E-sporda sıfırdan gelişilebilir mi?

JETTİN ULTİSİ

Hectopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
1.180
Çözümler
4
E-sporda sıfırdan gelişebilir miyim? Baştan aşağı kendimi geliştirmek istiyorum. Valorant için çok mu geç kaldım? Boş iş gelişemezsin gibi söylemlerde bulunmayın rica ediyorum. 19 yaşına gireceğim ve kendimi sırf bu mesleğe vereceğim. Sizce başarılı olabilir miyim?
 
Bu biraz daha kas hafızanıza bakıyor çoğu e sporcu veya normal spor dallarında küçük yaştan başladığı için daha kolay oluyor. Tabiki olabilirsiniz ama biraz daha zor olur. Leicester City forveti Vardy 22 yaşında profosyonel olarak oynamaya başlamış mesela.
 
Doğuştan gelen bazı yeteneklerin iyi ise (odaklanma, aim, refleks) kısa sürede hızla yükselebilirsin. 19 yaş çok geç sayılmaz ama bu yeteneklerden yoksunsan yalnızca antrenman ile iyi yerlere gelmek oldukça vakit alır. Sen kendini daha iyi biliyorsun 1 sene takıl baktın devamlı yükseliyorsun devam edersin yoksa salarsın.
 
Kendinizi bu mesleğe dayamak mantıklı değil öncelikle onu söyleyeyim, bu sizin için ikinci planda olsun.

İkinci olarak, kimse anasının karnından e-sporcu olarak doğmuyor. Günümüzdeki çoğu e-sporcunun yaşı bayağı geçmiş durumda. O yüzden evet, olabilirsiniz.
 
Valorant 2020 Yaz'ında çıktı. Çıkalı 1 yılı geçti. Şu anda sıfırdan başladığında oyunu en iyi oynayanlardan 2 yıl geride gideceksin. Aradaki farkı kapatman lazım.
En iyi oynayanların çoğu bu tarz oyunlara hakim kişiler. 2 yıldan çok daha fazla geride olduğunu düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı