Dünyada portal açılabilir mi?

Şu an bulunduğumuz bilim ve teknoloji seviyesine göre böyle bir şeyin mümkün olmadığını herkes biliyor bence.
 
Günümüz teknolojisi ile imkansız gibi.
 
1980'de bir deneyde ışık hızı olmasa da onun 1/4'üne eşit bir hıza ulaşan mikro saatin, o an aynı ortamda hiçbir hız desteği verilmeden başka bir kopyasının bulunduğu incelemede hız aracındaki saatin daha yavaş çalıştığı tespit edilmiş. Portalı bilmem fakat zamanla ilgili deneylerde, zamanı hızlı akıtma veya yavaş akıtma gibi şeyler mümkün. Ama insanoğlunun başarabileceği seviyelere ulaşması günümüzden binlerce yıl sonrasında görülebilir.
 
Portal derken solucan deliği tarzı bir şey demek istedin herhalde? İçinden bir insanın geçebileceği kadar büyük bir solucan deliğini, gidip gelmeye yetecek kadar uzun süre açık tutmak için gerekli olan enerjiyi sağlayacak olan anti madde miktarı dünyanın kendisinden daha büyük olacaktır. Dolayısıyla dünya üzerinde portal veya solucan deliği açılamaz.
 
Aether'dan bahsediyorsanız hiç boşa kürek çekmeyin. Bir arkadaşım denedi, olmuyor.

Şaka bir yana, solucan deliği tarzında bir portaldan bahsediyorsan mümkün değil, bugün elimizde böyle bir imkan yok.
 
Soru başlıktaki gibi çok merak ediyorum. Burada öğrenemiyeceğimi biliyorum, sadece yorumlarınızı merak ediyorum. Açılabilirse nasıl açılır?
Tam olarak ispat edilemedi ama solucan delikleri dediğimiz karadeliğe benzeyen bu cismin,belli bir yerden başka bir yere bağlandığıyla ilgili iddialar var.
 
res.jpg

"Portal açma" muhtemelen olmaz fakat spesifik 2 konum arasına çok hızlı şekilde ulaşma sağlanabilir. Böyle bir teknoloji muhtemelen binlerce yıl sonra olur.
 

Geri
Yukarı