Dumbell Shoulder Press Boy Kısaltır mı?

ffurkan

Centipat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire 7 A715-51G
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 14 yaşındayım. 3 kg ile shoulder press yapıyorum. Boy uzamamı engeller mi?

Klasik shoulder press hareketi üstten omurgaya yük bindireceğinden boy uzamasını engelleyebilir.

Dumbell shoulder press, machine shoulder press, barbell shoulder press, smith machine shoulder press gibi hareketler oturularak yapılacağı için omurgaya yük binmez. Axle press hareketinde yük binebilir o da izole değildir zaten... Omurgaya yük binmesi ile boy kisalmasi olayının da hala bir kesinliği yok. 15 yaşımdan beri gymden çıkmadım ama ailemin en uzunu benim.

Dumbell shoulder press, machine shoulder press, barbell shoulder press, smith machine shoulder press gibi hareketler oturularak yapılacağı için omurgaya yük binmez. Axle press hareketinde yük binebilir o da izole değildir zaten... Omurgaya yük binmesi ile boy kisalmasi olayının da hala bir kesinliği yok. 15 yaşımdan beri gymden çıkmadım ama ailemin en uzunu benim.
Anladım hocam, teşekkürler.

3 kg gibi bir ağırlık nasıl boyu kısaltabilir diye düşünüyorum şu an. Okul zamanlarımızda 15 kilo çanta taşırdık 3 kg ağırlık ne yapabilir ki bir insana.
Hatalı formda yapılırsa 3kg deadlift fıtık bile yapabilir... 3kg diye küçümsemeyin, 15kg çanta tamamen bambaşka bir mevzu. Arkadaşın yaşını da hesaba katınca normal olduğunu anlamak mümkün...

Hatalı formda yapılırsa 3kg deadlift fıtık bile yapabilir... 3kg diye küçümsemeyin, 15kg çanta tamamen bambaşka bir mevzu. Arkadaşın yaşını da hesaba katınca normal olduğunu anlamak mümkün...

14 yaşı galiba bayağı küçük sanıyorsun, fakat öyle değil. 3 kg ağırlığı genellikle kadınlar kaldırıyor. Erkekler sadece ısınır 3 kg ile ve 3 kg bir ağırlık yanlış formda fıtıkta bırakmaz abartma boşuna.

Şimdi belki dersin işte fıtık olursun 40 yaşında falan onu hiç deme ben burada anlık fıtıktan bahsediyorum. Eğer ileri yaşta gelen fıtıktan bahsedersen ağırlık kaldırmana bile gerek yok her türlü fıtık olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı