Düşük netler ile yüksek sıralama nasıl elde edilebiliyor?

Tabii ki. Sınav zorluğu, standart sapma, sınava giren kişiler hepsi birer etken ve bir bölümün tercih edilip edilmemesi de önemli. A ya da B bölümünün şu kadar net gerekiyor gibi belli başlı kriterleri yok. Sadece bazı alanların belli bir başarı sıralaması var. Onlar da tıp, hukuk gibi bölümler. 2021 sınavı da zor olduğu için çoğu öğrenci sınavı kötü yaptı ve düşük netlerle iyi sıralamalar geldi. Hepsi birer etken. Eğer sınav kolay olsaydı ve herkes yapsaydı düşük netlerle kazanılmazdı mesela. Eleme sınavı olduğu için sınavın yapılıp yapılamaması da önemli. Zorsa herkese zor, kolaysa da herkese kolay. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Hocam haklısınız lâkin konu bu bahsettiğiniz meseleler değil. Genel olarak sınav zor olduğunda netler düşük sıralamalar yüksek olur, doğru. Ama burada mesele o değil, hangi sene olursa olsun bazı netler düşük sıralama getirir (9 net türkçe 5 net sosyal gibi) ve sıralama sitelerine gerçek sonuçları yazdığımızda aşağı yukarır aynı sonuçlar gelir ama bu kişi (ilk görselde bahsettiğim kişi) 1 milyon bilmem kaç bin sıralaması olması gerekirken 600.000 sıralaması var. aşırı anormal bit durum. ve sadece bu kişi değil, başka kişiler de var böyle. aynı sene girmişler, katsayıları aynı, obpler yakın, kırılma yok, vs yok. birinin neti 50 birinin 30 ama 30 olanın sıralaması daha yüksek. standart sapmanın etkili olduğu yerler elbet varıdır ama ne ilk başta bahsettiğim kişide böyle bir durum var ne de attığım diğer örneklerde

Baktığınız üniversite ve bölüm hangisi? Bir de ben inceleyeyim.

İstanbul Rumeli Üniversitesi aşçılık bölümü 2021 giren son kişinin netleri hocam. Bir de, lütfen aşçılık YÖK Atlas'a girip seneyi 2021 seçip dediğim kişinin netine ve bir de altındaki ünilerin son girenlerinin netlerine bakın lütfen.

Şu an neden bilmiyorum site açılmıyor ama bir ara lütfen bakın hocam.

Hocam bakabildiniz mi?

@333365 hocam ek olarak Ankara üniversite aşçılık bölümüne de bakabilirsiniz, yine 2021 yılına. Puan hesaplama sitelerine de yazabilirsiniz ilgili kişilerin netlerini, farkı göreceksiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı