Dünya nasıl oluştu?

Ne bir dinim var ne de büyük patlama teorisine inanıyorum.
Bana kalırsa, hiçbir şey yoktan var olamıyacağı gibi de buranın da yoktan var olmayacağını biliyorum. Bir gücün elinin değmesi gerek.
Kafamda tek soru işareti var, her gücün bir yaratıcısı varsa ilk gücü kim yarattı. İnsan düşüncesine göre yaratılmamak saçmadır.
Bence farklı bir gerçeklik boyutu var ve insan zihni bunu anlıyamıyor.
Buda aslında bana göre Tanrı'nın varlığının kanıtlarından birisidir. Şuan ki Tanrı'yı başka bir Tanrı yarattı diyelim ki. O zaman şimdiki Tanrı'yı yaratan Tanrı'yı da yaratan bir Tanrı olmak zorunda. Bu şekilde sonsuz bir döngüye giriyor ve sizinde dediğiniz gibi:
ve insan zihni bunu anlayamıyor.
 
Buda aslında bana göre Tanrı'nın varlığının kanıtlarından birisidir. Şuan ki Tanrı'yı başka bir Tanrı yarattı diyelim ki. O zaman şimdiki Tanrı'yı yaratan Tanrı'yı da yaratan bir Tanrı olmak zorunda. Bu şekilde sonsuz bir döngüye giriyor ve sizinde dediğiniz gibi:
Şimdi bir Tanrı var birinin süresi dolunca başka bir Tanrı yaratıp kendisi ölüyor döngü bu şekil devam ediyor.(!)
Dünya'nın nasıl oluştuğu zaten belli, diğer gezegenler gibi doğan bir yıldızın çevresinde dolaşan kalıntılarla materyaller toparlandı, çekirdek olarak kalan kısımları basınç nedeniyle ısındı. Sonrasında da yüz milyonlarca yıl süren oluşum dönemi geçirildi.

Evrenin oluşumu konusu ise sadece teorilerle (güçlü gözlemlerle) varsayımda bulunduğumuz bir şey. Big bang öncesindeki evrenin durumu neydi, o materyaller nasıl oldu da toplandı gibi şeyleri bilmiyoruz.
Hocam Dünya Güneş'ten kopmamış mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum?
 
@hadwiger
Olayın en başında birinin olması gerek.
Dediğim gibi, ya olayın en başında biri var ya da daha farklı bir algıyla gerçekleri görebiliriz.

Şimdi bir Tanrı var birinin süresi dolunca başka bir Tanrı yaratıp kendisi ölüyor döngü bu şekil devam ediyor.(!)
Mizah yapmanın yeri değil.
Her tanrı farklı bir gerçeklik boyutu yaratıyor. Lakin en başında bir güç diğer gücü yaratmıştır.
 
Aslında çok basit. Güneş'in kütle çekimi yüzünden etrafında bulunan toz parçaları, kayaçlar bir tür çarpışma olayları yaşadı. Bu esnada bazı kütleler birleşti, bazıları birleşmedi (Ay gibi). Sonuç olarak, Güneş sistemi ve onun gezegenleri oluştu (Milyarlarca veya milyonlarca yılda oldu. Bu konuda emin değilim.) Daha sonra ise oluşan büyük kütleler(gezegenler) soğumaya başladı. Bu da bazılarında(aslında çoğunda) atmosferin oluşmasına neden oldu. Bizde H2O dediğimiz su bu döngüyü sağlarken, bazılarında ise Metan sürdürdü (Titan). Sonuç olarak günümüz Dünya'sı belirli çağlar ile yoğrularak bu hale geldi.
 
Açıkçası "big bang oldu her şey var oldu" çok basit geliyor bana hatta "Tanrı yarattı" demek bile daha bir mantığa oturtulabilir çünkü en azından bu Allah olur, uzaylılar olur, bir "güç" olur. Simulasyon teorisi de aynı şekilde en azından bir gücün yaptığını düşünebiliriz.

Öncelikle kuru kuru evrenin tek sonsuzluk olduğunu, madde ve anti maddenin kendiliğinden var olmasının tatmin edecek bir cevabı yok. Zamanında evrimagaci sitesine de bayağı sormuştum. Tabii minicik bir gezegende yaşayan gelişmiş bir primat olarak neyi bileceğiz? İçinde bulunduğumuz evren çok daha büyük bir şey parçası olabilir veya denizdeki kum taneleri, bu evrendeki gezegenlerin sayısı kadar başka evrenler de olabilir.

Bilmiyorum bence var olan tüm şeylerin içerisinde o kadar gereksiz ve küçüğüz ki bizim bir bakteriye bakıp onun uzay mekiği yapıp Mars'a seyahat etme fikri ne kadar komik geliyorsa belki de evrenin öbür ucunda veya evreni var eden başka varlıklara da bizim bu sorulara cevap bulmaya çalışmamız komik geliyordur.
 
Hidrojen ve Helyum fuzyon reaksyonuyla daha agir elementleri olusturan yildizlarin merkezlerinden aciga cikan maddenin, yildiz omrunu tamamladiktan sonra supernova ile yayilmasi ya da Yildiz ruzgarlari ile sacilmasi sonucu evrene yayilan sicak gaz ve toz bulutunun belirli cekim merkezlerinde sogumasi ve katilasmasiyla Dunya gibi gezegenler olusuyor. Bu surekli tekrarlayan bir patern, evrende dunya gibi milyarlarcasi var.
 
Dünya, güneş, evren nasıl mı oluştu? Hiç mi belgesel izlemediniz? Ortalık bunları anlatan belgesellerle videolarla dolup taşıyor.
 
Cahil Müslüman kitlesi Big Bang'e inananları Ateist ilan ediyor.
Merhaba reis bahçesi büyük ve uluslararası spor salonları var diye tercih ettiğim imam hatip ortaokulunda sizin dediğiniz gibi big bang e inanıyorum ve din hocası sosyal hocası matematik hocası hepsinden linç yedim ve beden ve Türkçe hocası hariç hepsinden linç yedim müslüman dini inancına sahip biriyim ama beni ateist sandılar.😪😪
 
Şu an için evrenin nasıl oluştuğuna dair verebildiğimiz, düşünebildiğimiz ve az çok algılayabildiğimiz en mantıklı cevap büyük patlama. Fakat büyük patlamanın oluşumu, ondan öncesi, onun dışında başka neler var bunlar olağanüstü gizemler, ve yakın gelecekte çözmenin imkansız olduğu bir gerçek.

Müslümanlıkta tanrı yarattı denir, sebep olarak birşeyin yoktan var olamayacağı bir yaratıcı gereksinimi öne sunulur. Yine aynı kişiler tanrının yoktan var olabileceğini, bir yaratıcı olmaksızın ilk olduğunu öne sürer.

Bilim başlığı altında bunu tartışmak bana kalırsa anlamsız, bilim açısından bakılınca da saçma bir olgudur. Konuya dönelim.
Big bang öncesini, sebebini anlamak için önce evrenin sınırlarını bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Neyin içerisinde olduğumuzu anlamalı, kavramalıyız ki dışarısına bakabilelim. Kaldı ki evren bizim gelişim hızımızdan daha hızlı bir şekilde genişliyor. Arayı ne zaman kapatabiliriz bu da başka bir soru.

Oscillating universe kavramı Einstein tarafından ortaya atılmış bir fikir ve araştırmanızı tavsiye ederim, bu kavram cyclic model/Oscillating model olarak da adlandırılıyor ve temelde bir döngü olduğunu savunuyor. Bu salınan evren/döngüsel evren mantığına göre evrenler sürekli patlamalardan oluşan bir yapı, oluşuyor yok oluyor tekrar bir patlama sonucunda tekrar oluşuyoruz. Patlama dışında sonsuz patlama olduğu savunuluyor, bir noktada mantıklı da bir teoridir. Evren yok oluşu da sembolize eden bir yapı, tüm evren hem genişliyor hem yok oluyor şu anda. Fakat döngüsel evrendeki diğer patlamaların da üzerinde ne var dendiğinde pek fikir yok ortada. Ya da ben henüz okumadım. Simülasyon teorisi falan var adam akıllı bir mantık yok.

Dediğim gibi, din ile bilimsel konular kimi zaman örtüşse de çoğu zaman din, bilimsel gerçekleri tam olarak açıklamadığı için bunca inançsız insan var. İnsanlar yaratılış gereği merak eden, düşünen ve sorgulayan canlılardır. Kör inanan insanları farklı bir canlı grubunda incelemek gerekiyor. Adı üzerinde inanç, illa bir temele, fikre ya da mantığa oturtmak gerekmiyor tamamen duygusal, sezgisel bir durum. Tanrı inancı tüm bu sorulara cevap olsa da, çok kritik birkaç soruyu beraberinde getiriyor ki burada inanan insanları incitmemek gerekiyor.
 

Geri
Yukarı