Dünya düz müdür?

Sanırım olayı anlayamıyorsun. Uzay oldukça karanlık ve devasa büyüklükteki bir yer. Dünyanın fotoğrafını hiçbir oynama olmadan göreceğin bir şey yok. Milyon dolarlar harcanarak yapılan Hubble gibi teleskoplarla uzayın derinliklerini inceleyebilirken dünyanın düz olduğunu düşünmeniz oldukça çağ dışı kalıyor.
Uzayın karanlık ve devasa büyüklükte bir yer olması dünyanın fotoğrafını çekemeyeceğin anlamına gelmiyor. Nasıl ki sen ayın görüntüsünü görebiliyorsun; mars, jüpiter gibi gezegen diye tabir edilen cisimleri çıplak gözle göremezken teleskopla görebiliyorsun aynı şekilde dünyayı da görebilirsin bunun olmasına bir engel yoktur. Nasa zamanında aya gittiğinde aydan çekilmiş dünya görüntüsü de yayınlamıştı. Yapsın yine? O zamanın teknolojisiyle aya gittiyse şimdi orada ev yapardı. Gidemez.

Ayrıca emin olun NASA'nın yaptığı çalışmalarda bir kandırmaca olsa buna ilk müdahale edecek devlet Çin veya Rusya olurdu. SSBC bile zamanında bu görüntülerin ve ay yolculuğunun gerçekliğini kabul ederken hala neye itiraz ettiğinizi merak ediyorum.
Öncelikle şunu söyleyeyim, başka uzay ajanslarının olduğu doğrudur ama burada çalışan kişilerin hepsi olayların tümünden haberdar değildirler. Tepedeki kişiler genellikle önceden seçilmiş kişilerdir ve hepsi tek yere bağlıdırlar aslında. Örneğin bugün Türkiye'den herhangi bir kişi Nasa'da çalışabilir ama Mars'a yolculuk yapan insanlardan birisi olamaz.
Amerika'nın boyutu konusuna gelecek olursak orada açı vb. kavramlar işin içine giriyor ki bunlar da oynanmış görüntüler olduğu için insan gözüne daha hoş duracak şekle getirilmesi oldukça normal.
Hiç alakası yok, aynı boyuttaki resimlerde bir kıtanın, ülkenin boyutu değişemez. Dünyanın rengi de değişemez. Bulutların copy-paste yapılmasına ne gerek var hem?
ISS üzerinden kendi kameraları ile fotoğraf çeken kişiler de mevcut ki ISS dünyanın çok uzağında giden bir araç değil. Her çekimde balık gözü lens kullanıldığına dair bir bilgi de mevcut değil.

Ayrıca bu araçlar dünyanın etrafında turluyorlar, sabit kaldıkları bir yer yok. Yani her yeri görebilirsiniz.

Bir şeye inanmayı istemiyorsanız evirip çevirip yine bir şey bulmaya çalışırsınız zaten.
Balık gözü lens kullanıldığı kabul edilen bir şey çünkü balık gözü lens ile normale oranla daha geniş çekim yapabilirsiniz. Zaten bunu anlamanın başka yolu da var, sadece dünya değil, ISS de yuvarlak olarak görünüyor o videoların neredeyse hepsinde.

Dediğiniz gibi dünyanın çok uzağında gitmiyorlar, o uzaklıkta o kadar fazla eğim olmaz zaten. Bu da balık gözü lens kullanıldığının bir başka kanıtıdır. Matematik ve geometri biliyorsanız çıktıkları yüksekliğe oranla nasıl bir eğim görülmesi gerektiğini hesaplayabilirsiniz.

Sabit kaldıklarını söylemedim zaten ama hiçbirisi mesela Antartika'nın bir ucundan diğer ucuna geçemez.
Eğer bu kadar iddialıysanız paranızı harcayıp gidip kendiniz keşfedebilirsiniz. Gerekli çalışmalar Antartika'nın gerekli bölgelerinde yapılıyor. Antartika'ya gidiş yasak değil, gerekli şirketlerle konuşup paranıza kıyıp kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
Ya, anlamadığınız şey şu, antartikaya gidiş tamamıyla yasak değil ancak sizi belirli bölgelerine götürüyorlar. Oranın tamamını kendi başınıza gezemezsiniz. Ülkeler birleşip antlaşma imzalamıştır. Antartikanın üzerinden uçak da geçmez zaten. Uçuş firmaları uçakları antartikanın üzerinden geçirip gidecekleri yerlere kısa sürede vardırmak varken neden oradan geçirmiyorlar? Neden antartikanın uzaydan çekilmiş bir fotoğrafı yok? Bunlar size hiç mi bir şey uyandırmıyor?
Klavye başından milyon dolarlar harcanan çalışmalara "yalan abi bu" deyip bilimin dediklerini umursamıyorsanız kendi gözünüzle görüntüleyin.

Çok fazla komplo teorisi videosu izlediğinizi düşünüyorum. Dedikleriniz hepsini daha önceden "uzaya hiç çıkılmadı" diyen birçok video sahibinden duymuştum.

Bu yılda hala "dünya düz mü?" diye tartışmanın bir mantığı olmadığından ve bilimin sizin inanmadığınız zaman bir şey kaybetmediğinden daha da uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. İyi günler dilerim. :)
Bunlar sizin de dediğiniz gibi masraflı işler. Herkesin buna bütçesi yetmez. Düz dünyaya inanan insanlar kendi bütçeleri el verdiğince testler/deneyler yapıyorlar zaten. Lazer testleri yapılıyor mesela.

Sonuçta bir topluluk olduğumuz için benzer şeyleri duymanız çok normal.
 
Bu tip öğretmen-öğrenci yaklaşımınız umarım karşınızdakini küçümsemek için değildir. Ben savunduğum şeyi ne pahasına olursa olsun savunacak değilim. Yanlışsa yanlıştır, dünyanın küre veya düz olması benim için dünyanın sonu demek değildir.

Küra dünyaya inananlara göre şeklinde tanım yapmamın sebebi bize göre bazı teori/kanunların küre modeli desteklemek için ortaya atılmış sahte veya kısmen yanlış olmasıdır. Yer çekimi de bunlardan birisidir.

Ben sadece lavabodaki küçük giderlerden bahsetmedim ayrıca, hortumlardan da bahsettim. Ayrıca buna muhalif olurken masanın dönmesi gibi küçük çaplı bir örneği örnek olarak göstermeniz de ayrı gülünç bir şey.

Ben üzülüyorum sizin gibi insanları gördükçe. Fakat size değil, Einstein'a, Stephen Hawking'e, ve türlü türlü ömrünü uzaya adamış, devamında gelen insanların bilinçlenmesi için hayatlarını bilime feda etmiş insanlara üzülüyorum. Bu adamlar sen oku, geliştir ve devamını getir diye uğraşıyorlar, hala birileri çıkıp düz dünya diyor ya..
 
Ben üzülüyorum sizin gibi insanları gördükçe. Fakat size değil, Einstein'a, stephen Hawking'e, ve türlü türlü ömrünü uzaya adamış, devamında gelen insanların bilinçlenmesi için hayatlarını bilime feda etmiş insanlara üzülüyorum. Bu adamlar sen oku, geliştir ve devamını getir diye uğraşıyorlar, hala birileri çıkıp düz dünya diyor ya.

Bazen düşünüyorum önceden adamı asarlar dı dünya yuvarlak dediği için ama şimdi ise saçma sapan şeylerden ötürü dünya düz deyip savunuyor buna da idam getirilse ne olurdu acep bir de kaynak belirtse içim rahatlayacak ama o da yok...
 
Bazen düşünüyorum önceden adamı asarlardı dünya yuvarlak dediği için ama şimdi ise saçma sapan şeylerden ötürü dünya düz deyip savunuyor buna da idam getirilse ne olurdu acep bir de kaynak belirtse içim rahatlayacak ama o da yok...
Evet, bunlar (dünya yuvarlak diyenleri astıkları vs.) ilkokulda ve ortaokulda bize anlatılırdı ama ne kadar doğru bilmiyorum. Tam olarak neyin kaynağını istiyorsunuz?
 
Bu yapılan çekimlerin neredeyse hepsinde balık gözü lens kullanılıyor. Balık gözü lens, düz olan bir şeyi yuvarlak olarak gösterir. Daha geniş bir alanı çekim yapabilmek için bazı kişiler balık gözü lens kullanıyor. Herkesi suçlamıyorum.
Reisim çok güzel diyonda ben teknofestte roket yaptım dümdüz kamera koydum ve kaydettim. Görüntüleri izledim ve yani bildiğin küre şeklinde bu dünya. Hani sende bu saçmalıklarla uğraşmak yerine çok basit bir roket, balon veya başka bir siteme kamera koyup bakabilirsin. Evet bazı şeyleri kendince yalanlayıp bunları mantıklı bir şekilde açıklamaya çalışıyorsun ama cidden çok boş uğraşlar. 20. yüzyılda bir bilgiye bu kadar kolay ulaşılabilecekken inat edip hala kanıtsızca bu fikri savunmak saçma. Madem bu kadar eminsin kanıtla yani. Bunu kanıtlaman için milyonlara da ihtiyacın yok. Ben öğrenci halimle yaptıysam sende yaparsın.
 
Reisim çok güzel diyonda ben teknofestte roket yaptım dümdüz kamera koydum ve kaydettim. Görüntüleri izledim ve yani bildiğin küre şeklinde bu dünya. Hani sende bu saçmalıklarla uğraşmak yerine çok basit bir roket, balon veya başka bir siteme kamera koyup bakabilirsin. Evet bazı şeyleri kendince yalanlayıp bunları mantıklı bir şekilde açıklamaya çalışıyorsun ama cidden çok boş uğraşlar. 20. yüzyılda bir bilgiye bu kadar kolay ulaşılabilecekken inat edip hala kanıtsızca bu fikri savunmak saçma. Madem bu kadar eminsin kanıtla yani. Bunu kanıtlaman için milyonlara da ihtiyacın yok. Ben öğrenci halimle yaptıysam sende yaparsın.
Yaptığınız roketin çıktığı yükseklik nedir? Videosu falan var mı?
 
Ya, anlamadığınız şey şu, antartikaya gidiş tamamıyla yasak değil ancak sizi belirli bölgelerine götürüyorlar. Oranın tamamını kendi başınıza gezemezsiniz. Ülkeler birleşip antlaşma imzalamıştır. Antartikanın üzerinden uçak da geçmez zaten.
Bu antlaşmayı atıp bu yasağın yazdığı maddeyi söyler misin? Ben ne dersem deyim sen tersini söyleyeceksin ve hiçbir şey elde edemeyeceğiz belli oldu. Sadece bu maddeyi atmanı istiyorum. Tabii şimdi bu antlaşma da gizlidir değil mi? (!) 🤣

Yaptığın şey herhangi bir kanıt sunmadan karşındakinin dediklerinin olumsuzunu söylemek konu boyunca. Yani aslında savunduğun bir şey yok. Sen sadece karşındaki ne derse tersini diyorsun ve bunun bir dayanağı yok.

Senin aksine dünyanın düz olmadığını söyleyen kişilerin ellerinde görsel ögeler dahil olmak üzere birçok şey mevcut.

Eğer sen bilimle yarışmak istiyorsan bilimin söylediğinin aksini gösteren bir şeyi kanıtlaman gerekir. Bir topluluğun saçma sapan fikirler üretmesi bilimi ilgilendirmez.

Nerede sizin deneyleriniz, nerede kanıtlanırız?

Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Bu da hiçbir şeyin değişmeyeceğini gösteriyor. Bu iddiadan bu kadar eminseniz kanıtlamanız gerekiyor, kanıtlamadığın sürece de komplo teorisinden ileriye geçmiyor.

Anlayacağın senin bir fikrin olabilir ama bu fikri kanıtlamadığın sürece kimsenin umurunda değil. Sen istersen "dünya üçgen" de, bu sen kanıtlamadığın sürece gerçeği değiştirmeyecek. Umarım en kısa zamanda bu tür komplo teoriler peşinde koşmaktansa gerçekten öğrenmek isteyip istediğin her şeyi öğrenebilirsin.
 
Evet, bunlar (dünya yuvarlak diyenleri astıkları vs.) İlkokulda ve ortaokulda bize anlatılırdı ama ne kadar doğru bilmiyorum. Tam olarak neyin kaynağını istiyorsunuz?

Neye dayanarak düz diyorsunuz da dünyanın geoit olduğu bilinen bir gerçek iken çağ dışı bir düşünce kurabiliyor sunuz? Anlamıyorum.
 
Dünyanın düz olduğuna inananlar, dünyanın sonuna kadar gidip dünyadan atlarlarsa cenaze masraflarını ben karşılıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı