E-okul devri kapanıyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
20170529_034754.png

Gün geçmiyor ki güzel ülkemde farklı bir şey yaşanmasın. Her şey kapatıldı bir e-okul kalmıştı, onu da kapatıyorlar. Yazık... Neymiş efendim veliler okula gelip öğrencinin durumunu sormuyormuş(!). Benim ailem gelip soruyor. Bu çağda eski sisteme dönmek çok garip!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben böyle bir olayla ilk defa karşılaştığım için kapanıyor sandım ve bir sitede kapanıyor diye okudum. O yüzden başlık öyle, kusura bakmayın.

Topluca cevaplayayım.

1- eOkul notları yanlış girilse bile düzeltilebilir. Şehir efsanesidir, sene sonuna doğru eOkul kapanıyor, yalan. Öyle bir durum yok. Yaz tatilinde bile karneniz değiştirilebilir.
2- Kalma geçme durumu o kadar da karışık bir şey değil. Zaten kafadan düşecek ortalamanızı hesaplayamıyorsanız, liseyi geçecek kafa yoktur zaten o çocukta.
3- Veliler gidecek, öğretmenler paşa paşa cevaplayacak. Zorunlu bir şey. Okuldan okula da öğretmenin tutumu değişir.
4- Eliyle karne doldurmak neden çağ dışı? Ayrıca eliyle doldurduğu da nerden çıkmış. Dünyada birçok ülkede eOkul gibi sistem yok. Okul bazlı oluyor böyle sistemler ki en mantıklısı. Bundan önce nasıl olduysa, şimdi de öyle olabilir.

Sorun sistemde tembellik. Tembellik olmasa her şey düzelecek. Velisinden öğrencisine, öğretmenine.

2, 3 ve 4. Maddelerin hakkında yorum yapmak istiyorum...

2- Öncelikle öğrenci olduğunu sanmıyorum senin kafadan hesaplanacak dediğin şey bütün derslerin ağırlıklı ortalaması ve ağırlıklı ortalamayı her dersin sözlüsü girildiğinde tekrar tekrar hesaplamak gerçekten zahmetli arıtmatik ortalama gibi topla böl değil ki onu bile kafadan zor yaparsın neyse öğretmenlerin ağzından sözlü notu almak da gayet zor olacaktır şöyle ki yazılılarının notunu aklında tuttun diyelim 4 ay unutmadın notunu ya da bir yere yazdın sonra 2. Yazılıyı oldun hoca sözlüme kaç verdi kaç verdi diye düşüneceksin sorduğunda hatırlamıyorum diyecek, bakın diyeceksin sıkma diyecek. Bunlar gerçek, ütopik bişey değil. Yani kurtarma sınavlarına girip gitmeyeceğini anlamak için ciddi bir çaba sarf edeceksin.

3- E okulu sadece veliler kullanmıyor.
E-okulu kullanıyorum çocuğumun durumunu sormayım diyecek veli tanımıyorum.
Bazı veliler işleri gereği hiç müsait olamıyor bu sebeple e-okul gerekli.

4e gelecek olursak

Diğer ülkelerin yaptığı şey her zaman modern ve doğru mudur ilk önce kendimize bunu sormalıyız. Çünkü modernlik taklit değildir. Ki liseleri düşünecek olursak böyle birşey neredeyse mümkün değil. Öğretmenler için e okul açık kalacak bu yüzden bunu es geçiyorum.

2, 3 ve 4. Maddelerin hakkında yorum yapmak istiyorum...

Tek tek ben de cevaplayayım o zaman. Öncelikle öğrenciyim, hatta bu sene mezun oldum.

Hiçbir zaman eOkul'a öyle çok işim düşmedi. Öğrenci kafası tabi, bana sorsanız bana da işe yarıyordu ancak bu velileri okuldan uzaklaştırmadığı anlamına gelmiyor. Çalışıyormuş bahanesi ise çok saçma. Çocuğunun okuluna hiç değilse ayda 1 defa uğrayacaksın arkadaşım. Uğramak zorundasın. Nasıl bir eğitim o? O çocuktan başarı falan bekleyemezsin.

eOkul'dan not bakıp çocuğuma sormayan veli tanımıyorum demişsin. Ben de tanımıyorum. Sorun zaten öğretmene sormaması. Öğretmen-veli ilişkisi ne kadar kuvvetli olursa, net bir biçimde, üstüne basa basa söylüyorum, çocuk daha başarılı olur.

Ayrıca, çocuk ortalamasını neden hesaplasın? Not dilenmek için mi :) Ne hak ettiyse onu alsın, neden hocanın başını şişiriyor? Sadece burdan tutsan bile çok mantıklı bir uygulama.

Haklı olarak argümanlarımı haksız bulacaksın. Normaldir, ileride fikirlerin elbet ki değişir. Ancak işin doğrusu budur.

Ayrıca noktalama işareti kullanmanı tavsiye ederim, çünkü yazdıkların okunmuyor.

Haklı olabilirsiniz ancak bu E-okul'u kısıtlamak için bir gerekçe değil. Yani İstanbul'dan Ankara'ya gideceğimize İstanbul'dan Hakkari'ye gidip öyle Ankara'ya gidelim gibi bir şey bu. Saçma bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum.

Tek tek ben de cevaplayayım o zaman. Öncelikle öğrenciyim, hatta bu sene mezun oldum.

Hiçbir zaman eOkul'a öyle çok işim düşmedi. Öğrenci kafası tabi, bana sorsanız bana da işe yarıyordu ancak bu velileri okuldan uzaklaştırmadığı anlamına gelmiyor. Çalışıyormuş bahanesi ise çok saçma. Çocuğunun okuluna hiç değilse ayda 1 defa uğrayacaksın arkadaşım. Uğramak zorundasın. Nasıl bir eğitim o? O çocuktan başarı falan bekleyemezsin.

eOkul'dan not bakıp çocuğuma sormayan veli tanımıyorum demişsin. Ben de tanımıyorum. Sorun zaten öğretmene sormaması. Öğretmen-veli ilişkisi ne kadar kuvvetli olursa, net bir biçimde, üstüne basa basa söylüyorum, çocuk daha başarılı olur.

Ayrıca, çocuk ortalamasını neden hesaplasın? Not dilenmek için mi :) Ne hak ettiyse onu alsın, neden hocanın başını şişiriyor? Sadece burdan tutsan bile çok mantıklı bir uygulama.

Haklı olarak argümanlarımı haksız bulacaksın. Normaldir, ileride fikirlerin elbet ki değişir. Ancak işin doğrusu budur.

Ayrıca noktalama işareti kullanmanı tavsiye ederim, çünkü yazdıkların okunmuyor.

Amacım uzatmak değil fakat;

Kurtarma sınavları var. Öğrenci kendi kararıyla girer yani ortalaman 69.5 kalmıştır teşekkür belgesi almak için kurtarmaya girer alırsın.
Bu yüzden e-okul'u aktif olarak kullanırsın. Yani olay not dilenmek değil.

Lise çağında 11. Sınıf öğrencisi olarak anne babamın ayda bir okula gelmesi garip olur ki sana haksızsın diyemem bu konuda.

Bir de şu açıdan bakman lazım; hiç okula gitmeyen bir veliden e-okul da alınınca çocuğu ile bağlantısı kalmayacak.

Haklı olarak okulun hengamesinden uzaklaştığın için yaşanan zorlukları, sıkıntıları unutmuşsundur.
Belki ben de bu hengameden uzaklaşınca senin gibi düşüneceğim...

E-okul yıllardır var bula bula bu zamanı mı beklemişler ?

Bütün notlarımızı ifşa ediyordu. [emoji23] Şaka bir yana yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılında falan kurulmuştu diye biliyorum.
2010 yılı diye biliyorum. Haberlere çıktığında bir kişinin E- okulundan notunu göstermişti. Her dersten 100 alan birinin. O an babamın bir senin notlarına bak bir onun notuna bak bakışı daha gözümün önünden gitmez. Eskiden babamın aç E- okulunu notuna bakıcam demesi ve o durumda yaşadığım korkunun tadını yaşayamadım bir daha da yaşamamam. Notlarım kötü değildi.( notlarım 85 üstüydü ama hepsi 100 değildi ) 9. Sınıf'a geçince bakmayı bırakmıştı. Gerçi yılda 2 defa bakıyordu ama niyeyse heyecanlanıyordum. ( bakıştan kastım ezmek değilde biraz çalış notunu yükselt bakışıydı). Eskiye bakıyorumda günde düzenli 10 saat bilgisayar başında durmuşluğum var. Neo Geo az mı çektirdin bana. [emoji1]
Edit:
En sevdiğim oyun Burning Fight E- okuldan nasıl buraya geldim bilmiyorum ama içimi döktüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı