Dünya düz mü, yuvarlak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@painkiller Aynen geoittir şekli, elips benimde dilime fazla dolanmış geoit yerine ben de çok bu kelimeyi kullanirim.

Adamlar uzaya çıkarken biz hala bunu tartışıyoruz. Çok geriden geliyoruz çok.
Adam çıkıp diyor dünyanın uzaydan çekilmiş hiçbir fotoğrafı yok diyor, ABD bizi kandırıyor diyor, ABD'ye inanmayin diyor. Halbuki dünyanın uzaydan çekilmiş ilk fotoğrafıni ABD değil, Rusya'nin Sputnik uydusu 1946 yilinda çekti.

Kendisi böyle bir sorgulayan işte. Ay ve çevre gezegenlerin yuvarlak olduğuna ya da geoit, elips her ne derseniz deyin inaniyor, iş dünyaya gelince düz diyor bunlar egitilmezler.

Bizde fiks 3.14'tü. Bazıları sadece 3 olmasına izin veriyordu. Malum işlem uzuyor küsüratlı olunca🤣
@painkiller Aynen geoittir şekli, elips benimde dilime fazla dolanmış geoit yerine ben de çok bu kelimeyi kullanirim.
Çok normal ben de öyle kullanıyorum:) Yanlış değil ama bilimsel bir makalede kullanılmaz tabii:) Yoksa elips diyen birine yalancı demem asla zaten:)

Peki bir soru. Eliptik yörünge diyoruz değil mi? Peki neden hiçbir yerde Geoitik yörünge ifadesi bulunmaz veya kullanılmaz? Madem elips ile geoit arasında çok fark yok neden geoitik yörünge diye bir kullanım olmaz?

Eliptik yörünge diyoruz değil mi? Peki neden hiçbir yerde Geoitik yörünge ifadesi bulunmaz veya kullanılmaz?
Yabanci kaynaklara bakman lazim aslinda benim Ingilizcem yok onlar hangi terimi kullaniyor acaba?

Bizde fiks 3.14'tü. Bazıları sadece 3 olmasına izin veriyordu. Malum işlem uzuyor küsüratlı olunca🤣

Çok normal ben de öyle kullanıyorum:) Yanlış değil ama bilimsel bir makalede kullanılmaz tabii:) Yoksa elips diyen birine yalancı demem asla zaten:)

Peki bir soru. Eliptik yörünge diyoruz değil mi? Peki neden hiçbir yerde Geoitik yörünge ifadesi bulunmaz veya kullanılmaz? Madem elips ile geoit arasında çok fark yok neden geoitik yörünge diye bir kullanım olmaz?
Elips ile Geoit farklı şekiller. İkisi de birbirinin yerine kullanılamaz.

Delilik sorgulamaksa ben deliyim :) Green Screen'ler size :)
Ayrıca dünyanın dümdüz bir yer olduğunu değil, ekranlarda gösterildiği gibi yuvarlak olmadığını düşünen biriyim :)

Dünyanın şekli için uzaya çıkmaya gerek yok. Araplar 1500 sene önce basit geometri ve Matematik bilgisi ile, genel olarak insanlık 2000 sene önce basit gözlemle buldu dünyanın yuvarlak olduğunu. Sende biraz geometri ve Matematik öğrenip, yıldızları gözleyip, sonra konumunu değiştirip, aynı yıldızın ufuktaki konumuna göre dünyanın şeklini bulabilirsin. Hem eğriliği yuvarlaklığı hem de derecesini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabanci kaynaklara bakman lazim aslinda benim Ingilizcem yok onlar hangi terimi kullaniyor acaba?
Ben baktım biraz ve çok acayip bir şey öğrendim:)

Elips genel bir tabir olarak kabul ediliyormuş. Uzayda yukarı veya aşağı ya da yan durmak diye bir pozisyon veya tabir olamazmış. Çünkü yer çekimi her yönden sıfır. Bu yüzden iki farklı yörünge tipi olamayacağı için tek isim altına almışlar. Yani eliptik yörünge her yönden kabul görür halde olduğu için geoitik yörünge diye bir tabire yer kalmıyormuş uzayda. Yani uzayda baş aşağı veya yan durmak diye bir ifade yanlışmış. Sadece dururmuşsun o kadar.
Elips ile Geoit farklı şekiller. İkisi de birbirinin yerine kullanılamaz.
Kullanan var mı? Halk ağzı denilen bir durum bu gayet doğal. Geçerliliği olan bir şey değil yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

😂
Mutluluğun sırrı 1 dal Green Screen :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı