E-Spor Bir Spor mu, Yoksa Bir Saçmalık mı?

Gerçekten çok doğru hocam ailenin bu konuda önemi çok fazla hele ki bir de aile çocuğunu bu işe yönlendirse çok güzel olur ama aileler biraz daha yanlış bakıyor onlar da bir yandan haklı aslında üniversite okuyup daha garanti bir meslek sahibi olmamızı istiyorlar.

Benim de bayağı bir hevesim vardı ama işte ülkemiz olsun okul olsun aile yapısı falan derken işler gerçekten çok zor oluyor hayırlısı olsun inşallah güzel bir geleceğiniz olur.
Çoğumuzun hatası var ki aslında aileler kendi hatalarını çocuklarına aşılıyorlar çoğu zaman. İnşallah senin de benim de ve diğer arkadaşların da geleceği, gönlü istediği gibi olur.

E-Sporcular sanıldığı gibi sağlıksız, pis bir hayat sürmüyor. Çoğu takımın özel aşcısı, doktoru var. Egzersiz yapıyor çoğu takım. Örneği Valorant'ta Fnatic takımı maçtan önce ısınma, germe açma hareketleri yapıyor. E-Spor denilince bizim milletin aklına 100 kilo sağlıksız, pis kişiler geliyor. Halbuki öyle bir durum yok.

O zamanlar nasıldı bilmiyorum ama şu an kendini göstermen gerekiyor. Bu da turnuvalara katılarak olur. O zamanlara göre şu an imkan çok daha fazla. Çok fazla organizatör var ve son zamanlarda CS espor sahnesi hareketlendi Türkiye'de. Ef hub gibi yerlerde kendini göstermeye çalışabilirsiniz. Tesfed ligi var fakat şu an çok az takım alıyorlar onlar da geneli 3000 elo civarı oyuncular. Yani girmesi biraz zor.

Sağlam bir takım bulup mümkün olan her turnuvaya katılarak isim taninirligi elde edilebilir. Yaşa bağlı olarak umut vaat ediyorsanız akademi veya genç kadroya alınırsınız herhangi bir organizasyon tarafından.

Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.

O zamanlar nasıldı bilmiyorum ama şu an kendini göstermen gerekiyor. Bu da turnuvalara katılarak olur. O zamanlara göre şu an imkan çok daha fazla. Çok fazla organizatör var ve son zamanlarda CS espor sahnesi hareketlendi Türkiye'de. Ef hub gibi yerlerde kendini göstermeye çalışabilirsiniz. Tesfed ligi var fakat şu an çok az takım alıyorlar onlar da geneli 3000 elo civarı oyuncular. Yani girmesi biraz zor.

Sağlam bir takım bulup mümkün olan her turnuvaya katılarak isim taninirligi elde edilebilir. Yaşa bağlı olarak umut vaat ediyorsanız akademi veya genç kadroya alınırsınız herhangi bir organizasyon tarafından.
Şuan ekibim kısa süre dağıldı. Küslük vs yok sadece öyle gerekti. Tekrar bir araya gelirsem ve onlarla konuşursam sizin bahsettiğiniz şeyler için biraz daha kolay yollar açılabilir önüme belki. Birde Rim3 vardı mesela sanırsam dediğiniz Ef Hub veya onun gibi yerlerden gelerek EF'in resmi maçlarına çıkıyor. Lakin sadece bir kaç ay önce TR'de Faceit 1'inci sıradaydı sonunda fark etmişler.

Bu da böyle bir meslek demek ki. Neden bu kadar takıldınız anlayamadım.
Tabii mesleklerin farklı farklı zorlukları da varda, işte çevre olsun veya internetteki yine fikri daha farklı insanlar kafa karıştırabiliyor.

E-spor bir spor değildir, ancak bir saçmalıkta değildir. Ve evet her sporun bireye olumlu yönde katkıları olacak diye birşey yok. En nihayetinde boks da bir spor ve ölen onlarca insan var o "spor" uğruna.
Uzun lafın kısası nesnel olarak bir spor değil.

E-spor bir spor değildir, ancak bir saçmalıkta değildir. Ve evet her sporun bireye olumlu yönde katkıları olacak diye birşey yok. En nihayetinde boks da bir spor ve ölen onlarca insan var o "spor" uğruna.
Uzun lafın kısası nesnel olarak bir spor değil.
Yanlis. Sporun tanimina gore, nesnel olarak bir spor;
1751596878454.png

Alinti TDK'dan. Ikinci anlami oku.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı