Dota 2 mi? LoL mü?

Selam bende bu oyunlardan birisi oynayacağım piyasada oyun bulamıyorum sence LoL mü DotA 2 mi ben 2018 başlamıştım pcim filan kötüydü bırakmıştım tekrar başlamayı düşünüyorum piyasada oyun bulamıyorum sence LoL mü DotA 2 mi?
İkisi de başlanacak oyunlar değiller hocam. Eğer yine de birisini kesin oynamam lazım diyorsanız lol oynayın, Dota arada kafa dağıtmak için girilecek oyun değil. Lolde en kötü Aram falan girersiniz de Dota da öğrenmesi ayrı oynaması ayrı dert. Oyunda teslim olma bile yok, takımınız leş gibi oynarsa ve kaybedeceğiniz kesinse bile karşı takım oyunu bitirene kadar beklemek zorundasınız.
 
İkisi de başlanacak oyunlar değiller hocam. Eğer yine de birisini kesin oynamam lazım diyorsanız LoL oynayın, DotA arada kafa dağıtmak için girilecek oyun değil. LoL'de en kötü aram falan girersiniz de DotA da öğrenmesi ayrı oynaması ayrı dert. Oyunda teslim olma bile yok, takımınız leş gibi oynarsa ve kaybedeceğiniz kesinse bile karşı takım oyunu bitirene kadar beklemek zorundasınız.

LoL başlacağım kafa dağıtmak için değil ciddi başlamak istiyorum.
 
LoL başlacağım kafa dağıtmak için değil ciddi başlamak istiyorum.
Eğer vakit ayırabileceksen Dota da başlayabilirsin. Şahsen Lol'e kıyasla kazandığım oyunlar daha fazla keyif veriyordu. En büyük sıkıntıysa cidden zaman alması. Lolde ortalama bir oyun en fazla 30-40dk sürerken Dotada aşırı fazla 1 saati geçen oyun oluyor.
 
Eğer vakit ayırabileceksen DotA da başlayabilirsin. Şahsen LoL'e kıyasla kazandığım oyunlar daha fazla keyif veriyordu. En büyük sıkıntıysa cidden zaman alması. LoL'de ortalama bir oyun en fazla 30-40dk sürerken DotA'da aşırı fazla 1 saati geçen oyun oluyor.

DotA 2 başlacağım sen kaç yıldır DotA 2 oynuyorsun yeni başlacağım tek oynayacağım benim hiç düzgün arkadaşım olmadı hayatta ben kendim istemedim arkadaşımın olmamasını tek başlayıp öğrenceğim oyunu.
 
Son düzenleme:
DotA 2 başlacağım sen kaç yıldır DotA 2 oynuyorsun yeni başlacağım tek oynayacağım benim hiç düzgün arkadaşım olmadı hayatta ben kendim istemedim arkadaşımın olmamasını tek başlayıp öğrenceğim oyunu.
600 saat civarı var ama bırakalı çok oldu. Yeni başlayacaksan sevdiğin birkaç karakterin videolarını izleyip öğrenmen en kolayı olur. Oyunda aşırı fazla karakter ve eşya olduğu için hepsini bir anda öğrenemezsin.
 
dota'nın görüntü kalitesi daha iyi lol arcade oyun gibi

rune kasma hero açma derdin yok her şey açık

turbo modunda 20 dk da maçlar bitiyor ben turbo oynuyorum çoğu zaman
 
Dota, LoL'e göre öğrenilmesi daha zor bir oyun bence. LoL standart oyuncular için daha tercih edilebilir duruyor. Türkçe dil desteği, seslendirmeler vb. de LoL'e artı yazar bence.
 
DotA, LoL'e göre öğrenilmesi daha zor bir oyun bence. LoL standart oyuncular için daha tercih edilebilir duruyor. Türkçe dil desteği, seslendirmeler vb. de LoL'e artı yazar bence.

Ben LoL'e başlacağım ben 2018 başlamıştım pcim kötüydü bırakmıştım bu oyuna tekrar şans vermeyi düşünüyorum sence kaç ayda öğrenilir oyun acaba bir de hangi server başlanır benim ingilizcem hiç yok TR mi EU West başlanır bir de ilk botlara karşı oynamalıyım acaba.
 
Oyunu öğrenmek ne kadar sürer bilmiyorum ama hızlı öğrenmek için youtube ve twitch'te öğretici yayınları izleyebilirsiniz. Oyun içinde oynamak istediğiniz şampiyonu bir kaç sefer alıştırma modunda veya botlara karşı deneyebilirsiniz. Sonra normal oyunlara girerek yeni başlayanlarla birlikte oynarsınız. Şampiyonların hepsini öğrenmek zaman alır çünkü 150'nin üstünde şampiyon var ama ilk başta beğendiğiniz şampiyonları oynar zamanla öğrenirsiniz. TR server'i başlangıç için uygundur. Bir de oyun içinde çok fazla toksik insanlar göreceksiniz onları takmayın. Raporlayıp sessize alın devam edin.

Bir de oyunu bilen bir arkadaş bulup onunla birlikte girerseniz oyunlara öğrenme süreniz çok kısalır.
 

Geri
Yukarı