Çözüldü DWM lokal harfleri algılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Evet, WM ile ilgili sorun yok. Tty ile de aynı sorun var. Ü harfini yazıyorum, Ç harfini yazıyorum ancak ğ, ş, ö gibi harfleri yazamıyorum. Firefox, Discord gibi uygulamalar harici oluyor bu. Dediğim gibi, kopyalarsam gösteriyor. Biraz yazı sağa sola kayıyor ama gösteriyor, yazınca olmuyor.
Keymap bozuk olmasın?

Keymap bozuk olmasın?

Bilmiyorum, o kadar unutmuşum ki locale ayarlarını. Character sets: ISO-8859-9 (Turkish)
Şunu nasıl ayarlayacağımı bile hatırlayamıyorum.

Bilmiyorum, o kadar unutmuşum ki locale ayarlarını. Character sets: ISO-8859-9 (Turkish)
Şunu nasıl ayarlayacağımı bile hatırlayamıyorum.

Ben ISO yerine UTF-8 kullanıyorum.

E aynısını yapmıştım ben. Yine yaptım hala olmuyor. DWM ile de alakalı değil tty'de de aynı sorun var.
Tek bir türkçe seçeneği yok aslında. /etc/vconsole.conf dosyasında KEYMAP=trq şeklinde yazması lazım. Direkt tr şeklinde bıraktıysanız o sebepten de olabilir bu sorun.

Tek bir türkçe seçeneği yok aslında. /etc/vconsole.conf dosyasında KEYMAP=trq şeklinde yazması lazım. Direkt tr şeklinde bıraktıysanız o sebepten de olabilir bu sorun.
Evet onu biraz zor yoldan öğrenmiştim. Onda sıkıntı yok.
Locale-gen çıktısı ne?
Daha demin de yaptım. Sorunsuz generate ediyor:
Kod:
Generating locales...
  tr_TR.UTF-8... done
  tr_TR.ISO-8859-9... done
Generation complete.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı