Hocam ben kesinkes tehlikeli ve her halükarda öldürür demiyorum. Bakınız farkettiyseniz ben de ihtimallerden konuşuyorum. Siz belki olmaz diyorsunuz, ben ise belki olur diyorum. Olursa ölme ihtimaliniz var, olmaz ise bir şey olmayabilir, kazanç ya da kayıp yok.
O kedinin karnesi olduğunu ben sanmıyorum. Eczane bu, veteriner değil nihayetinde ki eczane de bekleyen bir kedi sırf adı eczane diye manavda bekleyenden daha temiz değildir. Hepsi esnaf bunların. Birisi okul okuyanı. Kuduz kuluçkada iken de bulaşabilir. Zaten hastalıklı kedi belli eder diye bir durum yok, olsa yine haklısınız bir yerden ancak kuduzdan 10 gün önce bulaşıcılık başlayabilir.
Ben kuduz mikrobunun nasıl bir çaresizlik olduğunu daha önce izledim. Kedi tarafından da ayrıca 2 sene önce Türkiye'de ısırıldım, gidip doz doz aşımı da oldum. Ben eğitimli ve orta düzeyde varlıklıyım. Tehlikeyi biliyordum, en azından altımda arabam vardı gidip zamanında tedavi oldum her gün gece gidip gidip gelecek imkanım da vardı. Eğitimsiz birisi olsa feci biçimde can vermişti.
Belki de bu yüzden WHO, TR'yi Kırmızı listeye almıştır. Bu hayvan romantizminin bizi seviyesine çektiği ülkeler aşağıdaki haritada mevcut;
Eki Görüntüle 2071941
İşin komik tarafı ise her yerde Dog, cat, bat rabies varken bizde direkt olarak human rabies olarak etiket yapılmış. Bu ayıp da herkese yeter. 3. sınıf ülke dediğim zaman sonra bazıları (kesinlikle yukarıdaki vicdan mümessili değil.) bana gelmiş Trigger'lanıyor. Evet, bizle beraber aynı etiketi alan yerler; Tunus - Tanzanya - Vietnam - Yemen - Zambia ve Zimbabwe.
Bence siz olayın tehlikesinin farkında değilsiniz. Rezil bir durumdayız sokak hayvanları konusunda. Bu çizgileri net çizmemiz gerekiyor artık. Anadolu'da vaka kaç senedir yoktu bu ülkede. En kötü köyde bile cayır cayır milletin ağzı köpürüyor. Lütfen.
Eki Görüntüle 2071942