Dünya nasıl oluştu?

• Konuyu başlatan shavyy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 6.272

shavyy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar; Dünya, Güneş Sistemi, evren vs. nasıl oluştu sizce? Dini bir soru değil bu. 'Allah yarattı' gibi cevaplar vermeyin lütfen. Mutlak bir tanrıya ve Allah'a inanıyorsanız fark etmez. Örneğin 'Evrenimiz başka bir canlının içinde ve biz o kadar küçüğüz ki bunu fark edemiyoruz bile.', 'Bir bilgisayar simülasyonunun içindeyiz.' veya 'Evren büyük patlama ile oluşmuştur.' gibi. Düşündüğünüz ne kadar ayrıntılı ise o kadar ayrıntılı yazın lütfen.

Bence net bir cevap vermek biraz güç, hala bilemediğimiz çok fazla şey var. Ama benim düşünceme göre güneş sistemimiz büyük patlamanın bir eseri.

Evreni düşünecek kadar daha kendimi geliştiremedim maalesef.

Konuya daha hakim düşünceli olan üyelerden daha spesifik cevaplar almanız muhtemel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar; Dünya, Güneş Sistemi, evren vs. nasıl oluştu sizce? Dini bir soru değil bu. 'Allah yarattı' gibi cevaplar vermeyin lütfen. Mutlak bir tanrıya ve Allah'a inanıyorsanız fark etmez. Örneğin 'Evrenimiz başka bir canlının içinde ve biz o kadar küçüğüz ki bunu fark edemiyoruz bile.', 'Bir bilgisayar simülasyonunun içindeyiz.' veya 'Evren büyük patlama ile oluşmuştur.' gibi. Düşündüğünüz ne kadar ayrıntılı ise o kadar ayrıntılı yazın lütfen.
Öncelikle bir yanlışınızı düzeltmek istiyorum. İslam dinine göre Allah dünyayı sıfırdan yaratmadı, Big Bang gibi bir patlamayı yarattı ve sonucunda dünya oluştu. Ben Müslüman olduğum için bu teoriye yani Big Bang'e inanıyorum.

Öncelikle bir yanlışınızı düzeltmek istiyorum. İslam dinine göre Allah dünyayı sıfırdan yaratmadı, Big Bang gibi bir patlamayı yarattı ve sonucunda dünya oluştu. Ben Müslüman olduğum için bu teoriye yani Big Bang'e inanıyorum.
Bunu biliyorum zaten fakat bir çok insan 'Allah yarattı kardeşim ne diyorsun sen' gibi laflar söyleyeceği için öyle yazdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı