Dünyanın Üremeyi Kesmesi Lazım

Konuyu İslami boyuta taşımak istemiyorum. Ama şunu belirteyim her şeyi yaratan Allahu Teala siz rahat olun herkesin rızkını daha dünya yokken belirledi. Ha buna inanmayabilirsiniz. Ama inanmadınız diye böyle bir şeyin bana olmadığını kimse inandıramaz.

Dünyanın her yerine condomatik koysunlar. Saçmalamayın kardeşim , herkesinkinin kafasını tutamayız ya. Bugun suriyeli bi eleman 15 yıl olmus evleneli 10 çocuk var , hiç boşu yok adamın.

Tabii tabii, güvenlikli arabayı da Allah verir zaten. Size güvenerek bi çocuk yapayım da gökten zembille araba inmesini bekleyeyim. Bu nasıl mantıktır arkadaş, o zaman kimse çabalamasın, çalışmasın nasıl olsa rızık gelecekmiş.

Şu anda aile kursam alabileceğimiz iyi bir araba yok. Allaha emanet gideriz artık ölüme.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bakabilecek kadar demek sadece maddi olarak değil. Manevi olarakta dünyaya ve diğer insanlara yardım edebilecek birini yetiştirmek önemli olan. İt kopuk yetiştirmeme derdindeyiz yani. Bana kalırsa üremeyi tetikleyen hormonlar tekrar uyandırılabilecek bir şekilde uyutulsun, sperm ve yumurtalar dondurulsun. Bütün dünya hükümetleri onaylasın bunu. Çocuk sahibi olmak isteyen eşler yeterli görülürse tekrar uyandırılsın bu özellikler. İlk bakışta saçma görünüyor ama savaşın ortasında hamile kalan Suriye vatandaşlarını düşünün. Can sıkıntısından yapan bir çok cahil insan var.

Bu konu, insanları ve özgürlükleri kısıtlamaya doğru gidiyor. İnsanın içinde olmalı, ne çocuklar var anne babaları insanlıktan nasibini alamamış ama çocuk kendini yetiştirerek örnek insan olmuş, bir yerlere gelmiş. O yüzden siz cahilsiniz çocuğunuz olamaz diye bir hüküm vermek kimsenin hakkı değil.
Bu konunun bir tık ilerisi dünya nüfusunu kontrol altında tutmak için yayılan hastalıklara ve virüslere kadar gider. Bazı yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkçası.
İşin savaş ve savaşta doğan çocuklar boyutu tamamen bambaşka bir tartışmanın konusu...

Bu konu, insanları ve özgürlükleri kısıtlamaya doğru gidiyor. İnsanın içinde olmalı, ne çocuklar var anne babaları insanlıktan nasibini alamamış ama çocuk kendini yetiştirerek örnek insan olmuş, bir yerlere gelmiş. O yüzden siz cahilsiniz çocuğunuz olamaz diye bir hüküm vermek kimsenin hakkı değil.
Bu konunun bir tık ilerisi dünya nüfusunu kontrol altında tutmak için yayılan hastalıklara ve virüslere kadar gider. Bazı yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkçası.
İşin savaş ve savaşta doğan çocuklar boyutu tamamen bambaşka bir tartışmanın konusu...
Özgürlük başkasının özgürlüğüne müdahale edene kadardır değil mi? Peki o ırkın çocukları dünya kaynaklarını sömürüp yardımcı olmuyorsa benim özgürlüğüme müdahale etmiş sayılmıyor mu?

Çocuk yapmayalım da, 100 sene sonra dünya bitsin. Her sene doğursan bile dünyanın ömrü 100 yıldan fazla sürecektir. Kafana takmadan yaşamanın keyfini sür. Her şey bizlerin elinde.

Özgürlük başkasının özgürlüğüne müdahale edene kadardır değil mi? Peki o ırkın çocukları dünya kaynaklarını sömürüp yardımcı olmuyorsa benim özgürlüğüme müdahale etmiş sayılmıyor mu?

Özgürlüğü bir cümle ile tanımlayıp kestirip atamayız. Ama konu korktuğum yönde bir seviye daha atladı. O yüzden bunu uzatmamak adına cevap vermek istemiyorum.

Ya biz insan oğlu sanıyoruz ki her şeyi kontrol edebiliriz yada düzeltebiliriz. Daha kanser olan birini doğru düzgün tedavi edemiyoruz. Siz kalkmış nelerden bahsediyorsunuz. İnsan özgür bir varlıktır. Nasıl onun en büyük olan özelliği olan çoğalmasını kısıtlamak istiyorsunuz. Bazı geri kafalar bunu anlamıyor. Allahu Teala insani serbest bıraktı da insan insanı hapsetmek kontrol etmek istiyor ya buna çok sinir oluyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı