda veya Nobara'ya bakabilirsiniz. Kernel ne kadar fark eder bilmiyorum.
 
Merhaba arkadaşlar, AMD tabanlı sistemde DotA 2 tarzı rekabetçi oyunlar için hangi dağıtımı ve kerneli tavsiye edersiniz?

Günlük kullanıcıya yönelik geliştirilen dağıtımlar arasında genelde bariz performans farkları olmuyor. Olsa bile bir iki paketle aradaki fark kapatılabiliyor. Tabii oyunculuk odaklı gelen günlük dağıtımlar gamemode, Wine, bottles gibi bazı paketleri önden yükleyip zen gibi performans odaklı kernelleri önden yükledikleri için diğer dağıtımlara kıyasla oyunculuk için daha hazır geliyorlar.

Eğer Linux tarafına hakimsen Garuda dağıtımına bakabilirsin. Arch tabanlı performans odaklı bir dağıtım. Eğer Linux tarafında yeniysen SteamOS, Pop!_OS ve Nobara dağıtımlarına bakabilirsin ama dediğim gibi gidip Debian, Fedora'ya da saf Arch kurduğun zaman da gerekli ayarları yaparsan bu saydığım dağıtımlarla aynı değerlere ulaşırsın, hatta elle kendin ayarladığın için daha sana uygun bir deneyim oluşturma imkanın da olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı