Düşük bütçeli bir sistem ile tasarım ve programlama işleriyle uğraşmak

Bütçem ileride bir mucize olur parasal durumumuz rast gelirse eğer elimde bilgisayarı parça parça satıp bu mevcut bütçenin üstüne ekleyeceğim. Şuan 2000 tl ediyor gibi bilgisayarım. geri kalan bütçe ile sanırsam üniversite maliyetlerini ailem için hafifletmek olur ya da lisanslı program satın alabilirim.

Yani 2000 TL bütceniz var ilk aşamada şu anda kasalı bir sistem mi var yoksa laptop mu bir de kasanız varsa özelliklerini yazabilir misiniz?

Sistemimin parçalarını yorumlayarak söyleyeceğim.
AMD A8 7650K (Buda apu işlemci biliyorum ama eski nesil olduğunu programlarda gösteriyor ve eski igpu'su yeterli gelmiyor)
MSI A68HM E33 V2 (Yetersiz usb girişi, eski soket tipi, ve en son güncelleme 2016 ya yapılmış bir bios)
SAPPHİRE RADEON RX 560 2GB (Sistemde tek beğendiğim donanım oda radeon yazılımı çok hatalı olduğundan sorun çıkartıyor)
Markasını bilmediğim tek slot 8 GB 1600mhz ram (Yetersiz mhz hızı)
PSU zalman 500 Watt (Garip bir şekilde sistemin bütün bileşenlerine bazen güç veremiyor yeniden başlatmam gerekiyor)
Bilgisayarcıdan ucuza kapattığım kasa (Yanında 2 fan vermişti ve o 2 fan bozuldu)
Ve kasa toplamak istiyorum oda mini, micro atx tarzı kompakt küçük bir kasa

Sistemimin parçalarını yorumlayarak söyleyeceğim.
AMD A8 7650K (Bu da APU işlemci biliyorum ama eski nesil olduğunu programlarda gösteriyor ve eski Igpu'su yeterli gelmiyor)
MSI A68HM E33 V2 (yetersiz USB girişi, eski soket tipi, ve en son güncelleme 2016'ya yapılmış bir BIOS)
Sapphire Radeon RX 560 2 GB (sistemde tek beğendiğim donanım oda Radeon yazılımı çok hatalı olduğundan sorun çıkartıyor)
Markasını bilmediğim tek slot 8 GB 1600MHz RAM (yetersiz MHz hızı)
PSU Zalman 500 Watt (garip bir şekilde sistemin bütün bileşenlerine bazen güç veremiyor yeniden başlatmam gerekiyor)
Bilgisayarcıdan ucuza kapattığım kasa (yanında 2 fan vermişti ve o 2 fan bozuldu)
Ve kasa toplamak istiyorum oda mini, Micro ATX tarzı kompakt küçük bir kasa.

Keşke PSU ve ekran kartı size yetseydi o zaman çok güzel bir sistem toplanabilir. Dediğiniz gibi hataları olabilir AMD sonuçta (fanboy değilim)peki sisteminizi satınca ortalama kaç TL almayı planlıyorsunuz?

2500 TL oldu tabii ki de eğer kendiniz parçaları birleştirmeyi biliyorsanız bu parçaları çeşitli mağzalardan daha ucuza temin edebilirsin. Eski depolama biriminizi kullanıp daha da düşürebilirsiniz. Bu harici ekran kartlı sistem bu
Ya da;
Aynı sistemin APU hali 16 GB çift kanal RAM var çünkü çift kanal ve hızlı bellekler APU'da kayda değer bir performans artışı sergiliyor ayrıca APU 2 GB'yi kendine alıyor.(Değiştirilebilir.) bu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı