knowledgeworker
Centipat
Ortada resmî bir çıraklık yok. Asgari ücretten düşük maaşla işçi çalıştırmak yasal suçtur. Burada yaptığınız yorumların hiçbir hukukî hükmü yoktur.
Ortada resmî bir çıraklık yok. Asgari ücretten düşük maaşla işçi çalıştırmak yasal suçtur. Burada yaptığınız yorumların hiçbir hukukî hükmü yoktur.
Aga siz nasıl çırak oluyonuz la. Ben utanıyom dükkan sahiplerine sormaya.
Hocam konudan bağımsız ama nasıl çırak oldunuz. Bilginiz var mıydı?
400 TL haftalık fena değil gelecekte 500-600 ardışık artar.
Komi olduğunuza emin misiniz?
Günlük verse neyse de haftalık çok saçma olmuş. Resmen kullanıyor sizi. Eczaneler dünyanın parasını kazanıyor, yanında çalışan birine haftalık 400 ₺ vermek büyük haksızlık. Günlük 57 ₺'ye çalışıyorsunuz. En azından asgari ücret talep edin.
Hocam çıraklıktan bahsediyoruz, asgari ücretle evimi geçindirecek öğrenme aşamasında, kalfa veya usta bile değil.
@Altın_Vizörlü_Adam, asgari ücretten düşük maaşla işçi çalıştırmak yasal suçtur. Tüm yasal haklarınızı talep etmelisiniz.
@I. Samurai Jack, ortada resmî bir çıraklık yok.
Tanıdık var mı babanın arkadaşı falan? Babanla konuş konuyu dostum o bir yer bulur illa.
Sen hiç çırak oldunmu böyle konusuyorsun sanki bir iş yapıyor öyle dikilmekten başka bir şey bildigi yok ki çırakların.
Eskiden çıraklara mağış verilmezdi vallaha patronuna bağlı eğer 18'den büyük olsaydın 4000 TL alman gerekirdi ama bu para sana yetmiyorsa patronunla konuşmalısın bence çünkü ona kalmış bir şey bu.
Yol, yemek de içinde demeyin?
Daha bir çocuk o harçlık için alıyordur en fazla yaptığı şey müşterileri kaşılamak ilaç dökülürse temizlemek ilaçları uzatmak zaten eczacılık öğretilen bir şey değil ünüversiteye gitmen lazım eczacı olmak için meslek öğrenecek değil ya.
Asgari ücret 11 bin TL oldu haftalık 400'ün savunulacak bir yanı yok ben olsam direk istifa eder gider bir yerde part time işe girerdim siz böyle eşek olursanız semer vuran çok olur.
Eczacının aylık karı 20 bin TL bile desen bu miktar 4 de birini geçer bence gayet yeterli ama patronu bitir zam istiyorsa patronuyla konuşmalı sanki çok bir şey yapıyorda o kadar para verecekler?
Ben sana bir şey demedim sadece çırak asgeri ücret almamalı onu soylemek istedim. Bende çırak olarak sanayide calısıyorum bana da günlük 100 TL veriyorlar yemek parasi bile vermiyolarsa o orada calısmasin o zaman.
Dostum belki tanıdıktır konu sahibi hakkında hiçbir şey bilmiyoruz arkadaş maaşını yeterli bulmuyorsa patronuyla konuşsun ona göre karar versin zaten. Birbirimizle tartışmayalım daha ne ağırlıkta bir iş yaptığı belli bile değil konu sahibinin.
İşlek bir caddenin trafik ışıklarında mendil satsan daha çok kazanırsın. Zaman en değerli şeydir ve ömründen bir haftayı 400 lira gibi komik bir rakama satma. Bunu normalleştirenlere de kulak asma. Bu devirde cebine fazladan 1600 lira girmese de olur. Çok büyük bir eksiklik yaşamazsın. En azından tüm zamanını kendine ayırmış olursun.
Günlük verse neyse de haftalık çok saçma olmuş. Resmen kullanıyor sizi. Eczaneler dünyanın parasını kazanıyor, yanında çalışan birine haftalık 400 ₺ vermek büyük haksızlık. Günlük 57 ₺'ye çalışıyorsunuz. En azından asgari ücret talep edin.
Ben gerektiği yerde recete giriyorum gerektigi yerde ilaç veriyorum değişiyor benim işim ama ayakta durmuyorum.
Sizce nasıl anlatabilirim?
Hocam zaten evin 300 metre yanında yani yürüyerek gidebiliyorum yeme konusunda ise eczanenin sahibi ne istersek sipariş verebilirsiniz diyor ve parasinda kendi veriyor yeme ve ulaşım yönünde bir sıkıntı yok.
Hocam ben yarı kalfa gibiyim öyle diyeyim.
Hocam o bizim aile dostumuz o yüzden parayı beğenmeyip çıkmak ayıp olur sizce maaşı artırması için ne yapabilirm.
Sizce nasıl artırmasını isteyebilirim.
Yemeği patron veriyor zaten.
Aynen hocam tanıdık hem de bayağı tanıdık kendisi aile dostumuz olur ve bir de sence nasıl söyleyebilirim yani maaşı artırma konusunda.
İlk bu işe girerken en az 5000 bekliyordum ama 1600 :/ sizce nasıl artırmasını söyleyebilirim.
Ben gerektiği yerde recete giriyorum gerektigi yerde ilaç veriyorum değişiyor benim işim ama ayakta durmuyorum.
Sizce nasıl anlatabilirim?
Hocam zaten evin 300 metre yanında yani yürüyerek gidebiliyorum yeme konusunda ise eczanenin sahibi ne istersek sipariş verebilirsiniz diyor ve parasinda kendi veriyor yeme ve ulaşım yönünde bir sıkıntı yok.
Hocam ben yarı kalfa gibiyim öyle diyeyim.
Hocam o bizim aile dostumuz o yüzden parayı beğenmeyip çıkmak ayıp olur sizce maaşı artırması için ne yapabilirm.
Sizce nasıl artırmasını isteyebilirim.
Yemeği patron veriyor zaten.
Aynen hocam tanıdık hem de bayağı tanıdık kendisi aile dostumuz olur ve bir de sence nasıl söyleyebilirim yani maaşı artırma konusunda.
İlk bu işe girerken en az 5000 bekliyordum ama 1600 :/ sizce nasıl artırmasını söyleyebilirim.
Adam asgari ücret verecekse neden çırak tutsun? Yanına kalfa alır.
Hocam eğer uzun vadeli çalışacaksanız bunu kendisine söyleyin ve agustos gibi zam isteyin yeni girdiyseniz zaten arttırmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.