Dualboot için Linux distro önerisi

Teşekkürler :) Bu arada, Linus NVIDIA'ya az dedi demişsiniz de, NVIDIA neye az acaba? Tam anlayamadım.
Sürücüleri sorunlu, AMD daha sorunsuz oluyor açık kaynak sürücülerde. Linus NVIDIA'ya küfür bile etmişti bir videoda. Hem AMD de açık kaynak ama Linux'te rahat oyun deneyimi için NVIDIA kullananlar proprietary yani kapalı kaynak sürücüler kullanmak zorunda kalıyordu.

Sürücüleri sorunlu, AMD daha sorunsuz oluyor açık kaynak sürücülerde. Linus NVIDIA'ya küfür bile etmişti bir videoda. Hem AMD de açık kaynak ama Linux'te rahat oyun deneyimi için NVIDIA kullananlar proprietary yani kapalı kaynak sürücüler kullanmak zorunda kalıyordu.
Windows'ta disk bölümlemeden KDE Neon kurulumuna başlarsam, benim için dualboot için otomatik olarak diskleri bölüyor mu? Aynı Ubuntu gibi (sanırım Ubuntu öyleydi).

Windows'ta disk bölümlemeden KDE Neon kurulumuna başlarsam, benim için dualboot için otomatik olarak diskleri bölüyor mu?
Öyle bir seçenek var diye biliyorum ama sorunlu olabiliyor, yine de X GB bölüm ayırın ki garanti olsun. Sonra o bölümden Boot, SWAP, Root bölümleri ayıracaksınız. SWAP 8GB yeterli, Boot 800MB yapmıştım, Kalan tüm bölüm de Root olsun. Boot diskini de (Device for bootloader installation / Önyükleyici yüklemesi için cihaz) Windows Boot Manager yazanı seçersiniz.

Windows üzerinden 35 GB alan ayıracağım. Kurulumda disk aşamasında SWAP'a 8 GB, Boot'a 800 MB ayıracağım. Kalan tüm bölüm de Root olacak. Değil mi? Bir de boot diskini nasıl seçeceğim?

Windows üzerinden 35 GB alan ayıracağım. Kurulumda disk aşamasında SWAP'a 8 GB, Boot'a 800 MB ayıracağım. Kalan tüm bölüm de Root olacak. Değil mi? Bir de boot diskini nasıl seçeceğim?
Evet. Boot diski altta çıkacak something else/başka bir şey diyince. Görmemişim mesajı özür dilerim. Windows Boot Manager da yazan bir yer olacak orada:
1626951111859.png

Bakın burası, Windows vb. yazar.
Hocam yukarıda mesajımı düzenleyerek yazmıştım :)
Pardon hocam, göremedim :ROFL:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı