E8200 ve GTX 770 Performans Sorunu

Zaki Gümüş

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2015
Mesajlar
226
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarımı yavaş yavaş yükseltiyorum. Eski nesil olan parçalar sadece anakart, RAM, işlemci kaldı. Bunun dışındaki bütün parçalar ya orta seviye ya üst seviye monitöründen kasasına her şey tatmin edici zaten bu geri kalan parçaların birini aldın mı diğer ikisini de almak lazım. Benim sorunum şu;

Ekran kartım Asus GTX770 4GB ekran kartı 99-100 dereceye çıkıyordu yük altında, termal macunu yeniledim şimdi max. 80 dereceyi görüyor. Ama macunu yenilememle alakası olamaz nedendir bilmem bazen oyunda ölünce yada bölüm atlayınca bilgisayar hoparlörden taramalı sesi çıkartarak kitleniyor sonra ya kendi reset atıyor ya benim atmam gerekiyor. Başta açıkladığım gibi anakartım, işlemcim dolayısıyla RAM'im eski nesil yani;
  • İşlemci : E8200 2.66'dan 3.30'a overclocklu (sorun overclocksuz da aynı)
  • RAM : 2+2 4 GB DDR2
  • Anakart : Asus p5 kpl am-se
  • (işletim sistemi Win 7 64 bit bütün sürücüler güncel)

Bir başka ve asıl canımı sıkan sorun;
Mesela az önce Crysis 2 oynuyordum DX11 ve yüksek çözünürlüklü dokular paketleri kurulu full HD'de olabilecek en yüksek ultra ayarlarda normal oyun ilerleyişinde açık alanda 60-70 fps arası, bina içi kapalı ortamlarda 90-100 fps arası, en yoğun çatışmalı patlamalı savaş sahnelerinde 40 fps altına düşmüyor. Ama gel gör ki eski nesil işlemci ve RAM'e karşın böyle bir performans alıyorken bir nostalji yapayım GTA San Andreas ya da Prince of Persia Sand of Time falan oynayayım desem oyun ölümüne kasıyor en yüksek 25 fpsyi görüyorum çok sinir bozucu eski oyunlarda neden böyle yapıyor anlamadım. Zaten oyun 2005'in oyunu benim kasamdaki en eski parça 2008'in GTX 770'i saymıyorum onboardda bile oynatması lazım. Biraz uzun oldu ama sorunum bu yorumlarınızı bekliyorum.

@Ali Güngör , @Recep Baltaş ve forumdakiler.
 
Msi afterburner yükleyin ram ve ekran kartı kullanımını izleyin yüksek oranda darboğaz olduğunu göreceksiniz ve ramin neredeyse dolduğunu.Ekran kartı kullanımı %30 lara kadar düşüyor tahminimce. Gta ve sand of time da oyun sorunludur yoksa olmaz
 
Kusura bakmayın cevap veremedim konuyu açarken ban yemişim ve benim attığım başlık "Sorun GTX 770'te mi?" idi. Moderasyon ekibi "E8200 ve GTX 770 Performans Sorunu" diye değiştirmiş. Haliyle herkes işlemciye yüklenmiş ama işlemci darboğaz söz konusu değil en azından yeni nesil bi kaç sayılı oyun dışında. Mesela Crysis 2 ultra ayarlarda değerler resimdeki gibi ram zaten yemiyor, işlemci göründüğü gibi ve son bölüm uzaylı makinesinin içindeki bölüm yani havada uçan bir sürü grafiksel parçacıklı bölüm ekran kartının tamamını kullanıyor. Yani benim anlatmaya çalıştığım sorunum darboğaz değil. Bilgisayarın kitlenmesi darboğaz olsa dahi bunu yapmaması lazım. Güç kaynağım 600 watt 12 volt kanalına 540 W çıkış veriyor GTX 970'i SLI yapabilecek güçte ve kasma sorunu da sadece GTA ve POP değil arşivimdeki bütün eski nesil oyunlarda aynı.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    242,4 KB · Görüntüleme: 432
  • Adsız..png
    Adsız..png
    416,7 KB · Görüntüleme: 219
  • Oyun.png
    Oyun.png
    116,8 KB · Görüntüleme: 242
Gtx970 sli ? O işlemci ve güç kaynağıylamı

GTX 970 150 W tüketir düz mantıkla 150+150=300 kullanılabilir 240 W kalıyor oda geri kalan parçaları hayli hayli karşılar ve elbette bu işlemciyle hele ki bu anakart ile değil yazımı düzgün okuyun. Ben sadece güç kaynağından yana sıkıntım olmadığını anlatmak istemiştim konu GTX 970 SLI değil. O yüzden lütfen boş yorum yapmayalım sorunuma çözüm öneriniz varsa dinliyorum.
 
@Ali Güngör , @Recep Baltaş görüşleriniz nedir. Kimse yardımcı olamıyor bi şey önerin lütfen. 40 dk kesintisiz oyun oynayamıyorum çok can sıkıcı sürekli reset atmak.

Yoğun ilginizden ötürü minnettarım technopat ailesi. :) Sorunumu bir Türk klasiği olarak format atıp çözmüş bulunuyorum hayırlı akşamlar efendim. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı